Skocz do zawartości
IGNORED

System Audyssey Sound EQualize

mario1969

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

moje pytanie brzmi czy system pomiarowy mikrofonem w yamaszkach np rv-x4600 ustawia barwę dźwięku wszystkich kolumn ?

czy tylko natężenie? Pytam dlatego ponieważ patrząc na wykres parametrów Eq każdy zestaw (fronty,sorundy bok i tył, efekty przednie) jest inaczej poustawiany nawet w parach kolumn jest minimalnie różny . Pomimo ustawień z ręki tego parametru (dźwięku jaki bym chciał ) po ponownym użyciu systemu pomiarowego wykres jest różny od zaprogramowanego ręcznie.

https://www.audiostereo.pl/topic/45993-system-audyssey-sound-equalize/

z manualem bedzie kiepsko ! :) w polsce wiekszosc import z zachodu

swoja droga ten amplitenerek jest tak pieknie łatwy w obsludze ze sie w pale nie miesci

a intrukcja po angielsku to zaden problem nawet dla laika no chyba ze nie znasz wogule anglika to wtedy mozesz sie nawet domyslac po opisach i fotkach :)

Jestem fanem kalibracji systemu przez Audysey

W moim ONKYO mam wersję MultEQ XT

"Audyssey has implemented its room correction technologies across a wide range of products by adapting the number of measurement positions and the resolution of the equalization filters. Crossover selection, polarity check and setting of delays and level trims are performed with the same level of precision in all implementations.

MultEQ XT, using the receiver interface, takes up to 8 measurements around the listening area and uses high resolution equalization filters for satellites and subwoofers. This is the most powerful built-in version of MultEQ for receivers"

Czyli ustawia

- fazowanie żródeł

- zestawia opóźnienia

- głośności

- przebiegi pasma

- krosuje do suba

W życiu tego sami na ucho nie zrobicie.

Po tej kalibracji mój zestaw zagrał z zupełnie inną przestrzenią i precyzja planów.

Polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.