Skocz do zawartości
IGNORED

AE Evo1 + ProCab (JAKI?!) = Bi-Wiring

lenar_87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

spiesze z wyjasnieniem, ze sprzet mam takowy jak podano w "o mnie". Mam juz ProCab LS25 i teraz pytania - chce pobawic sie w Bi-wire i...

1. czy z tymi kolumnami warto?

2. jakiego ProCaba wybrac LS15 czy LS40? - celowo kieruje zainteresowanie tylko na procaby bo na inne kabelki aktualnie mnie nie stac a mysle ze to w tego typu monitorkach strzal w dyche :)

Pozdrawiam,

Jedrek

https://www.audiostereo.pl/topic/45850-ae-evo1-procab-jaki-bi-wiring/

Witam. Mam nadzieję że w swoim pierwszym poście trochę pomogę. Sam mam takie kolumienki i na pewno zabawa w bi-wiring się z nimi opłaca. Podłączałem je dwoma procabami LS25 i delikatna różnica była słyszalna zwłaszcza w basie. Nie mogłem niestety nigdzie znaleźć procaba ls15 który chyba bardziej nadawałby się do wysokich tonów niz ls25. Najlepiej po prostu zdobyć kilka różnej grubości kabli i samemu ocenić które najbardziej Ci będą odpowiadać. Pozdrawiam

ktostam bral LS40 i stwierdzil ze mocno poprawil sie bas, takze rozwaz to, a takze Real Cable 250.

Ja mam bi-wiring, stwierdzam ze brzmienie sie 'pogrubilo'.

Jesli pasuja LS40 to ja bym wzial raczej je.

• 6 miesięcy później...

Ja mam Evo 1 podlaczone w Bi-wiringu. Na góre dałem Van den hul teatrack a na dole mam zwykly OFC nakamichi (w chwili obecnej nic lepszego nie posiadam). Brzmienie stało się bardziej przejrzyste, słychać więcej detali. Scena się znacznie poszerzyła. W odwrotnej konfiguracji było za ostro na górze. Bez bi-wiringu, na samym Van den Hul'u było strasznie mułowato.

ja bym nie kombinował miedzy LS 40 a LS 25. jak juz to zmieniac na inne, zupełnie inne, ale musisz kupić cos za jakies 50 zł metr, np. resona. poniżej moze rozważ na wysokie tony cos z dodatkiem srebra jezeli chcesz rozjasnic wysokie. a z kolei reson doda kontroli basu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.