Skocz do zawartości
IGNORED

Przek. TAKAMISAWA VSB 24MB gdzie kupić ?

Terrenzano

Rekomendowane odpowiedzi

Załącza wzmacniacz a własciwie to chyba wyjścia głośnikowe, są one dwa na lewym i prawym kanale.

podaje wszystko co jest napisane na przekaźniku:

VSB 24MB

24V---DC

16A, 30VDC/250VAC RES

1/3HP, I25V/250VAC

TAKAMISAWA

9803B14 JAPAN

pozdrawiam

O taki jak na fotografii..wydudlałem w sieci.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jezu chłopie ja tylko fotke pogladowa przedstawiłem to czy ten przekaznik ma 8 czy 16 amper to wzmacniacza audio nie dotyczny bo to sa parametry dla napiecia 250VAC w jakim cudnym laboratorium pomierzone według zakładowej normy wymyslonej przez tego producenta..w rzeczywistosci z trudem ma kole 4 amper..oni tam takie bzdury pisza że głowa mała..ślepy koń by sie usmiał..

Jest 6 ale dwie najblizej srodka wytniesz obcinaczkami i poprostu nie będą pracowac na dzwiek to nie ma wpływu zadnego a zaoszczedzisz na sciaganiu orginalnych takamisaw kupe pieniedzy..z ta firma mam mdłe doswiadczenia..kaza sobie zamawiac najmniej 50 sztuk..w horendalnej cenie.

Parametry cewki: Rezystancja 820 Ω +/- 10%, napięcie załaczania / zwalniania 16,8/2,4 V, czasy zał/wył 15,10 ms, moc 0,7 W, Obudowa sześć nóżek. Często używane w sprzęcie medycznym, może poszukaj pod tym kątem - ale sam w tym właśnie celu czekam na 4 sztuki w wersji o wyższej czułości "S" z serwisu, a od dwóch miesięcy doprosić się ich nie mogę.

Wersja "S" ma rezystancję 1100 omów i moc nominalną cewki 0,53 W. Dane mechaniki przełączania bez zmian. Sądzę że nie ma żadnych przeciwskazań do wsadzenia tam przekaźników o wyższej czułości, skoro zgodnie z założeniami konstruktora wystarczą te standardowe. Pozdrawiam również!

A swoją drogą, nie poszukuj tego do sprzętu audio, podłub trochę i wstaw zamiennik, bo jak już napisano drogie to jak cholera i kiepsko dostępne. Zamierzeniem tych przekaźników jest długowiecznośc, niektóre moje pracują już 55 tysięcy godzin, a bynajmniej są częściej załączane niż wzmacniacz w domu :). Jak masz taki ubity przekaźnik ze zdrowa cewką, to zdejm pokrywkę od góry i sprawdź czy po prostu kotwica nie spadła z blaszki. Jak spadła - podgrzej, wygnij i będzie cykać.

titelitury dzięki za pomocne wpisy.

Niechce wstawiac zamienników bo chce aby sprzęt był na oryginalnych częsciach.

Przekaźnik w chwili obecnej działa i zamierzam kupić aby mieć na wszelki wypadek, taki zapas.

pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.