Skocz do zawartości
IGNORED

Paradigm 20v3 do użytkowników

_grzesiek_

Rekomendowane odpowiedzi

Pojawiła się oferta sprzedaży paradigmów 20v3 za przystępna cenę. Czy ktoś z szanownych forumowiczów ma może w Krakowie lub okolicach te monitorki? nie chciałbym kupować w ciemno a odsłuch ze względu na odległość sprzedającego nie wchodzi w grę. Miałyby grać u mnie z Xindak 6950 i Shanling CD-T80.

dziękuję:)

Co do meritum, to Studio 20 v.3 słuchałem tylko w połączeniu z Xindakiem 06 i wtedy był to mój wymarzony dźwięk... Potem poznałem Primare i mi się pozmieniało, ale Paradigmy zostały. Jednakże v.4 bo trochę lepszą kontrolą miskich częstotliwości jak dla mnie się wyróżniają.

Zdziwiło mnie że mają jeszcze na stanie te monitory, były wyprzedawane już jakiś czas temu jak wchodziła seria v4. Sprzedawca pisze że są wystawione na sklepie na odsłuchy... Ok ale nie o tym miało być...

Ja styczności z paradigmami nie miałem stąd pytanie do forumowiczów o możliwość odsłuchu, nie chcę kupować kota w worku i potem odsprzedawać po miesiącu. Wiem że ponoć bas mają ok jak na monitory i do 18 m kw. wystarczy, ale coś słyszałem o wycofanej średnicy a ja oprócz rocka słucham sporo jazzu i trochę klasyki i niedostatek średnicy mnie niepokoi, ogólnie dużo rzeczy się pisze a najlepiej posłuchać samemu.

popros o real foto tych monitorkow - bo mozesz troszke sie zdziwic,same monitory sa ok ale i tak słuchac bo pozniej moze zabolec ze ci nie pasuje.sam kiedys kupiłem u innego sprzedawcy 40v3 z wyprzedazy i raczej były to używane niz wyprzedaz ;-/.pewno ktos chciał wymienic kolumienki na nowe ech....

Ja mam takie monitory lecz niestety kolego nie pomogę ci bo nie mieszkam koło Krakowa.Mieszkam natomiast niedaleko Łodzi i byłem dwukrotnie w tym sklepie (Benefit) na odsłuchach. Mogę potwierdzić, że dwukrotnie - około 2 lata temu i rok temu widziałem i słuchałem takich samych (prawdopodobnie tych samych) kolumn. Były ustawione w jednej z sal i przykręcone na stałe do standów.Radziłbym Ci jednak zachować pewną ostrożność przy kupowaniu.Mam negatywne odczucia co do obsługi w tym sklepie.Odniosłem wrażenie, że mam od nich kupić taki sprzęt jaki oni chcą mi sprzedać,a jak pojechałem posłuchać Densena to podłączyli mi NAD-a, a gościu powiedział,że nie moge słuchać dwóch wzmacniaczy w czasie jednego odsłuchu bo coś tam....i strzelił wykład o pracy mojego mózgu i narządu słuchu. Oczywiście nie chciałbym Cię zniechęcać do tego zakupu, ale tylko przestrzegam, że w tym sklepie spotkałem się z takim cwaniactwem.

_grzesiek_, 22 Wrz 2008, 14:43

>kabaczek dzięki za info. ten sklep sobie w takim razie odpuszczę

Facet, zlituj się. Ktoś gdzieś kiedyś odniósł negatywne wrażenie, być może widział te, a być może zupełnie inne kolumny, a Ty już rezygnujesz? Poza tym - nawet, jeśli to negatywne wrażenie było w pełni uzasadnione, to jaki to ma wpływ na kolumny, które chcesz kupić?

Poproś o dobrej jakości i rozdzielczości fotki na maila. Jeśli coś będzie z nimi strasznie nie tak, to będzie to widać (uszkodzenia jakieś zewnętrzne, rzecz jasna). Ponadto pamiętaj o tym, że w przypadku zakupów przez net masz 10 dni na zwrot bez tłumaczenia się. Jak przyślą Ci zajechane rzęchy, to im oddasz i po sprawie.

