Skocz do zawartości
IGNORED

Głośnik co ma największą membrane ?

Michal098

Rekomendowane odpowiedzi

Który głośnik ma największą membrane bo ja zanalazlem takie cóś

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Eeee...

Głośnik basowy z Twojego linku ma "na oko" zwykłą memebranę 15 calową. Taka sama wielkość jest używana choćby w B&W Nautilius 801.

Nie powala - szukaj dalej ;-)

Na domowe warunki powyżej 30cm jest już zboczeniem:) W estradzie wskazane jak najbardziej... większa powierzchnia (nie mylić ze średnicą) membrany daje większą skuteczność.

Ps. Trzeba być deb..ilem żeby ładować kasę do caraudio w ten sposób że korzysta się tylko 1% lub mniej mocy! To jest po prostu wiejski szpan./ kto ma więcej kasy i ma lepsze dresy....

Witam.Ja mam głośniki 17 calowe,czyli 435 minimetrów.Nadają się do porzadnego pomieszczenia,raczej nie do bloku.Efekt jest taki jak w samochodzie silnik V8.Pracuje bez zadnego wysiłku.A są jeszcze zestawy z takimi samymi głośnikami,które można ze sobą łączyć,gdy ktoś ma naprawdę duży salon.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

When it comes to A Class amplifiers . I am totally biased.

A tak to wygląda w naprawdę dużej konfiguracji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stefan5000.Właśnie .I na to muszę uważać.Choć efekt na pewno nie byłby aż taki,ale szyby w oknach mogły by polecieć.A tak już bez przesady,każdemu radzę spróbować posłuchać zestawów z dużymi głośnikami.Wiem,że nie każdy ma warunki,aby coś takiego u siebie postawić,ale to jest właśnie to.

Dzwięk jest niesamowicie naturalny,bo sprzęt pracuje bez wysiłku.

szyby to wam z pewnoscia nie poleca nawet gdybyscie jeszcze podwoili ilosc tych pudełek :))

polecam obejrzenie odcinka pogromcy mitów z największym głosnikiem świata

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Nie był bym tego taki pewien.Jak moc w szczycie dochodzi do 1 wata na kanał,to już wiekszość słuchaczy uważa,że jest naprawdę głośno.Takie głosniki mają sprawnośc powyżej 100db/watt/metr.

te opowiesci o szybach to naprawde lipa

moj kolega lubi takie estradowe brzmienie i ma system na 6 parach kolumn z własnymi koncówkami

owszem wszystko drzy, trudno wciągnac powietrze do płuc :)) ale szyba jeszcze nigdy nie wypadła

Wszystko zależy od rezonansu.W jednym pomieszczeniu się nic nie dzieje,a w drugim ,nieduża moc juz robi szkody.Pamiętam ,jak mój kolega strzelił z karabinu w pokoju ,oczywiście ze slepaka i to daleko od okna.Huk wcale nie był duży ,a jedna szyba pękła.Ja mam ogromne okna i nie będe robił eksperymentów.A co do pogromców mitów,to oni chceci zniszczyć samochód,a nie zbić szybę.Kieliszki jednak udawało się im stłuc i to samym dzwiekiem.

jesli piszesz o rezonansie to chyba Twoj sprzet musiałby generowac infradzwieki aby cos w koncu pękło :))

ze strzelaniem w domu to po zabawach z czarnoprochowcami duzego kalibru moge zaswiadczyc ze poza smrodem nic sie nie dzieje,chyba ze moze jakby gruchnac z armaty

;P

Ukryta Zawartość

post-8986-100000255 1227975136_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nie potrzeba infradzwięków.U kolegi w bloku częstotliwość rezonansu wynosi 85hz.Wystarcza 2X15 watt ,aby doniczki spadały z parapetu .Budynki ze zbrojonego betonu tak mają,dlatego wielu tu na forum mocno narzeka na dzwięk w swoich pokojach.Moje sciany są z kilku warstw cegieł i częstotliwośc rezonansu jest poniżej 20hz,więc nic mi nie przeszkadza.Podłącz sobie płynnie przestrajany generator akustyczny i możesz samemu sobie to u siebie sprawdzic.Tylko uważaj na głośniki,aby ich nie spalić.

mam już 22" MTX Jackhammer

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

mikson

MTX`a Thunder ze zdjęć nie przebiłeś tym krasnalem ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.