Skocz do zawartości
IGNORED

Mocny piec ma złagodzić 'klinike' kolumn

fitrus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam - jakie są wasze typy na wzmacniacz, który jest mocny, ale potrafi złagodzić zbyt analityczne kolumny? Do tej pory gra to z Exposure 2010S i szukam spokojniejszego dźwięku. A może jednak pozbyć się kolumn? Trochę mi ich szkoda, bo kupiłem naprawdę okazyjnie.

Kolumny to monitory Harpia Acoustics - a model... tu jest problem - to jedyny egzemplarz zrobiony na zamowienie dla redaktora High Fidelity Online w zamysle super rozdzielcze i dokładne. Grały w redakcji ponad rok. A teraz są u mnie.

• Redaktorzy

masz już polskie kolumny, więc może czas na polski wzmacniacz. Z łagodnie brzmiących o "kremowej" barwie i niespotykanej kulturze przekazu polecę Sound Projecta 3SE. I nie patrz na te 20W/8 Ohmach. Jak będziesz mógł po prostu go posłuchaj ;-) Z zagranicznych konstrukcji nie kosztujących majątku polecę końcówkę Musical Fidelity E30 z lampowym X-Pre (sprawdza się lepiej niż dedykowany E-20)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Raczej chcialbym cos lekko używanego lub nowego w dobrej cenie. Budżet ok 3000-4000zł

Kiedys mialem przetwornik Audionemesis - grało to prawie super, a 'prawie' dlatego, ze za bardzo muliło dźwięk - dlatego sie rozstaliśmy

Teraz mój problem to słabo nagrane płyty i wsytd sie przyznac - mp3 :) niestety niektóre nagrania mam tylko w tym formacie i cieżko je zdobyć inaczej (przynajmniej dla mnie).

Nie wiem co powinienem wymienic? - pewnie kolumny, ktore sa jak lupa dla nagrań, ale mi ich szkoda oddawać i pewnie trudno by bylo je sprzedac. czy nie wystarczy zmienic wzmacniacz?

Żródło zostaje - bo to przetwornik North Star Design i Off-ramp I2S z USA, który robi czary z plików z komputera. Namęczyłem się żeby go zdobyć i jestem bardzo zadowolony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.