Skocz do zawartości
IGNORED

Klub milosnikow Cambridge Audio

Rekomendowane odpowiedzi

Integra EXA 100.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 2 miesiące później...
  • 5 tygodni później...

Witam, posiadam od sierpnia 2024 CXN v2. Zasadniczo wszystko jest ok, jednak zauważyłem jedną rzecz, być może, to tylko, duperela, bo nie ma nic wspólnego z dźwiękiem, czy ogólnym funkcjonowaniem urządzenia.
Mianowicie ostatnio spostrzegłem takie dziwne zakłócenie na wyświetlaczu, jakby prążki. Czy, u kogoś z Was, też takie coś występuje. Może CXN v2, tak ma, a ja nie zauważyłem wcześniej?
Na prawdę nie jestem w stanie powiedzieć, czy to było od nowości, czy coś się dzieje niedobrego. i czy nie będzie postępować, bo obawiam się, czy wyświetlacz nie przedtanie być czytelny.
Na zdjęciu cxn1.jpg Zaznaczone jest Biblioteka Muzyczna, to wiadomo, jest podświetlenie, ale pozostałe poziome paski?
Zdjęcia zrobione w różnych ustawieniach aparatu. z flash i bez flash.
Efekt na fotkach jest minimalnie, ale to minimalnie wyolbrzymiony, ale bez problemu widać to gołym okiem na żywo.

cxn2.jpg

cxn1.jpg

Edytowane przez Eltanianin
3 minuty temu, Andrzej_64730 napisał:

Wgląda na jakiś problem z wyświetlaczem. Z doświadczenia podpowiem, że najlepiej napisać do supportu producenta. Są bardzo pomocni. 

Dzięki, jest polskie wsparcie, bo z tym SI i na dodatek po angielsku, to ja nie umiem rozmawiać. 😉

11 minut temu, Andrzej_64730 napisał:

Mam średnie doświadczenia z serwisem polskiego dystrybutora. Mam nadzieję, że Tobie pomogą. 

OK to spytam troszkę inaczej, bo  rozmowa jest troszkę na "około " Przejrzałem google i nie potrafiłem znaleźć

Możesz podać jaki adres mail, czy inny kontakt z  producentem ale  z człowiekiem, może być UK. W ostateczności będę sobie tłumaczyć jakąś apką, ale chciałbym rozmawiać z człowiekiem nie z SI czy innym "tosterem" 😉

OK, a Twój kontakt dotyczył urządzenia kupowanego w UK, czy na terenie  EU / PL.
Czy, to ma dla nich znaczenie
Ja kupowałem w PL. to mogę na coś liczyć bezpośrednio w UK?
Tak, podpytuję, zanim zacznę się przez to wszystko przekopywać....

Kupowałem w PL. Myślę, że jeśli chodzi o twój przypadek, to chyba nie ma znaczenia. Chodzi tylko o ustalenie, czy to jest wada kwalifikująca sprzęt do naprawy. Najwyżej odeślą Cię na serwis w PL, ale przynajmniej będziesz wiedział co i jak. 

• 2 tygodnie później...
W dniu 15.12.2024 o 17:06, moto3650 napisał:

Witam wszystkich. 

Jaka jest różnica między cxn V2 series 1 a series 2? Budowa w jakimś stopniu się zmieniła? Można nowe urządzenia jakoś rozpoznać? 

Budowa chyba nie tylko nowy design całej serii urządzen, tzn streamera, wzmaka itd,  ładniejszy wg mnie kolor tzn szary przód czarna pokrywa

Luna grey kolor 

Poprzednie series 1 to były całe srebrne albo całe czarne

W dniu 14.01.2025 o 23:37, Eltanianin napisał:

Witam, posiadam od sierpnia 2024 CXN v2. Zasadniczo wszystko jest ok, jednak zauważyłem jedną rzecz, być może, to tylko, duperela, bo nie ma nic wspólnego z dźwiękiem, czy ogólnym funkcjonowaniem urządzenia.
Mianowicie ostatnio spostrzegłem takie dziwne zakłócenie na wyświetlaczu, jakby prążki. Czy, u kogoś z Was, też takie coś występuje. Może CXN v2, tak ma, a ja nie zauważyłem wcześniej?
Na prawdę nie jestem w stanie powiedzieć, czy to było od nowości, czy coś się dzieje niedobrego. i czy nie będzie postępować, bo obawiam się, czy wyświetlacz nie przedtanie być czytelny.
Na zdjęciu cxn1.jpg Zaznaczone jest Biblioteka Muzyczna, to wiadomo, jest podświetlenie, ale pozostałe poziome paski?
Zdjęcia zrobione w różnych ustawieniach aparatu. z flash i bez flash.
Efekt na fotkach jest minimalnie, ale to minimalnie wyolbrzymiony, ale bez problemu widać to gołym okiem na żywo.

cxn2.jpg

cxn1.jpg

Może  to tylko zakłócenia od jakiegoś urządzenia w pobliżu np telewizora? Albo z sieci energetycznej?

W dniu 24.01.2025 o 19:54, costa brava napisał:

Może  to tylko zakłócenia od jakiegoś urządzenia w pobliżu np telewizora? Albo z sieci energetycznej?

Tak, chyba na to, wszystko wskazuje.

Bardziej uważnie sobie tego CXN-a obserwowałem. Zauważyłem, że zakłócenie pojawiało się i znikało. Za każdym razem zakłócenie wyglądało nieco inaczej, inny układ gęstość  tych pasków.
W końcu, przy ostatnim momencie zakłócenia przepiąłem zasilanie do innego gniazdka sieciowego i zakłócenie zniknęło. Wpiąłem powrotem do stałego miejsca i znów po jakimś czasie się pojawiło.
Sytuacja jest taka że na jednej listwie miałem CXN, wzmacniacz, dwa CDki i komputer, oraz lampkę solną. 😉
Przełączyłem komputer na inną listwę wpiętą do innego gniazda elektrycznego i od tamtego czasu - około 8 dni zakłóceń nie zaobserwowałem. Więc nie chcę zapeszyć, ale chyba ulga 🙂
Najwyraźniej ten komputer był winowajcą, a sam CXN musi być bardzo wrażliwy.

W dniu 15.01.2025 o 13:21, Andrzej_64730 napisał:

Najwyżej odeślą Cię na serwis w PL, ale przynajmniej będziesz wiedział co i jak. 

Rozmawiałem z przedstawicielem w UK i rozmowa zmierzała do tego, że w razie czego serwis byłby możliwy u producenta.
Przedstawiciel był bardzo poruszony i widać, było z treści, że zależy im na kliencie w obsłudze po sprzedażowej.

W każdym razie dziękuję za zainteresowanie sprawą.

Tak przy okazji polecicie jakąś listwę zasilającą z filtrami, ale taką dla "zwykłych" ludzi, czyli nie audiofilską za pierdyliony 😉 ? Ma po prostu filtrować zakłócenia z sieci, lub i od innych urządzeń.

Edytowane przez Eltanianin
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.