Skocz do zawartości
IGNORED

co naprawde myslicie o rolling stones?

zildjian

Rekomendowane odpowiedzi

gents, kolejny business lunch.zaproszeni tak stukali lyzkami w szklankach,ze przypomnialo mi sie honky tonk woman.wlecialem do domu,oczywiscie hot rocks.i refleksja-nikt sie do nich nie zblizyl,nadal brzmia znakomicie,sa inni niz rzesza kupy,kompozycyjnie od beggar's banquet-nie do wyjecia.szkoda ze clapton nie tafil na stale

https://www.audiostereo.pl/topic/46697-co-naprawde-myslicie-o-rolling-stones/

Osobiście nigdy ich specjalnie nie lubiłem, może poza paroma kawałkami. Byłem po stronie Doorsów, potem Floydów...po prostu wolałem spokojniejszą, refleksyjną muzyczkę. A jednak mam do nich big rispekt i złego słowa powiedzieć nie dam.

Absolutnie genialna kapela !

Są jak wino,ich muzyka jest jak uderzenie wielkiego kafara.

Oczywiście wtajemniczenie tylko i wyłącznie dla miłośników bluesa i rocka.

Filmowy zapis koncertowy z zeszłego roku tylko potwierdził ich geniusz.

>Frank zgadzam się z Tobą w 100 procentach

Powiem więcej album "Get Yer Ya-Ya's Out!" dobitnie uświadomił Krytykom że Kolesie potrafią pokazać klasę zarówno w studio jak i na koncercie. Niewielu dziś to potrafi. Czapki z głów Panowie.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

"Kańciaste", surowe brzmienie, bardziej niż rock & roll, przekonują fanów sex i dragi, oraz cała otoczka medialna z tym związana.

Tyleż fanów ich grania, co i przeciwników takiego stylu i stylu bycia.

zildjian, 4 Lis 2008, 21:51

Co tu myśleć skoro wszystko widać.

Pierwszy z lewej kupuje polskie konie z Janowa,

drugi od urodzenia faszeruje się toksynami,

trzeci ma otwór gębowy wielki jak stodoła,

a czwarty to jakiś pół indianin.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

typowy produkt marketingu i reklamy:(

CD the best of wystarczy na cala dzialalnosc;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zespół całkiem fajny na pierwszych płytach do "Let it bleed" (1969). Potem były silne wahania formy. Ogólnie jeden z lepszych zespołów z tych wszystkich wielkich rockowych gwiazd, w Polsce średnio lubiany i w sumie - poza największymi hitami - mało znany, przez spory okres swej działaności bliższy muzyce czarnej niż białej, a Polsce przez trójkę raczej lansowani byli białasi a la Pink Floyd i Yes.

synromka, 5 Lis 2008, 11:49

>Zespół całkiem fajny na pierwszych płytach do "Let it bleed" (1969). Potem były silne wahania

>formy. Ogólnie jeden z lepszych zespołów z tych wszystkich wielkich rockowych gwiazd, w Polsce

>średnio lubiany i w sumie - poza największymi hitami - mało znany, przez spory okres swej

>działaności bliższy muzyce czarnej niż białej, a Polsce przez trójkę raczej lansowani byli białasi a

>la Pink Floyd i Yes.

a) Zespół całkiem fajny, a potem wahania formy - pokaż zespół lepszy i bez wahań formy! Każda, nawet najsłabsza płyta RS jest lepsza od 90% płyt innych kapel, może z naprawdę kilkoma wyjątkami tychże kapel; po prostu The Glimmer Twins nie schodzą poniżej pewnego poziomu, jakkolwiek pokłóceni, skacowani czy naćpani - oczywiście IMHO jak to się mówi

b) w Polsce średnio lubiany i w sumie mało znany - niestety fakt :-((((

BTW: polecam wszystkim g-e-n-i-a-l-n-y film M.Scorsese 'Shine A Light' (tutaj jako 'W Blasku Świateł' - i tak nie jest źle!), jeszcze grany gdzieniegdzie: tam dobrze widać i słychać, czym SĄ Stonesi, na czym polega fenomen gadających gitar, na czym polega fenomen sceniczny i wokalny Jaggera, na czym polega wielkość tej kapeli...I do tego grają same fantastyczne kawałki!

Jest także znakomity soundtrack do tego filmu, dostępny w polskiej cenie, coś koło 30zł/2CD

Aha, ten film jest już wydany na DVD, ale wrażenie film robi w kinie prawdziwym, koniecznie z dobrym dźwiękiem. Ten film kładzie na łopatki wcześniejszy RS at the Max, grany w IMAX-ach (byłem trzy razy!).

Pozdrawiam fanów RS!!!!!!!!!!

>broy

z amazon.com;)

tyle lat graja, a na zadnym instrumencie sie nie nauczyli grac

maja pare fajnych hitow, to wszystko ... no i to legenda rocka

wiec zlego slowa powiedziec nie mozna;)

Chciałbym tak nie umieć grać jak oni. I chciałbym napisać kilka nicniewartychalewypromowanychprzezwiadomokogo piosneczek np.Brown Sugar, Sympathy for the Devil, Start Me Up, Give Me Shelter, a jakby dobry Pan dał mi skomponować tak obrzydliwą pościelówę jak Angie to też byłbym Happy.

>broy

kupuje gdzie najtaniej:)

tytul tematu jest

lubisz/lubicie, ja nie lubie i spoko

kazdy slucha czego innego, nic na sile

:)

the beatles tez nie lubie, moge?

lubie floydow, doorsow, king crimson, franka z... itd

:)

Oczywiście, że możesz! Ja na przykład nie lubię poniedziałków, są całkiem ch...owe jak dla mnie

też kupuję gdzie taniej a co tam

póki obama pozwala!

pzdr i bez urazy

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Wszystko, lub prawie wszystko o stonsach;

http://pl.wikipedia.org/wiki/The_Rolling_Stones#Powstanie_i_ugruntowanie_zespo.C5.82u

Moje zdanie?, nie ma co "sikać w rajtuzy" z ich powodu.

Myslę, że to dojrzały zespół :))

ps. kiedyś czytając Rolling Stone'a natknałem się na tekst krytyczny, a w nim autor dowodził m.in. że nieprawdą jest że być Stonesem = być cool, ponieważ, cytuję - "Bill Wyman is a cunt and he is a Rolling Stone!"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.