Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  351 członków

Grundig Klub
IGNORED

Klub Miłośników Starych Grundigów

Rekomendowane odpowiedzi

A jeśli chodzi o kable , to z allegro u mnie się sprawdziły takie (tzn nie wyłapuję różnicy między nimi i tymi "sprawdzonymi" lub oryginałami) :

-Producent: UGREEN

Model: AV104

Kod produktu: 30747 / UGR313BLK

Materiał: Ocynkowana miedź + TPE

Kolor: Czarny

Porty: 2x RCA (Cinch) do 2x RCA (Cinch)

Długość przewodu: 1 m

-KABEL RCA 0,5m CINCH 2RCA - 2x RCA VITALCO CINCH RK230

-Vitalco RKD200

Pewnie dla wprawnego ucha będzie jakaś różnica- ja takiej na tym samym sprzęcie i tych samych kawałkach niestety nie wyłapałem.

Edytowane przez bobrow

Mój system ARCAM AVR10+DLBC+Umik1 , układ 5.1.2 (atmosy w suficie).Fronty z manufaktury JMA RQ900 (Scan Speak D2608/913000,SB Acoustics MR16P-8,Scan Speak 21W/8555-10),centralny  Dali Oberon Vokal , surroundy Dali on the wall , sub SVS SB-3000,atmosy Melodika 6BLI

Helloułł....

kolejny eksperyment z cyklu "Mity i legendy"...

Zrobiłem pomiary w REW w tym samym miejscu i na reszcie tego samego sprzętu , zmienną był Sanyo JA220 i Grundig V1700...oba nie tykane , w pełnym oryginale...

Ale do rzeczy - pomiary identyczne w zakresie 20-18 000Hz...ale wg mnie nie gra to tak samo...albo mam jakiś defekt w umy śle , albo coś jest na rzeczy...

Dodam ,że nie jest to wyrazista różnica , ale jest wyczuwalna...a raczej nie jestem muzycznym umysłem...

Nie wiem dlaczego , ale lepiej wg moich uszu gra Sanyo JA220 ...nie wiem , naprawdę nie wiem dlaczego...

Mój wniosek na teraz wykresy jednak nie grają...choć mój zaszufladkowany (i czasem jednak zbyt ściśnięty) globusek chciałby , aby teoria pokrywała się z praktyką...Ech..

Mój system ARCAM AVR10+DLBC+Umik1 , układ 5.1.2 (atmosy w suficie).Fronty z manufaktury JMA RQ900 (Scan Speak D2608/913000,SB Acoustics MR16P-8,Scan Speak 21W/8555-10),centralny  Dali Oberon Vokal , surroundy Dali on the wall , sub SVS SB-3000,atmosy Melodika 6BLI

95 proc wzmacniaczy tranzystorowych ma SPL podobne w tym zakresie.

Porównaj raczej wykres harmonicznych.

Pewnie będą sie różnić. Ale to i tak nie rozstrzygnie który gra "lepiej".  Czyli bardziej Ci odpowiada.

Daawno temu słuchaliśmy z Gregiem Ja220 kontra Copland CSA28.

Ja nie słyszałem różnic. On słyszał.

Edytowane przez jurek

Dzisiaj miałem dwóch słuchaczy do testowania kabelków. Sprzęt w części nie koszerny, tj. Gramofon i przedwzmacniacz "ZWYKŁE". Wzmacniacz V30 i BOX650 prof. Kable sygnałowe położone na miękkich przedmiotach, z dala od innych. Dodam, że po zmianie przedwzmacniacza na Pearl 3 całość już gra znakomicie (to wybitna konstrukcja). Teraz testy. Każdy wskazał jako zwycięzcę GBC. Jednak to było na Rage Against The Machine. Lepszy bas, wyraźniej. Dla mnie ten dźwięk odszedł jednak od "subtelnych wybrzmień". Potorturowałem jeszcze Michael Jackson. Poprosiłem żeby wsłuchać się w emocje w jego głosie, w drżenie tego głosu i ... każdy wybrał kabel grundiga, który osobiście wyrwałem z CD7500. Też wybieram ten kabel. Różnica w dźwięk jest kolosalna !  To nie są subtelne różnice.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Odnośnie grundigowych szarych czinczy- w tym moim zestawie z V1700 mam dwie szt takich kabli. Na początku  myślałem ,że są takiej samej długości tj ok 40cm na oko tak...ale jeden jest krótszy o ok 2 cm...czy one są dedykowane do konkretnego grata tj in wzmaka ? 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.