Skocz do zawartości
IGNORED

Rydzyk znowu w akcji

Skibus

Rekomendowane odpowiedzi

wladz, 26 Sty 2009, 18:09

>opluwa Michnika Kuronia Miłosza

Władzik, tych typów nie ma co opluwać, oni sami się spluli do imentu, gdyby nie taka bladź, to komunizmu nigdy by u nas nie zainstalowano, nie byłoby "kin robić".

Co najgorsze, oni się komuny nigdy nie wyrzekli. Ja mogę szanować nawet byłego ubeka, ale nawróconego na patriotyzm a takiego co się plącze całe zycie pomiędzy stalinizmem, trockizmem, komunizmem brukselskim, neomarksizmem - ideologiami to tylko w grób, byle nie na Skałkę.

Doczekam się w końcu odpowiedzi czy wszystkie świnie są równe czy będziesz dalej rżnął głupa?

>Paszeko, 26 Sty 2009, 18:39

>Nie ma to jak magia etykietek, co? :)

Oczywiście, my odmóżdzeni przez liberalno-żydowskie media wolimy samochód z etykietką Mercedes od równie dumnego germańskiego produktu z etykietką Trabant.

A gdzie to niby Drogi Paszteto Wikipedia kłamie o Nowaku? Ale tak konkretnie, po PiSowsku!

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

"No a najgorsze że teraz nie wiadomo z jakiego powodu konkubina ma mu sparzyć zioła. Bez sensu to jest..."

To bez zbaczenia, zioła są zawsze dobre, spróbuj.

• Redaktorzy

No a najgorsze że teraz nie wiadomo z jakiego powodu konkubina ma mu sparzyć zioła. Bez sensu to jest..."

To bez znaczenia, zioła są zawsze dobre, spróbuj.

Widzisz, Władzikopedia to takie źródło ,w którym w artykule o J.R. Nowaku skrupulatnie wspomina się jakoby był KI a w po przejściu do artykułu o abp. J. Życińskim, o którym wiemy że był TW (najwyższa, elitarna kategoria współpracownika, o czym mało kto wie!) o pseudonimi operacyjnym "Filozof" nie natkniemy się na najmnioejszą wzmiankę o nim.

Taka to jest Władzikopedia - każdy może tam wkleić co mu ślina na język przyniesie, bez ładu, składu i pretensji o obiektywizm. Idealny twór dla przyszłej odmóżdżonej masy ludzkiej (bo nie społeczeństwa) ogłupionej tzw. demokracją.

Acha, Jaro747 - nie wiem dlaczego lokujesz mnie pośród miłośników Kaczyńskich.

Chyba na zasadzie Kiszczakowej okrągłostołowej wyliczanki, albo jakiejś przedziwnej kliszy ze starodawnych "chamów i żydów"... Doprawdy poza Fatalnym Tuskiem i niewiele lepszymi Kaczyńskimi jest jeszcze Cały Inny Świat.

• Redaktorzy

Profesor Nowak jest lepszy, bo twardo trzymał się przodującego ustroju, aż do stanu wojennego (niestety) włącznie. Podczas gdy niemili Pasztetowi Kuroń z Michnikiem dekowali się w więzieniu. Ale żarty na bok. Prawdziwe pytanie brzmi: dlaczego nie jesteś w stanie przekonać go, ze człowiek, który przed 1980-tym był PRL-owskim aparatczykiem, potem pod pseudonimem wygrażał ustrojowi w opozycyjnej gazecie, a potem, jak ścisnęło, ponownie tytułem profesorskim aktywnie afirmował przodujący ustrój, jest zwykłą, pospolitą szują? Przecież nie dlatego, że on uważa, że Nowak robił dobrze. Nie, chodzi o to, że on najwidoczniej uważa, iż jest to bez znaczenia w sytuacji, gdy obecnie Nowak podziela jego poglądy. Pasztet, zechciej odpowiedzieć, czy rozumuję prawidłowo? Aha, wladz, uwaga na boku: onże Maron to chyba był po prostu klasyczny ketman...

Redaktor, 26 Sty 2009, 19:16

>Profesor Nowak jest lepszy, bo twardo trzymał się przodującego ustroju

Toż on nawet, biedaczek w PZPR nie był!

>aż do stanu wojennego (niestety) włącznie.

A skąd to wiadomo? Znowu z Władzikopedii, czy z Gazety Wyborczej, konkretnie z artykułu Maleszki?

