Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie DVD do ripowania płyt audio?

josef

Rekomendowane odpowiedzi

-> dd6

"zdaje mi się, że nie umiesz czytać: Pan Pacuła porównywał dwa transporty: CD i Odczyt z Pendriva"

Dzięki za troskę, ale źle Ci się zdaje.

Chodziło mi o następujące zdanie Inżyniera Pana Pacuły:

"Wciąż na wyjaśnienie czekają takie sprawy, jak (...) wpływ napędu w komputerze użytego do ripowania na dźwięk."

Niestety, nie napisał otwarcie, jakich różnic jest w stanie się dosłyszeć w przypadku zastosowania różnych napędów ripujących, ale jestem przekonany, że coś tam musiał "wysłyszeć". Skoro u niego "najlepiej grały urządzenia Seagate"...

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Gość rochu

(Konto usunięte)

Edward, 23 Cze 2009, 20:01

>>Wnioski mam. Zachowam je dla siebie.

>Dlaczego? Co chwila prosisz o to aby inni podawali wyniki swoich pomiarów lub testów, a sam nie

>chcesz wnieść ani grama wkładu w dyskusję? Nie godzi się tak...

Po pierwsze nie proszę o cudze wyniki bo guzik mnie one obchodzą.

Natomiast jeżeli ktoś wygłasza jakieś twierdzenie, zwłaszcza z pozycji typowego krytykanctwa, to niech chociaż uzasadni to co pisze.

Taki był mój sens wypowiedzi do użytkownika Rbej.

A co do moich efektów.

Zapraszam po prostu do mnie na odsłuch.

Przedwczoraj zamknąłem komputery odpowiedzialne za pc-audio w moim domu. Projekt jest zakończony.

Jestem usatysfakcjonowany osiągniętym efektem pod względem sonicznym. Zastosowane rozwiązanie jest skuteczne, przetestowane w kilkunastu wariantach. Co najważniejsze, jest powtarzalne.

Przyjemność ta jest tym większa, iż doszedłem do tego całkowicie sam, pomimo tłumu informatycznych półgłówków, których tutaj jak i w innych miejscach nie brakuje.

Istnieją rozwiązania problemów z budową pc-audio o których sygnalizowałem na tym forum i w innych miejscach. Nie znajdują się one jednak bynajmniej tam gdzie prima facie należałoby ich się spodziewać. Opłaca się poszukać.

Nie warto Drogi Edwardzie ograniczać się jedynie do księgowania bitów i badania samego bit perfectu.

Życzę miłego podglądania jittera na oscyloskopie ; )

nedj: przepraszam, masz rację, ale też nie każdy, kto słucha muzyki musi znać stronę techniczną zagadnienia. Nawiasem mówiąc jeden z szacownych zagranicznych magazynów zrobił taki test i stwierdził, że faktycznie nie ma różnicy. Pan Pacuła tylko pisze, że sprawa wymaga wyjaśnienia, nie pisze, że usłyszał jakieś różnice. W sumie nie można mu zatem nic zarzucić.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

rochu, 23 Cze 2009, 22:39

>Przyjemność ta jest tym większa, iż doszedłem do tego całkowicie sam

Rochu, myślę, że w imieniu swoim i kolegów mogę Ci pogratulować tego, że wreszcie doszedłeś, a do tego całkowicie sam! Gratulacje!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.