Skocz do zawartości
IGNORED

podłogówki do 1500zł

plota

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Potrzebuję kolumn podłogowych do pokoju ok 20m^2 ale bardzo wysokiego 3do 4 m.

Słucham głównie Rocka, alternatywnej no i czasem jakiejś delikatnej elektroniki (house).

Kolumienki mają grać z Denonem PMA-1060

Oczekuję żeby nawet przy cichym słuchaniu "było wszystko słychać", ale żeby raz na jakiś czas napędzić jakąś niewielką imprezkę :)

Bas ma być dynamiczny i może delikatnie wychodzić przed szereg, ale nie kosztem reszty pasma.

Po kilku odsłuchach i przeczytaniu całego internetu moimi faworytami są :

Magnat quantum 505

Mision M34i

Tonsil Maestro II 180

Cena do 1500 za pare (preferowane nowe), nie słyszałem tylko magnatów a one wydają mi się najciekawsze :)

https://www.audiostereo.pl/topic/46371-pod%C5%82og%C3%B3wki-do-1500z%C5%82/

witam!

Pomyśl o JBL E80 ja je mam od roku i jestem bardzo zadowolony,nie wiem jak z twoim Denonem będzie to chodzić bo ja miałem Harmana 3380 a teraz mam lampe Omak ale nie powinno być problemu.Kolumienki są skuteczne ok 91db co sprawia ze na małej głośności dzwięk jest bardzo dobrze słyszalny.Bas jest najmocniejszą stroną serii Nortbirth więc chyba o to tobie chodzi i dodam ze reszcie pasma też nic nie brakuje.Słyszałem E80 z jakimś nowym Nadem prawdopodobnie 325 i nie było zaciekawie.U mnie jest super pokuj to 20m2.Napewno weż ten zestaw pod lupę!

No ja wciąż uparcie w tej cenie polecam ROTH AUDIO model OLi 3 - 1280 pln za fabrycznie nowe - wykończenie piano black - super jakość a do tego rozsądna cena więcej na rothaudio.com

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Mam Magnaty Quantum 505 i z czystym sercem i sumieniem polecam. Co z resztą już wyżej kolega McGyver stwierdził. Heco Metasy 500 i Missiony przy nich odpadają, moim skromnym zdaniem, oczywiście.

Mam jeszcze pytanie:

czy jest duża różnica w brzmieniu/mocy/... pomiędzy Magnatami Quantum 505 a 507, bo znalazłem też ten wyższy model w cenie dla mnie możliwej do uzbierania.

Ukryta Zawartość

będą najlepsze do rocko-podobnych klimatów o ile mało słuchasz muzyki z wokalami (trochę wycofana średnica), z Denonem zgrywają się bardzo dobrze

Ukryta Zawartość

507 maja maja dwa glosniki basowe. z napedzeniem ich nie bedzie problemu bowiem sa to kilumny o wyskokiej skutecznosci latwe dla kazdego wzamaka. u mnie 506 graly z Yamaha 396, slabiutkim cambridge audio A1 2x30 W, teraz napedza je CA 500 mojego brata.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Kupic mozesz na niemieckim ebayu bedzie pewnie troche taniej. Koszty wysylki ok 40 euro.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Quantum 507 spokojnie wyrwiesz za 1300zł.

Ukryta Zawartość

Wiec korzystaj z okazji, bo celnie trafiaja w twoje wymagania.

Ukryta Zawartość

?👈

Szukaj, a znajdziesz :) Jak widac mozna dostac 507 za 1290zł :) Moim zdaniem bardzo dobra okazja biorac pod uwage ze koszt tych kolumn gdziekolwiek to min 2000zl.

?👈

Może Wharfedale 9.5 (przygaszone pasmo od góry, trochę "powolne") ... ale lepsze powinny być KEF iQ5SE ... powinny bo w modelu iQ5 było mało basu ... w wersji SE podobno ten problem został skorygowany.

Jeszcze link (w skąpcu tak tanio nie znalazłem)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.