Wykorzystaj, konsumencie, swoje prawa. :)

Snajper dobrze prawi. Jak masz Chłopaku zamiar wydać 2000 to może warto wydać 200 na obejrzenie i posłuchanie kolumn na żywo? Jak już będziesz w salonie z zamiarem kupna, to pewnie sprzedawcy też inaczej z Tobą będą rozmawiać niż przez telefon.

Nie nalezy zapominać że koncepcja Paradigm Reference Studio v.4 i Monitor versja 6 to dwie diametralnie rózne rzeczy .Dla mnie osobiscie świetny dźwięk zaczyna sie od Studio ,aczkolwiek patrzac na ofertę innych firm na rynku , seria Monitor to i tak bardzo wybitne głośniki . Na przykład Porównajcie Monitor 9 versja 6 z konkurencją w tej wielkosci i cenie . Ciężko znależć cos co zagra tak spektakularnie i poprawnie całkowiecie pomijam deklarowaną czułość konstrukcji na poziomie 96 dB!!!

Trzeba sobie też zdawać sprawę, że seria Studio zmusi nas do selekcji płyt ze względu na jakość nagrań. Monitory 20 mają relatywnie dużą efektywność i przekazują dużo informacji. Dlatego uważam, że dobrym pomysłem byłoby połączenie ich z droższą elektroniką.

Te Audiowave to bezbasie totalne, chyba że w salonie Panasa w Gliwicach sa takie warunki, ze akurat te kolumny nie grają.....obojętnie jaki wzmak się podłączy grają tam samą górą (dosadną) i środkiem, basu ja tam nie stwierdziłem, ale może już Paradigmowo zboczony jestem na tym punkcie ;)))))

kolega zyzio sie kiedy bardzo burzyl jak porownalem stare sbm500 do monitor 9v5 podsumowujac te badziewie jako totalne badziewie niestety do dzis podtrzymuje tą tezme sieria monitor to śmietnik

osobiscie posiadam cos z paradigma bo suba

pw2200 i moge smialo powiedziec ze w subach ta firma jest rewelacyjna ale kolumny to minimum studio bo reszta to syf

PO PRZEJRZENIU OFERT INNYCH MI,AUDIO PHYSIC, UCHER, B&W, MONITOR AUDIO ORAZ JESZCZE KILKU OFERT WYBRAŁEM WŁAŚNIE PARADAJMY.W JEDNYM CO GÓRUJE AUDIO PHYSIC TO SCENA.CHOĆ PO OKRESIE WYGRZANIA SPRZĘCICHU UZNAJE ŻE WCALE PARADAJMY NIE SĄ GORSZE.PRZEDE WSZYSTKIM O OFERTACH INNYCH JEST CZĘSTO BAS JAK GUMA

zyzio, 23 Wrz 2008, 20:17

>Te Audiowave to bezbasie totalne, chyba że w salonie Panasa w Gliwicach sa takie warunki, ze akurat

>te kolumny nie grają.....obojętnie jaki wzmak się podłączy grają tam samą górą (dosadną) i

>środkiem, basu ja tam nie stwierdziłem, ale może już Paradigmowo zboczony jestem na tym punkcie

>;)))))

ja chyba już też;-)

marcin1982, 23 Wrz 2008, 20:20

>kolega zyzio sie kiedy bardzo burzyl jak porownalem stare sbm500 do monitor 9v5 podsumowujac te

>badziewie jako totalne badziewie niestety do dzis podtrzymuje tą tezme sieria monitor to śmietnik

a co to wartościowa opinia na podstawie odsłuchu z amplitunerem Yamahy ?

mogłeś podłączyć do czegoś innego, nie wszystkie kolumny są takie łatwe do napędzenia jak tonsile

ja u siebie przerobiłem 8 lub 9 różnych wzmacniaczy i tylko 2 zagrały naprawde dobrze z tymi kolumnami, reszta zagrała nie za ciekawie (w tym kilka połączeń było wręcz koszmarnych)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.