Skocz do zawartości
IGNORED

Krell S-300i -czy ktos juz sluchał ?

Jozin

Rekomendowane odpowiedzi

Ja Harpii też jeszcze nie znam, ale mam nadzieję poznać je niedługo. Mają zawitać do mojego domu. Szukam teraz dla nich wzmacniacza, a spotkałem się z kilkoma opiniami, ze właśnie Krelle ładnie je napędzają. W tej chwili Amstaffy mini zagrają z Yamaha AX900 bo taka mam tej chwili na stanie. Pewnie nie ma co porównywać poziomu tej Yamahy i wzmacniaczy zintegrowanych Krella, czy to serii kav czy s?:)

Może jednak na razie upolować coś tańszego z Krella, żeby sprawdzić czy to brzmienie mi odpowiada? Z drugiej strony mówicie, ze każdy z tych wzmacniaczy gra inaczej, więc....?

Więc sam musisz sprawdzić...innej drogi nie ma. Jeśli kupisz w dobrej cenie (poniżej 5000 PLN) 400xi to sprawdzisz i jak się nie spodoba to sprzedasz. Wtedy sam się przekonasz czy ten sprzęt to dno czy nie...ludzie najlepiej głosują swoimi portfelami...cała reszta to bicie piany...możesz też kupić Calyxa CTI i spróbować tego samego...a potem podziękować doradcom;-)

...A i jeszcze jedno, 400xi lubi wytrawne towarzystwo, nie zagra w przypadkowym systemie na pełni swoich możliwości, jest wymagającym wzmakiem, bez dwóch zdań.

Pod tym względem S300i jest o wiele bardziej uniwersalna.

400xi z kolei prezentuje dźwięk, który jest właśnie cechą firmową "Krelli"

S300i jest wzmacniaczem, który ten schemat przełamał...

pozdr.

joa.

400 zostala wymyslona do odtwarzaczy DVD dlatego ma podbite pasma i dynamike, zeby bylo "rowno". Mialem ten wzmak w domu i wiem co zagral. Natomiast 300 sluchalem u Elba z Puccini i Wilsonami. Nie mialem uwag co do tego zestawu ze wzmakiem za kilka tysiecy. Po prostu gral "rowno".

400 zostala wymyslona do odtwarzaczy DVD dlatego ma podbite pasma i dynamike, zeby bylo "rowno". Mialem ten wzmak w domu i wiem co zagral. Natomiast 300 sluchalem u Elba z Puccini i Wilsonami. Nie mialem uwag co do tego zestawu ze wzmakiem za kilka tysiecy. Po prostu gral "rowno".

Z każdym postem coraz większe sensacje...widać jesteś lepszy od komisji Maciarewicza...wiesz więcej niż wszyscy inni...Niestety muszę rozczarować tropiciela jedynej słusznej prawdy. 400xi została ,,wymyślona" jako rozwinięcie modelu 300il a ten stworzono do grania w systemie Krella o nazwie 'The Executive System' a jego towarzysze to Krell 280 lub Krell SACD plus kolumny Krella takie jak LAT-2.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To co "mowi marketing" to jedno a co wyjdzie w praniu to drugie. 400 to jest to samo co 300 iL tylko taniej. To nie jest zadne rozwiniecie. Poprzedni kav 300 to bylo cos. Podtrzymuje zdanie, ze 400 to dynamiczny "suchotnik", grajacy skrajnymi pasmami. Acha, jeszcze jedno, duzo jest grzebanych egzemplarzy na rynku.

Pewnie że dużo jest grzebanych egzemplarzy na rynku. Dlatego jest wiele głupich opinii na forum. Niestety 400xi jest rozwinięciem 300il...ale jak ktoś się uprze to nic do niego nie przemówi...ja zaś podtrzymuję opinię o zbieżności takich opinii z opiniami komisji Maciarewicza...nie ma co z nimi dyskutować bo tylko można się zmęczyć...

Jeśli Krell 400-ka gra sucho, to z tymi Harpiami będzie jazgot. W Top HiFi słuchałem tego nowszego S300i i nie zrobił dobrego wrażenia na mnie. Grał z B&W 804S. Może dlatego. Dźwięk był jasny ,męczący. Jako cd służył Accu DP500.

Jestes pewien ,że chcesz kupić te Harpie? Zastanów się dobrze...:)

Harpie juz do mnie jadą. Sprawa wzmacniacza jest nadal otwarta. Mam czas i mam na razie czym wzmacniać. Może nie jest to wzmacniacz o którym należy pisać w tej zakładce, ale może ta Yamaha ax 900 tymczasowo da radę.

• 1 rok później...

Czy 300i może pracować jako końcówka mocy ? Wydawało mi się ze tak .Chciałem podłączyć AyonaCD i ustawić w nim regulacje głośności,lecz żadne z dostępnych wejść nie chce pracować bez wbudowanej regulacji?

Sprawdz w instrukcji obsługi...np. w 400xi można ustawić tryb home theatre dla dowolnego wejścia. I masz wtedy zamiast integry masz końcówkę mocy...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.