Skocz do zawartości
IGNORED

czy ktos zna ten lampowiec-PHOENIX

brodawid

Rekomendowane odpowiedzi

jw własnie kolega mi pozyczył ww wzmacniacz jest na sprzedaz chciab bym sie dowiedziec czegos wiecej na jego temt

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/47089-czy-ktos-zna-ten-lampowiec-phoenix/

firma zmieniła nazwę i obecnie produkuje pod nazwą JAG z tego co słyszałem a słyszałem jedynie dac lampowy jeszcze pod nazwą PHOENIX bardzo mi się podobało. Jeśli się nic nie zmieniło to firma zawsze produkowała dość sensowne rzeczy i dobrze grające - choć bez wodotrysków - ot taki uczciwie zrobiony wzmak. Byli w tamtym roku na AS więc może coś znajdziesz o nich na AS. A tu ich obecna produkcja:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słucham tylko muzyki.

• 3 tygodnie później...

Witam kolege.

Miałem dawniej ten wzmacniacz całkiem rozsądna konstrukcja tylko wymaga skutecznych kolumn kosztował nowy 1500 pln,producent modyfikował go i po modyfikacji cena wzrastała.Z tego co pamietam to troszkę słabe miał trafa - buczały.

• 2 tygodnie później...

A ja znam osobiście konstruktora - Krzysztof Jasiński z Łodzi. I polecam. Miałem 3 jego wzmaki. Bywałem u niego, słuchaliśmy na goodmans 301 axiom. Robi wzmaki od prostych konstrukcji po monosy na lampach 300b. Mój kolego miał tego wzmaka, słuchał z AN-E.

Drogi Panie Luk

Bez urazy ale jeśli na forum chce Pan wyrażać opinię na temat wzmacniczy Phenix to wydaje mi się że odsłuch z przegrywek CDR-ów na goodmansach axion 301 w pokoju 16 metrowym,gdzie na środku pokoju stoi stół nie jest chyba odsłuchem obcjonalnym.......

• 2 tygodnie później...

Dziwny z Pana człowiek. Miałem jego wzmaki w domu (własnym),znaczy prościej może , kupiłem je, łącznie- 3 różne . Mi się podobały i tyle . Panu nie, Pana sprawa nie moja. Warunki Panu nie odpowiadały- Pana sprawa nie moja. MI słuchało się przyjemnie. A przyznam ,że i w RCM-mie się było i w Krakowie w paru sklepach i u znajomych z dobrym sprzętem. I , mimo tych utrudnień słuchało się tego radośnie właśnie u Jasińskiego.

I tak jeszcze .

nie phenix tylko phoenix

nie axion- tylko axiom

a co to znaczy o-b-cjonalnie to już chyba tylko Pan szanowny wie.

Co by było gdyby.. Pan szanowny trafił do Romualda Schotta. Pan nie wie pewnie kto to.

Wyjaśniam -twórca firmy (niestety już nieistniejącej)Audiowave. Mam nadzieję,że to już Panu coś mówi. Taka pierwsza lub jedna z pierwszych polskich produkcji kolumn, ocenianych przyjaźnie w prasie o nienagannym wyglądzie i dźwięku. Warsztat Romka-Pan szanowny omdlałby z pewnością. A jednak ceniono jego konstrukcje, do dziś pamiętam dźwięk Solidus-a..

a propos

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zastanawiałem się dosyć długo czy mam prowadzić z Panem publiczną konwersację na forum.Doszedłem do wniosku że niestety poruszmy się na dwóch rózny płaszczynach,ponieważ Pan słucha sprzętu ja natomiast muzyki....a propos wzmacniczy Pheonix skoro Pana tak zachwycają i są tak wspaniałe to dlaczego miał Pan aż 3 rózne modele,mozna było porzestać na jednym,wydaje mi się że jeszcze jest Pan zbyt mało osłuchany albo zwraca Pan uwagę na zupełnie inne aspekty w muzyce niż ja ..... Serdecznie pozdrawiam.

Były trzy "rozwleczone" w czasie. Końcem była 300b tak różniąca się barwą i charakterem od pierwszego wzmaka. Tyle tylko.

Mamy wspólną pasję ..muzykę. Właśnie jej frywolność zaskoczyła mnie u Krzyśka. Koniec końców przesiadłem się na GM70 -ale to inna historia ,nie związana z Pana miastem. Starałem się bronić "starych śmieci" , ale nie wyszło mi specjalnie.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.