Skocz do zawartości
IGNORED

jaki wzmacniacz do subwoofera infinity

cozmo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie forumowiczow-jest to moj pierwszy temat na forum. w temacie audio nie jestem kompletnie zielony,jednak jeszcze sporo prosa musze podjesc,aby uznac sie za pół znawce.wracam wiec do tematu,a mianowicie skladam kino domowe.amplituner mam zamiar nabyc lada chwila(onkyo 905),przednie glosniki juz są,to stare totem rock.subwoofer mam w 1/2 poniewaz brakuje mi do niego wzmacniacza. glosnik to infinity beta 12" 275W 4omy ,obudowa 70L z bas refleks,ktorą wykonalem okolo 8lat temu. pokoj w ktorym bedzie kino to 18metrow,ma drewnianą podloge i sufit. narazie namiezylem takie wzmacniacze:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

znalazlem tez na forum bardziej zawansowanych uzytkownikow ktorzy robią wlasne wzmacniacze(Irek,Darkul)

nie zalezy mi na duzej mocy wzmacniacza ani zdalnym sterowniu,maks jaki chce wydac to 1000zl chyba ze jakis rewolucyjny piecyk sie znajdzie za wiecej to rozwaze to wiecej.chce aby bas byl przedewszysktim dobze kontrolowany. prosze o pomoc i pozdrawiam Gerard Malitek.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/47730-jaki-wzmacniacz-do-subwoofera-infinity/

Nie robię reklamy ale jestem zadowolonym użytkownikiem panelu SUB 300 (300W 4 ohm) od Irka z diyaudio.pl Wykonanie, dźwięk, regulacje wszystko super. Tylko 500zł w porównaniu do sklepowych 1500-1800zł.

Ukryta Zawartość

post-9392-100009047 1229441752_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

z jakim glosnikiem dziala obecnie ten wzmacniacz i w jakiej obudowie,oraz jaki charakter brzmienia udalo sie uzyskac? moze zadam glupie pytanie:w ktore miejsce podlancza sie glosnik od wewnetrznej strony wzmacniacza,oraz jak sie podlacza do tego wzmacniacza amplituner(nie widze chinczow).czy ktos moze udostepnic kontakt do Irka?

Z głośnikiem 30cm 220W 4 ohm Ravemater BSW 124II. Mam odkręcone na 3/4 także mocy jest. Charakter brzmienia zależny od głosnika w subwooferze raczej jak od wzmacniacza.

Widzisz ten gruby czarny kabel, to tam się wkręca głośnikowy. Czincza jak byk widać, ten złoty obok pokręteł, lewy górny róg.

Email Irka: [email protected]

Zapomniałem napisać miałem tez matronixa, to mi jak muzyka nie leciała to buczał, 2 razy się coś spaliło a filtr DP dział tak że musiałem cewkę z kondem dawać i filtrować go pasywnie jeszcze.

W wzmacniaczu u Irka żadnego buczenia i wszystko super gra. Wzmacniacz zawiera:

· Pojedyncze wejście niskopoziomowe (RCA)

· Stereofoniczne wejście wysoko poziomowe (różnicowe)

· Regulacja wzmocnienia

· Płynna zmiana fazy (0-180 stopni)

· Filtr subsoniczny (24dB/okt)

· Regulowany filtr dolnoprzepustowy ze zmiana nachylenia 12/24dB i wyłącznikiem.

· System auto włączenia z wyłącznikiem

Dodatkowo, wskaźnik CLIP i optyczny limiter mocy oraz zabezpieczenia: „miękki” start

transformatora,ciche załączanie /wyłączanie głośnika, termiczne, przed składowa stałą,

zwarciowe.

Typ wzmacniacza: Mosfet, (Low Drop Out)

Czułość i impedancja wejść: 150mV/27kohm (RCA)

1,5V/>200ohm (SPK. INPUT) MAX300W/4ohm.

Moc znamionowa (1%THD): 300W/4ohm; 180W/8ohm

Zniekształcenia: 50 /4ohm

Wymiary panela: 188x303mm

Głębokość montażu: 120mm (wew.), 37mm (zewn.)

Ciężar: Ok. 6 kg

Zasilanie: AC 230V 50-60Hz MAX 450 W

Pobór mocy w trybie czuwania: 5W

dzieki za informacje,zaraz napisze maila do Irka. a z chinczem to myslalem ze niezbede są dwa chincze do podlaczenia pod ampli i dlatego pomyslalem ze to zlote gniazdo sluzy do czegos innego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.