Ja pamiętam jeszcze jak w artykule poświęconemu Nowakowi była mowa jakoby strasznie krytykował węgierskiego prymasa z l. 50-tych Józsefa Mindszenty'ego a wychwalał ówczesny reżim, tymczasem było zupełnie na odwrót. Jak sięgnięto do źródeł i wykazano czarno na białym, to kwestia w ogóle zniknęła.

> Podczas gdy niemili Pasztetowi Kuroń z Michnikiem dekowali się w więzieniu.

O Boże, żygać się już chce od tego michnikowego siedzenia. Męczennik wielki, Gomułka też siedział. Cztery lata.

Jakieś wnioski męczennicze?

Na danym etapie drogi Postępu wyznawcy niemainstreamowych odłamów komunizmu, takich jak trockizm na przykład byli reżimowi zawadą, na innym - byli przydatni. Krytykowali władzę ale ze słusznych pozycji, marksistowskich na przykład, co z różnych przyczyn było niemile widziane (ideologicznych, osobistych, "mądrości etapu") ale kary nie były znowu przesadnie srogie, trzeba było mieć w odwodzie jakąś bezpieczną alternatywę.

A jak kto wyznawał poglądy niekomunistyczne i wygłaszał je z pozycji niesłusznych, ooooo, taki już kończył w postaci worka z kosteczkami zakopanego kilka łopat wgłąb na Służewcu albo z kamulkami u nóg w Wiśle.

Ja naprawdę nie uznaję że obywatela "Kiełbasę" należy uznać za męczennika za sprawę bogobojnych obywateli, tylko dlatego że ukatrupił go znany mafioso "Kaszanka". Banmda - to banda, niezależnie czy z Pruszkowa, czy Wołomina.

pasztecik więc ten Nowak jest "świnią"(to twoja sugestia) czy bohaterem?...zamiast odpowiedzieć to coraz więcej nazwisk wypisujesz....

Wikipedia kłamie więc gdzie mam w skrócie poczytać o Nowaku....może sam napiszesz co chłopina robiła w PRL...rydzykowy inteligencie...

"Co najgorsze, oni się komuny nigdy nie wyrzekli. Ja mogę szanować nawet byłego ubeka, ale nawróconego na patriotyzm"

pasztecik ten kąsek to z gęsiej wątróbki..kto jest godny "twojego szacunku" już muls apelował o listę waszych bohaterów...będzie przełom czy kolejna lista niegodnych zamiast godnych...

"a wychwalał ówczesny reżim, tymczasem było zupełnie na odwrót. Jak sięgnięto do źródeł i wykazano czarno na białym, to kwestia w ogóle zniknęła."

pasztecik podaj te żródła...

ja na razie skorzystam z "Polityki" w której pisał i jeszcze o nim starsi dziennikarze wspominają

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Redaktorzy

"A jak kto wyznawał poglądy niekomunistyczne i wygłaszał je z pozycji niesłusznych, ooooo, taki już kończył w postaci worka z kosteczkami zakopanego kilka łopat wgłąb na Służewcu albo z kamulkami u nóg w Wiśle."

Jeśli tak, to znowu z wyjątkiem profesora Nowaka. Co wy się, biedaki, uparliście, zeby akurat takich drobnych cwaniaczków bronić, pojęcia nie mam. Weźcie sobie raz kogoś na poziomie, to i ludzie nie będą się z was śmiać wreszcie, i wy się będziecie mniej denerwować. Akurat takim Nowakiem wymachiwać, to już naprawdę trzeba być masochistą.

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor, 26 Sty 2009, 19:16

>Profesor Nowak jest lepszy, bo twardo trzymał się przodującego ustroju, aż do stanu wojennego

>(niestety) włącznie. Podczas gdy niemili Pasztetowi Kuroń z Michnikiem dekowali się w więzieniu. Ale

>żarty na bok. Prawdziwe pytanie brzmi: dlaczego nie jesteś w stanie przekonać go, ze człowiek, który

>przed 1980-tym był PRL-owskim aparatczykiem, potem pod pseudonimem wygrażał ustrojowi w opozycyjnej

>gazecie, a potem, jak ścisnęło, ponownie tytułem profesorskim aktywnie afirmował przodujący ustrój,

>jest zwykłą, pospolitą szują? Przecież nie dlatego, że on uważa, że Nowak robił dobrze. Nie, chodzi

>o to, że on najwidoczniej uważa, iż jest to bez znaczenia w sytuacji, gdy obecnie Nowak podziela

>jego poglądy. Pasztet, zechciej odpowiedzieć, czy rozumuję prawidłowo? Aha, wladz, uwaga na boku:

>onże Maron to chyba był po prostu klasyczny ketman...

