Skocz do zawartości
IGNORED

Dobrze ,że istnieje forum stereo.

fadeover

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrze ,że istnieje forum stereo.

Zobaczcie co o Nas gadają Ci z forum kina domowego :)

Dawno to przewidziałem - rozdzielenie się jednego forum, bardziej podział - na tych z "Legii" i "Widzewa".

Przypominam moi drodzy - To nadal jest jedno forum.

Pozdrowienia dla tych którzy czują się wyalienowani.

Kochamy Was !!!!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/4828-dobrze-%C5%BCe-istnieje-forum-stereo/
  • Redaktorzy

Ciekawe rzeczy mówią, między innymi że u nas straszne zbydlęcenie panuje. Czasami trudno się nie zgodzić. Nie przypuszczałem że forum będzie kiedyś przykładem negatywnym, kiedyś było odwrotnie.

ale z czegoś to wynika ?! nie dziwie się że co poniektórzy reagują agresywnie i starają się uprzykrzyć życie na tym forum. Zobacz ile jest olewających odpowiedzi na temat który niekoniecznie związany jest z dzwiękiem stereo. Czy nie prościej jest spokojnie wytłumaczyć że ktoś się pomylił? albo zwyczajnie przemilczeć temat? To wszystko wynika z nietoleracji, czy ludzie z forum kina domowego uważają że stereo jest do dupy?nie, a jeśli nawet uważają że to jest przestarzały "format" to starają się grzecznie wytłumaczyć różnice, czego niestety nie można powiedzieć o tym forum (oczywiście zdażają się wyjątki- ale to są nieliczne przypadki). Jak by tak spojżeć na wszystko z boku, można pokusić się o stwierdzenie, że to Wy stereomaniacy nakręcacie tą karuzele wzajemnych wyzwisk!

Pozdrawiam

jesko

niezupełnie,

jeśli ktos tu wchodzi 1-szy czy 2-gi raz i zadaje pytanie o amplituner ,to z jego strony jest OK.,

ale wyobraż sobie że tu jest np. kilkadziesiąt osób które czytaja to forum codziennie od lat , znają się , spotykają w realu, można powiedzieć żyją tym forum, a są ortodoksyjnymi audiofilami ;-) i jak mają takie pytanie przed nosem 15-ty raz w miesiącu...to...

w końcu jest to forum dwukanałowe, jakbyś sie na forum motocyklowym np. harleyowców zapytał 15-ty raz jakie auto kupić ;-)

oczywiście ewidentnego chamstwa raczej nic nie usprawiedliwia,

ale czasami pytania są tak postawione ,że nie wiadomo czy pyta poważnie czy jaja sobie robi?

a potem się obraza ,że mu nie odpowiedzą...

jesko,

ja nie słuchalem amplitunerów K.D. nawet nie wiem jak to gra, możliwe ,że są doibre i niedrogie ampl.K.D.ale ja ich nie bede słuchał bo dla mnie to czysty marketing,

jak widze nazwe panasonik, słonik itp to mi się słabo robi

maleo>

A ja tam sie nie przejmuję. Niedawno napisałem jednemu facetowi na forum ,że jest palantem i wcale sie tego nie wstydzę. W mojej opinii zasłużył na taką opinię. Nie chcę sie tu rozwodzić dlaczego , to można znaleźć w innych wątkach, ale być może trzeba - ze względu na dobro forum - powstrzymać sie czasem?

maleo

Ale jak ktoś tu wchodzi pierwszy raz to ma prawo być trochę zdezorietowany. Wystarczy mu wyjaśnić że odpowiedz uzyska na forum obok i będzie po kłopocie. Ja oczywiście nie twierdze że takich odpowiedzi na tym forum niema, wręcz przeciwnie, ale czasami facet zadający pytanie o kinie domowym dostaje takie odpowiedzi że poprostu ręce opadają. I tak oto rądzi się robactwo.

A co do amplitunerów to absolutnie nienależy ich traktować jako zródło stereo, to są maszynki umożliwiające słuchanie formatów wielokanałowych i jako takie należy je uważać. Jak ja widzę nazwę (jak to trafnie nazwałeś) panasonik słonik to też mi się niedobrze robi, takie sprzęty nie mają wiele wspólnego z kinem domowym, to jest marketingowy badziew dla niewtajemniczonych, ale oprócz nich jest wiele klocków wartych uwagi. Reasumując stereo i kino to zupełnie inna bajka dlatego cieszę się że to forum jest podzielone.

pozdrawiam

=>jesko

Przed wejsciem powinien sie zalogowac i na emaila dostac informacje lub przewodnika po forum. Takie wpisy to tylko od ludzi nie myslacych powstaja

Albo LAM co wala podobne wpisy ... kupie plyte testowa tu podaja emaila

i tyle ...

frycu-> nikt nic nie musi. Jak jesteś gdzieś pierwszy raz to też potrzebujesz chwili na to zeby zaklimatyzować. Raz się ktoś pomyli, jak dostanie normalną odpowiedz to się poprawi, jak nie to może zacząć bluzgać. Oczywiście w przypadku ewidentnej głupoty autora wątku można mu to delikatnie uświadomić, bo po co nam takie tłumoki :)

maleo-> przecież między nami nigdy wojny nie było, zarówno Kd-owcy jak i sterowcy uważają że ich jest najlepsze ale to nieznaczy że się na wzajem nie szanują, przynajmnie mi się tak wydaje. :)

jesko, to nie tak łatwo z tymi wątkami "nie na temat". Nic nie odpowiadać? - zobacz wątek Olanego. Grzecznie skierować w inne miejsce i wyjaśnć? 10 razy dziennie? A na lakoniczną notkę "KD obok" też się obrażają i pienią. A to, że nowy, nikogo nie tłumaczy. Netykieta wymaga, żeby zanim się odezwie, zapoznał się ze stroną i panującymi na niej zwyczajami. Nie wchodzisz w butach do meczetu. Idea Fryca jest jak najbardziej słuszna, może w tym pomóc.

Przepraszam że wtrącam swoje pięć groszy do dyskusji ale czytam wasze forum od dwóch miesięcy.

Na początku oczywiście zadałem głupie pytanie bo taka była moja wiedza na dany temat.

Oczywiście odpowiedzi nie otrzymałem ale napisałem kilka przykrych słów pod waszym adresem co oczywiście wywołało mnóstwo reakcji.

Teraz po kilku miesiącach musze stwierdzić iż moje zachowanie było prostackie i nie ok ponieważ każdy kto chce dołączyć do jakiejś spopłeczności przez kilka dni powinien poznać jej zasady oraz obyczaje.

Teraz zamiast na gorąco zadawac pytanie próbuje na początku przeszukać wcześniejsze porady poczytać fachową prase oraz poszukać interesującego mnie wątku na innych stronach internetowych.

W wypadku nie uzyskania wyczerpujących odpowiedzi staram się dopiero wtedy zadawac pytania zachowując zasady forum i nie ubliżając kolegom czekać na odpowiedż nawet kilka dni.

Po spędzeniu kilku nocy na forum uważam iż udzielenie odpowiedzi jest dobrowolne a osoba która pyta powinna wykazac chociaż odrobinę chęci sprawdzenia czy na jego pytanie nie udzielono wcześniej miliona odpowiedzi.

Pozdrawiam wszystkich kolegów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.