Skocz do zawartości
IGNORED

Porażka Holyfielda z Wałujewem.

jozefkania

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie to skandal.

Evander był lepszy w każdym aspekcie. Doskonałe zejścia z linii ciosu, uniki. Poruszał się jak zawodnik wagi lekkiej. Boksował jakby miał przynajmniej 10 lat mniej. Aż żałowałem, że nie postawiłem kasy na tą walkę.

Czyżby sędziowie czuli jakąś presję przy ostatecznym werdykcie... ?

Anastazy to Anastazy , każdy mnie tu zna :-)

a jozefkaNIA TU NIE PISAł, WYSKOCZYł JAK FILIP Z KONOPII - 300 DNI NA FORUMIE i pierszy wpis

a Józef Kania I-szy sekretarz KaCe KIC, to pamietam, po Gierku był , jak Gierek , biedaczek, zachorował :-)

>jozefkania, 21 Gru 2008, 17:46

>Czyżby sędziowie czuli jakąś presję przy ostatecznym werdykcie... ?

Nie pierwszy raz i nie ostatni. Całym tym boksem zawodowym kręci kasa i managerowie. Sport i kibice to tylko dodatek.

Jestem Europejczykiem.

>anastazy, 21 Gru 2008, 18:10

>a jozefkaNIA TU NIE PISAł, WYSKOCZYł JAK FILIP Z KONOPII - 300 DNI NA FORUMIE i pierszy wpis

Więcej tu takich zauważyłem, też mnie to zastanawiało i nadal zastanawia.

Jestem Europejczykiem.

IMHO Wałujew poza rozmiarami niczym nie imponuje.

Biorąc pod uwagę różnicę wagi, wzrostu, zasięgu itp. między Wałujewem a Holyfieldem sądziłem, że "dziadek" Holyfield raz,dwa skończy na dechach - a tymczasem mile się rozczarowałem.

Jak dla mnie wygrana Wałujewa jest mocno dyskusyjna.

>Jak dla mnie wygrana Wałujewa jest mocno dyskusyjna.

:))))))))))))))

bardzo grzecznie to napisales :))

przypadkowo widzialem ten meczyk

i Stary mistrz byl o klase lepszy od tej ruskiej gory miesa....

ale ze nie mial wygrac - to wiadomo ze to zawodowcy i sie po przegranej usmiechaja...

chamstwo w wyniku bylo widac golym okiem - a kto sie tym przejmuje...

chyba naiwni kibice co mysleli ze bedzie sprawiedliwie...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Niestety, żeby odebrać pas jego posiadaczowi, trzeba mieć ogromną przewagę, a najlepiej gdyby był knock out. Czy Evander ją (ogromną przewagę)miał? ...

Co do Wałujewa, to ostatnio zrobił spore postępy w technice, ale w tej walce tego nie pokazał, był cieniem samego siebie. Kilka lat temu, to faktycznie wielka masa atakująca cepami, od niedawna jest dla mnie bokserem, ale wczoraj chyba o tym zapomniał :( Wierzę, że będzie lepiej.

annawroc, 21 Gru 2008, 20:27

Racja, mistrza trzeba pobić, pokonać wyraźnie.

Tyle, że gdyby w danej chwili zapytać kogoś postronnego kto jest mistrzem w tej walce. Większość wskazała by na Evandera. Czy większość ma rację ?

Dla mnie to Nikolai miał 46 lat w tym pojedynku.

Dla mnie też. Nie zmienia to faktu, że raczej dla nikogo, kto się boksem interesuje dłużej niż 2 miesiące, wygrana Wałujewa nie powinna być zaskoczeniem.

ps. Holi mi zaimponował

co tu jest do oceniania...gdyby nie gabaryty byłyby poobijany przez większość bokserów z którymi walczył...akurat waga ciężka jest najbardziej prestiżowa lecz dużo ciekawsze są pojedynki w niższych kategoriach.

wladz, 22 Gru 2008, 21:47

>co tu jest do oceniania...gdyby nie gabaryty byłyby poobijany przez większość bokserów z którymi

>walczył...akurat waga ciężka jest najbardziej prestiżowa lecz dużo ciekawsze są pojedynki w niższych

>kategoriach.

i to wiesz po 2 odlądniętych walkach?

>Po 2 walkach ocenić klasę boksera- hmm.

Akurat w przypadku Wołujewa- nie ma się czym zachwycać.

też widziałeś tylko dwie walki?

>ocena po 2 walkach

Podobno kiedyś był jeszcze wolniejszym mułem...

No cóż mordę ma z show biznesu, wzbudza zainteresowanie, zarabiają na nim kasę dlatego wygrywa

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

jakub102, 22 Gru 2008, 22:07

>>ocena po 2 walkach

>Podobno kiedyś był jeszcze wolniejszym mułem...

> No cóż mordę ma z show biznesu, wzbudza zainteresowanie, zarabiają na nim kasę dlatego wygrywa

Jakie to proste, niedługo olivier janiak (czy jak mu) będzie mistrzem świata

Wałujew nie był i nigdy nie będzie dobrym , a nawet srednim bokserem.

Jest żywym dowodem na to , że waga ciężka przeżywa kryzys. Jedyny tytuł

na jaki zasłużył to "piękny inaczej".

wladz, 22 Gru 2008, 22:23

>więc w czym poza gabarytami jest lepszy od np.Holyfielda

Ogólnie we wszystkim, oprócz tej walki. Ale widząc dwie, oczywiście możesz mieć wątpliwości.

valujev jest cienki jak polsilver, ale ja bym sie nie martwil, zycie nie zna prozni i za rok czy dwa ktos go sromotnie obije, on to jakas proba zwyciestwa brutalnej sily nad sztuka jaka jest boks, nie ma na dluzsza mete szans, ten mecz byl sprzedany, holyfield z powodow biznesowych musial przegrac, nie dali niestety zarobic tym co na niego postawili

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

kasa proszę Państwa i tylko kasa. Holyfield się przeżył, nie rokuje w showbiznesie. Valujev daje nadzieję na dobry zarobek i tylko on mógł wygrać...

Punto finito jak mówi mój kolega szwajcar.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.