Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki transport do THETA DS PRO Gen Va

lucas78

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie- Jaki transport sprawdzi się z tym DAC-em , tak żeby się nie pogryzły :-)

Wcześniej Theta była podpieta pod IKEMI ale został sprzedany i chciałbym coś innego.

Reszta systemu to słuchawki + wzmacniacz STAX 3050II spięte z Thetą kabem tara labs ReF.Gen II i było szczegółowo ale zbyt ostro i te sylibanty w wokalach dawały po uszach.

Myślałem też o Squezeeboxie jako transporcie ale coś nie mogę się przekonać.

Preferuję dzwięk bardziej po stronie ocieplenia i bez przejaskrawień i ostrośći.

Dziękuje za pomoc!

https://www.audiostereo.pl/topic/47772-jaki-transport-do-theta-ds-pro-gen-va/

Jeśli chcesz wpłynąć na charakter dźwięku, to zmień przetwornik, wzmacniacz lub słuchawki. Przebieranie w transportach nie da ci takiego efektu (bo nie sądzę, byś trafił na jakiś wynalazek z konfigurowalnym DSP).

Ciężko obecnie ze zdobyciem dobrego transportu, nie prawda że mydelniczka potrafi go sensownie zastąpić przy tak dobrym DAC-u, jest to duża degradacja brzmienia bez modyfikacji lub użycia jitter killera np. GDL. Ostatnio zgłębiałem temat, za sensowne pieniądze to polecalbym Mephisto I, ostatnio pojawiło sie troche ofert sprzedaży o ile ni eboisz sie jego wieku. Sam się zdecydowałem na Mephisto I do mojego DAC, najlepiej zrobic w nim upgrade zegara i z Theta może byc swietna synergia

makumba, 17 Gru 2008, 11:21

>Ciężko obecnie ze zdobyciem dobrego transportu, nie prawda że mydelniczka potrafi go sensownie

>zastąpić przy tak dobrym DAC-u, jest to duża degradacja brzmienia bez modyfikacji lub użycia jitter

>killera np. GDL.

z calym szacunkiem - bzdura !

Hybryd

Nie chce mi się kłocić, jestm akurat po serii praktycznych testów w tym temacie więc wierm co piszę, jeśli nie słyszaleś zmian pomiedzy transportem a mydelniczką masz widoczinie zbyt mało rozdzielczy system. Podpięcie GDL pod mydelniczke , to zmiana brzmienia o 2 klasy, nie ma tu żadnego porównania do dobrego transportu. Problem raczejw tym że aktualnie dobrego transportu ze sklepu nie kupi się wrozsądnej cenie, i w tym aspekcie mydelniczka to faktycznie jakieś zastępcze rozwiązanie. Sama nie modowana mydelaniczka dla Gen V to mezalians.

Hybryd

Nie chce mi się kłocić, jestm akurat po serii praktycznych testów w tym temacie więc wierm co piszę, jeśli nie słyszaleś zmian pomiedzy transportem a mydelniczką masz widoczinie zbyt mało rozdzielczy system. Podpięcie GDL pod mydelniczke , to zmiana brzmienia o 2 klasy, nie ma tu żadnego porównania do dobrego transportu. Problem raczejw tym że aktualnie dobrego transportu ze sklepu nie kupi się wrozsądnej cenie, i w tym aspekcie mydelniczka to faktycznie jakieś zastępcze rozwiązanie. Sama nie modowana mydelaniczka dla Gen V to mezalians.

Squeezbox / QNAP plus Genesis Digital Lens i dobry przetwornik ( w moim przypadku cd DP-500 Accu ) - bajeczny dźwięk !!!

Ja w tej chwili testuje taki układ, rozniosło to CD Accuphase DP-500 w pył i wszystkie inne CD jakie miałem okazję słuchać ;-)

Najpierw pożycz od kogoś Genesis Digital Lens i podłącz pod ... cokolwiek.

PS. Nie wiem czy zwróciliście uwagę, jakie ssanie ostatnio na rynku jest na GDL - ostatnio pojawił się jeden na AgoNie za $630 (do tej pory chodziły za $400-$500) i poszedł w ciągu godziny (!). Chyba coraz więcej osób używa tego ustrojstwa do przetaktowywania sygnału z kompa.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

lucas78=>

wpiąłem GDL pomiędzy transport ,a przetwornik CD DP-500 i rewolucji nie było , ale to co robi ze Squeezeboxem , tunerem T-1000 i tanim DVD Pioniera i .........;-)

Wczoraj słuchałem jakiegoś koncert u w radiu w Programie 2 ,dźwięk jak na żywo z całym realizmem sali koncertowej ,coś jakbym miał włączony jakiś dopalacz sali koncertowej ?

HYBRYD, 17 Gru 2008, 11:09

>Krotko i na temat - Squeezbox i bedziesz mial spokoj na lata !

>Koszty znikome, dzwiek jak z topowych transportow za gruube pieniadze.

Z jakimi transportami to konkretnie porownywałes, jesli wolno mi spytac?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.