Skocz do zawartości
IGNORED

ObcięcieNiskichTonów Hk970 + missionM35i

Grześ78

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam pytanko, czy przez zastosowanie odpowiedniego kabla do kompletu HK970 i HD970 + Mission M35i uda mi się zredukować niskie tony i czy jest może jakaś inna opcja? Wszystko jest Ok ale kiedy włączę coś co posiada większą dawkę uderzenia:)np. HipHop, wtedy zagłusza on całość:/ Dodam tylko, że basy na wzmacniaczu są wtedy zredukowane do minimum (-6), bass reflex w kolumnie jest zatkany a inne ustawienie kolumn, które stoją w odległości od ścian ok 30cm, nie jest możliwe:/ Pozdrawiam

.... jaka odległość od tylnych ścian ... może kolumny są w rogach pokoju ?

A jeśli na prawdę nie chcesz psuć wystroju to tylko sprzętowa kalibracja ( Audyssey EQ ).

Pokój ok 25m2 w prostokącie, niestety trochę wąski jakieś 3,5m reszta to długość:) na przeciwko sprzętu i kolumn znajduje się szafa pomiędzy kanapy i ława a pomiędzy kolumnami szafka z cd szafka na sprzęt i tv:) Kolumny stoją w rogach ok 30cm od boku i 30cm od tyłu kolumny, wszystko stoi na wykładzinie! Pozdr

Pokój jest długi na krótkich ścinach 3,5m z jednej strony pokoju stoją: kolumny po między nimi szafka rtv na niej tv i sprzęt na przeciwko w drugim końcu pokoju szafa wnękowa na całej szerokości + drzwi wyjściowe z pokoju:) po między sprzętem a szafą mniej więcej 2-2,5m od sprzetu stoją: ława i kanapy! nic nie zasłania kolumn! Jak bedzie trzeba wrzuce zdjęcie:) Pozdr

zrob foto pokoju. u mnie w salonie tez byl dywan, szafka, komoda, stół i lipa byla tez :) tzn dudniło i buczało. oj jak buczało :) a spróbuj przeniesc kolumny do innego pokoju. aha i jeszcze przychodzi mi do glowy jedna rzecz ... otoz pamietam kiedys sluchalem mission m34 w salonie audio i bas niestety był twardy ! taki jakby dudniący. ty masz m35 wiec jeszcze bardziej daje na basie. moze sprobuj inny kabel, np. procab, tak procab ma miekki bas

poprostu akustyka pokoju zle wpływa na najnizsze czestotliwosci, wez kiedys sie przenies na chwile ze sprzetem na jakis czas do innego pokoju albo nawet do kumpla jak ma dobrze przygotowane pomiesczenie :)

No nic innego mi do głowy nie przychodzi, sprawdzę jak graja w innym salonie może obadam też ten kabelek o którym Kolega napisał! dzięki za wpisy! Może ktoś ma więcej pomysłów? Jakby co Piszcie! Pozdrawiam

A co Powiecie na temat Biwiring'u? czy w tym przypadku pomogło by coś? Jeżeli tak to jaki kabelek zastosować do tonów niskich a jaki do wysokich? Może coś z kabli ProCab o których wcześniej Pisaliście?

testowałem u siebie bi-wiring (procab LS25 na nisko-średnie tony) i bas zrobił się chyba szybszy, taki bardziej dynamiczny w porównaniu do pojedynczego procab'a (albo przynajmniej takie odniosłem wrażenie), może problemem u Ciebie nie jest ilość basu tylko jego jakość albo wzbudzanie się basu w pomieszczeniu

:/ O jakość basu CHYBA nie chodzi, basik jest przyjemny, miękki i nie rozlewa się tak!, czasem jednak niskie tony zagłuszają całość mimo że są maksymalnie obcięte.

Sprawdzałem inne ustawienia za dużo nie pomogło:), inne pomieszczenia odpadają są mniejsze od obecnego, wiec bedzie chyba gorzej:/. Może Polecicie jakieś inne kolumny podłogowe w podobnej cenie, z "innym basem", wypożycze i porównam z Mission'ami w domu, może faktycznie to o ilość i jakość niskich tonów chodzi. Na internecie pełno opini, że maja duuuużo basu, który zagłusza resztę. Jakby co łatwiej mi będzie wymienić kolumny niż mieszkanie:) Pozdr

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.