Skocz do zawartości
IGNORED

ciepło i mięsiście ;)

xatt

Rekomendowane odpowiedzi

szukam wzmacniacza, który grałby w połączeniu z cd primare cd21. Ten CD-ek gra dosyć chłodnawo, specjalnie nie chcę go łączyć z i21 bo wtedy ten chłód brzmienia (szczególnie z moimi monitorkami dali ikon 2) tylko by się pogłębił! Szukam wzmacniacza grającego CIEPŁO I MIĘSIŚCIE! ic sonus oliva. może ktoś miałby jakiś pomysł....

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

https://www.audiostereo.pl/topic/48728-ciep%C5%82o-i-mi%C4%99si%C5%9Bcie/
Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

vincenty, xindaki i korsuny (jungsony) grają dość gęstym ciepłym dźwiękiem.

Ze swojej strony polecę SP-61+SA-11 ze stajni vinca. Podobno Jungson JA-88D jest rewelacyjny!

a można dopaść około 2500-3000zl

Lampa, jak do tego dojrzałeś ;). Najlepiej chńska, bo nie gorsza od innch markowych, a do 2000 pln się zmieścisz. Wierz mi, że to jest to czego długo nie zmienisz, a tranom do tej gęstości i jakości średnicy, nie mówiąć o pięknych wysokich i prawdziwie mocnym basie bardzo daleko, przynajmniej w tej i wyższej półce cenowej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

chyba zdecyduję się na to!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

hmmmmmmmmm......i weź tu bądź mądry..........fakt, też w sumie wolałbym mieć primarki razem, żeby tylko właśnie "cieplej" grały...a może kolumny wymienić??

Nie wiem na ile sam wzmacniacz Musical Fidelity pomógłby. Ja wierzę tylko w MFidelity + MFidelity, ponieważ gdy podłączyłem źródło firmy Cambridge Audio do wzmacniacza MFidelity (a wcześniej także wzmacniacz Coplanda do źródła MF) to było coś zupełnie innego niż MFidelity + MFidelity.

Jakew ma rację !

Oba (-ie ?) primarki wyglądają razem pociągająco.

Nie mieszaj, bo potem bedziesz gonił króliczka do emerytury.

Nie lepiej słuchać muzyki niż chłodu bądź ciepła ?

Bądź rozsądny !

Jeżeli chodzi o komplety CD + wzmak też jestem fanem kompletów. Zazwyczaj nie tylko ładnie to wygląda ale co więcej fajnie też gra.

Jeżeli pytasz co dobierać do czego: ja stawiam na pierwszym miejscu kolumny, dopiero później elektronikę. Kolumny jak dla mnie mają być tym, co wytwarza brzmienie takie jak lubię. Elektronika ma je natomiast ukierunkowywać, nadawać odpowiedni charakter.

Co do wzmacniaczy lampowych - osobiście wolę tranzystory.

chciał bym podpiąc sie do temaciku szukam ciepłego wzmaka który ma dobra dynamike ale nie kosztem podkreslania zakresów szczególnie tych wysokich.Jestem szczególnie wrazliwy na poszarpane koncówki dzwieków co sprawia ze muzyka zaczyna byc nerwowa i nieprzyjemna wole juz nieco ciemniejsza barwe niz rozjasnienia nie potrzebuje precyzji skalpela ale ciepłego barwnego i muzykalnego brzmienia jak przy tym bylo by jeszcze przestrzenne to juz w ogóle bomba

wymagania mam dosc spore ale mam nadzieje ze w zakresie 2tys na rynku wtórnym mozna juz kupic urzadzenie które choc w polowie bedzie spelnialo te oczekiwania

ps.zastanawiam sie nad lampa ale doswiadczenia ma raczej słabe

brodawid, zdecydowanie lampa i nie ma się czego obawiać, lamy wymienia się banalnie prosto, a wzmak użytkuje jak każdy inny. Kup np. Ma na KT88, do 2 kafli się zmieścisz razem z wymianą lamp sterujących na jakieś NOS-y i nic nerwowego tam nie uświadczysz. Liniowość i wybrzmienia w lampach są genialne, nie ma tam nic co by mogło drażnić słuchacza.

Potwierdzam

Ja zakupiłem zwykłego chińczyka. Dziwne dla mnie jest to ze wcześniej miałem tranzystora mocnego który był bardziej krzykliwy od lampy. Teraz dźwiek jest gładki i przyjemny, a szczegółów i powietrza w dźwięku jest 2 razy więcej. Ja do tranzystora juz na pewno nie wrócę. Kropka

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.