Może to taka odmiana wallenrodyzmu? ;p

>Paszeko, 26 Sty 2009, 19:09

>Widzisz, Władzikopedia to takie źródło ,w którym w artykule o J.R. Nowaku skrupulatnie wspomina się

>jakoby był KI

Czyli co, Wikipedia pisze prawdę o Nowaku-robaku? Fatalna sprawa ;-).

Jestem Europejczykiem.

Paszeko, 26 Sty 2009, 11:46

>Całkiem jak sławny już artykuł K. Wiśniewskiej z innej krynicy prawdy - Gazety Wyborczej, o ks.

>Isakowiczu-Zalewskim, którego męczeństwo polegało wg. autorki na inwigilowaniu przez SB - psa.

>Bezczelne łgarstwa, na chama, na rympał, bez cienia pozorów prawdy - byle w setkach tysiąców

>egzemplarzy, ciemny inteligencki motłoch kupi... hyle było "po linii i na bazie". Tym razem

>europejskiej, postępowej, słusznej.

Paszeko! ty pisz tak, by inni zrozumieli co sprawy nie znają. Ta pinda z GW wiedziała o tym, że eskalacja działań zastraszających względem ks. Isakowicza-Zaleskiego przez służby szła od pobić, przez przypalanie papierosami, aż po próbę duszenia. To po tym wszystkim jego wierni kupili psa, bo obawiali się o życie kapłana. Służby nie "inwigilowały" psa, a raczej zbierały informacje wśród ludzi, a nawet kapłanów współpracujących z ks. Tadeuszem o tym jak pies się wabi, jak reaguje na obcych, czy bierze jedzenie od obcych itp. Pewnie po to by zaproponować księdzu kupno psa za godziwą sumę w celu obdarowania ukochanej córeczki lokalnego komendanta SB.

>Paszeko, 26 Sty 2009, 18:39

>słynna Wytwórnia Kiślu z

>Mózgów czyli Wydział Filozofii i Socjologii Uniwersytetu Warszawskiego.

Zawsze zastanawiało ile trzeba mieć w sobie bolszewickiej pogardy dla wykształcenia, wiedzy i tradycji żeby wypisywać podobne hunwejbińskie hasła.

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 27 Sty 2009, 00:23

>>Paszeko, 26 Sty 2009, 18:39

>

>>słynna Wytwórnia Kiślu z

>>Mózgów czyli Wydział Filozofii i Socjologii Uniwersytetu Warszawskiego.

>

>Zawsze zastanawiało ile trzeba mieć w sobie bolszewickiej pogardy dla wykształcenia, wiedzy i

>tradycji żeby wypisywać podobne hunwejbińskie hasła.

nie pamiętam czy Jaro, a może wladz, a może obaj z bolszewicką pogardą mówił(li) o wykształceniu jednego profesora i doktora, ale bynajmniej to nie były hunwejbińskie hasła, a "jeno prowda".

>Nowy2, 27 Sty 2009, 00:39

>nie pamiętam czy Jaro, a może wladz, a może obaj z bolszewicką pogardą mówił(li) o wykształceniu

>jednego profesora i doktora,

Cytacik proszę, bo wy PiSowcy ciągle kłamiecie i przekręcacie cudze wypowiedzi, a jak ktoś mówi "sprawdzam" to zmieniacie temat, albo całkiem morda w kubeł.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

"Może to taka odmiana wallenrodyzmu? ;p"

Oczywiście, to taki nowy rodzaj Wallenroda, co to ujawnia się, jak już jest po wszystkim i krzyczy: to ja, to ja jestem Wallenrod, podziwiajcie mnie! A ten Jagiełło to typ podejrzany, niepolak i dwa miecze przyjął wiadomo od kogo...

"Zawsze zastanawiało ile trzeba mieć w sobie bolszewickiej pogardy dla wykształcenia, wiedzy i

tradycji żeby wypisywać podobne hunwejbińskie hasła nie pamiętam czy Jaro, a może wladz, a może obaj z bolszewicką pogardą mówił(li) o wykształceniu jednego profesora i doktora, ale bynajmniej to nie były hunwejbińskie hasła, a "jeno prowda"."

Nowy nie książki tylko wnioski świadczą o jakości posiadanej wiedzy...

tytuły naukowe są dyskredytowane poprzez uczelnie poziomu rydzykowej uczelni z wykładami ziobry nowaka macierewicza...w PRL podobne uczelnie uczyły partyjnych aktywistów oczywiście z naukowymi tytułami

a tak prywatnie prostaku kiedy zrezygnujesz z oklepanej obelgi bolszewik bolszewicka itd...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.