Skocz do zawartości
IGNORED

subwoofer do 2 tyś

Procz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

co jaki subwoofer polecicie do 2 tys zł?

sub ma być 65% kino , 35% muza

Dodaje, że pokój ma 25 m2, jedna ze ścian w połowie jest otwarta na klatkę schodową

pokój jest w budownictwie jednorodzinnym a wiec zbudowany z " pustych" pustaków co prawda płyty g-k oraz podłoga jest wyłożona wełna niestety na nic się to ma do pomieszczeń w bloku z czystego betonu, gdzie same podłogówki trzęsą bardziej niż mi z 100 watowym subem.

testowałem od znajomego ostatnio paradigma ps 1200( schodzi do 20) było bardzo dobrze choć miał zapas mocy

.... no i cena 2500zł

co sądzicie o subach yamachy .....Ns Sw700 i YST SW1500? ( drugi schodzi do 16...różnica miedzy paradigmem 1200?)

inne propozycje...

dzięki serdeczne za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/47110-subwoofer-do-2-ty%C5%9B/

VELODYNE CHT-10R najlepszy w tym przedziale cenowym to jest pogromca ja szukałem 3 mies i skończyłem na tym.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,sam zobacz!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Daro,

"pogromca" czego konkretnie? Czy ma niższe zejście niż np. paradigm 1200? Czy ma wyższe maksymalne natężenie? Czy lepiej odda kinowe tąpnięcia?

Myślę że ten sub nie jest znowu takim "pogromcą", rankingi rankingami ...

Z pewnością będzie miał lepszą kontrolę, zwinność, ale czy suba kupuje się tylko dla kontroli? U mnie rola suba to właśnie robienie "zagęszczenia" powietrza, dodawanie potęgi. W muzyce nie używam. No i czy przy takich priorytetach wciąż będzie "pogromcą"?

pzdr

na allegro wyszukałem takie cuda:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

do autora i dla jego swiadomosci

mialem yst sw1500 na poczatku mile sie to sluchalo po jakims czasie dno !

bas niekontrolowany przytlumiony moim zdaniem kawal kloca nic nie warte

sluchalem velodyne 12 cht r przypadl mi do gustu

jednak ja chcialem cos konkretniejszego

wiec odwiedzilem salon z paradigmami

posluchalem ps 1200 v4 to jest to !! typowe kinowe monstrum

jednak nei kupilem temat w paradigmach drazylem dalej i wydrazylem uzywanego paradigma

Pw2200 i powiem krotko po servo15 pw2200 jest jednym z najlepszych subow niestety ciezko go dostac bo stary jest moze gdziesz beda mieli na magazynach ja za niego zaplacilem pol roku temu 1900 zl

jednak jak nie zlapiesz pw 2200 to odrazu bierz ps1200 v4

Jeśli chcesz suba do "zagęszczania" powietrza, to polecam Ci zbudować suba opartego o głośnik peerless xxls 12" + mem. bierna. W cenie ok 2000 się zmieścisz, a w sklepie w porównywalnej cenie napewno nic prównywalnego napewno nie dostaniesz.

Budowa takiego suba jest banalnie prosta, jak konstrukcja cepa ;]

Zamawiasz u stolarza gotową obudowę (np. MarkoT3 z forum sie tym zajmuje), u "Akustyka" zamawiasz głosniki, wzmacniacz od p.Irka z forum DIYudio (sam mam dwa takie, polecam, 300W sin, posiada wszystkie niezbędne regulacje i zabezpieczenia, wygląd jak wzmacniacze fabryczne).

Do środka wkładasz troche wytłumienia, przykręcasz wzmacniacz i głośniki, podłączasz do sprzętu i gotowe. Stajesz się posiadaczem suba, który w sklepie oparty o te głosniki kosztował by napewno powyżej 5kzł.

Zapewniam Cie ze takie DIY spełni Twoje wymagania.

Tak na marginesie XXLS w OZ (60l) i wzmak p.Irka z DIYaudio.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mczaj, 21 Lis 2008, 14:28

>Daro,

>"pogromca" czego konkretnie? Czy ma niższe zejście niż np. paradigm 1200? Czy ma wyższe maksymalne

>natężenie? Czy lepiej odda kinowe tąpnięcia?

>Myślę że ten sub nie jest znowu takim "pogromcą", rankingi rankingami ...

>Z pewnością będzie miał lepszą kontrolę, zwinność, ale czy suba kupuje się tylko dla kontroli? U

>mnie rola suba to właśnie robienie "zagęszczenia" powietrza, dodawanie potęgi. W muzyce nie używam.

>No i czy przy takich priorytetach wciąż będzie "pogromcą"?

>pzdr

ten Paradigm to taki "potwór", ma niższe zejście i mocniejsze tąpnięcie, jak szukasz suba do filmów - to będzie po prostu lepszy. Do muzyki (może poza jakimś hip-hopem) jednak się nie nadaje, ma za wolny bas. Velodyne tutaj znacznie lepiej się spisze (w filmach też dobrze w porównaniu do innych subów ale akurat nie na tle tego modelu Paradigma)

Użyłem stwierdzenia pogromca bardzo ogólnikowo, mam tylko klawiaturę ekranowa i chciałem pisać jak najzwięźlej.Sorki za brak precyzji mojej (wypowiedzi pogromca)!(miało znaczyć ze najlepsza cena do jakości no i to o czym mówiliście,lepsza kontrola itp.

Widzę ze paradigm 1200v4 wygrywa, yamaha nie tak dobra pomimo ( 16) jak opis i wygląd wskazuje....a sam nic nie zbuduje...

a jak porównanie 1200 do 1000. schodzi o dwa mniej ( 22) ale moc chyba ta sama no i zmieszczę się w 2000zł!

proszę o opinie

dzieki

Na AS widziałem (ale nie słyszałem) Paradigmy serii DSP. Nie powiem, głośnik w DSP 3200 wygląda imponująco, wielkość kołnierza sugeruje poważne amplitudy. Niestety, póki co brakuje testów tych subów. Kolega na forum ma DSP 3400 i bardzo sobie chwali. Podobno jest moc, głębia ale i kontrola, która w 1200 nie występuje.

Daro, osobiście do Velodyne nic nie mam, wręcz przeciwnie, rozważam zakup CHT 15. Ma już poważny głośnik i poważną amplifikację - tę ostatnią przejętą z wyższej serii. Nie wiem jeszcze jak się spisuje w praktyce, ale mam nadzieję się przekonać. Nie wiem tylko co myśleć o konstrukcji samego głośnika. Podobnie jak w 12-ce, mały magnesik, górny resor też jakiś taki niepozorny...

Czy będzie znacząco lepszy od mojego JBL E250 - oto jest pytanie.

Ukryta Zawartość

lykaj tego i sie duzo nie zastanawiaj

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

teraz były w promocji

świetny do muzyki

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

• 1 miesiąc później...

Odswieze troche watek.Mam teraz JBL e150 i chcialbym zmienic na ES250 i sie zastanawiam czy bede mial "potege basu" :) w filmach`?Zaznacze ze interesuje mnie tylko i wylacznie kino.

Ja odpowie ci tak. Miałem e150 dokładnie 4 dni i wymieniłem na es250 (tylko taką miałem możliwość nie było możliwości zwrotu gotówki . Wczoraj oglądałem raz któryś planetę małp na 30% mocy sprzętu, upadek statku wgniótł mnie w fotel a rano sąsiadka z góry "zaatakowała" mnie, że jej łóżko podskakiwało. POLECAM wymianę e150 sub ten jest po prostu cieniutki i niekoniecznie na es250 Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.