Skocz do zawartości
IGNORED

Allegro-zapłacona prowizja brak kontaktu

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

No wlasnie. Tydzien temu przelalem na konto Allegro niemala prowizje i jak dotad brak kontaktu. Konto jest wciaz zablokowane a na mojej karcie widnieje zaleglosc. Korzystalem z formularza kontaktowego (gwarancja odpowiedzi w 48 godzin) pytalem czy moze potrzebny jest skan przelewu itp itd. Zero odpowiedzi. Co mam robic? Byl ktos w podobnej sytuacji?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Witaj Molibden. Przelew zostal zlecony w piatek po poludniu tak wiec wyszedl albo ostatnim piatkowym przelewem albo pierwszym poniedzialkowym. Pieniadze powinny wiec byc na koncie najpozniej w poniedzialek po poludniu. Zaksiegowane najpozniej we wtorek a mamy czwartek. Co ciekawe Allegro nie odpowiada na zapytanie wyslane z formularza kontaktu. Minely juz 72 godziny zamiast gwarantowanych 48. Nadmieniam tez ze nie mam zadnej blokady na koncie.

Dziwna sprawa. Właśnie w ramach regulowania rachunku Allegro dokonałem przelwu i zgodnie z zapewninem w ciągu niespałna godziny saldo zostało zaktualizowane o wpłaconą kwotę. Przelew Inteligo.

Allegro niedawno uruchomiło też przelewy z Raiffeisen, Millennium, BGŻ, Kredyt Banku, Polbanku, Citibanku oraz Deutsche Banku i jeśli płaciłeś którymś z nich to może jest jakaś przyczyna że nie działają one prawidłowo.

discomaniac71, 11 Gru 2008, 19:46

>Przelewalem osobiscie z Eurobanku. Dziwny jest nie fakt iz przelewu nie zaksiegowano a brak odzewu

>na upomnienie wyslane za pomoca formularza kontaktowego.

ten formularz kontaktowy działa - /powinni ci odpowiedzieć/ ale to może potrwać - 48 godzin to długo

• 1 miesiąc później...

witam

mam pytanie - otorz ostatnio wystawilem na aukcje odtwarzacz a ze nigdy nic niewystawialem wczesniej to niezwrocilem uwagi na przebijajacych - wygrala osoba z 0 komentarzy ktora oczywiscie po dwoch dniach wyslala mi maila ze sie rozmyslila i powodzenia

- czy w takim przypadku moge sie domagac od allegro uniewaznienia oplat za aukcje ( kurna straszne zdzierstwo - niewiedzialem ze jest 2% od wartosci sprzedanego towaru po zakonczonej aukcji )

- czy powiadomic policje o oszustwie ( inaczej tego nienazwe poniewaz sprzedaz na allegro jest chyba rodzajem formalnego zatwierdzenia sprzedazy )

ps. wiem ze duzo uzerania sie o pare groszy ale ktos mnie poprstu zdenerwowal i zrobie to z zasady

Zgłoś do allegro. Jest specjalny wniosek dostępny do tego. Ja miałem to samo, dostałem od razu zwrot kasy za prowizję. Uwaga - nie dostaniesz zwrotu za wystawienie aukcji. Oprócz tego wyślij gościowi maila z żądaniem zwrotu kasy za wystawienie aukcji i prowizję jaką musiałeś zapłacić, inaczej zgłosisz sprawę na allegro i zażądasz zablokowania jego konta.

Ja dostałem w taki sposób i zwrot od gościa i zwrot prowizji z allegro ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.