Skocz do zawartości
IGNORED

Exposure 2010s+końcówka mocy, czy Roksan

fitrus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam pytanie czy moze ktos sluchal tych dwoch wzmacniaczy -Exposure 2010s+końcówka mocy i Roksan Caspian? Jakies opinie? Ktorys jest wybitnie lepszy? Obecnie mam Exposure 2010s, ale bez dodatkowej koncówki mocy. Trzeba mi wiecej dołu i jakby się dało mniej krzykliwą górę (mam jeszcze bardzo słabo wytlumiony pokoj, takze gora moze sie okazac ok tak jak jest po wytlumieniu)

Przymierzam się do odsluchu i może ktoś mi oszczędzi fatygowania mnie i sprzedających..

porownywałem caspiana integrę z końcówką mocy expozure 3040 (chyba - bo już nie pamiętam - w każdym bądź razie ta najwyższa) i generalnie to nie ta liga. Exposur po prostu wypadł słabo.

Mam takie samo zdanie, zreszta porównywaliśmy te same wzmacniacze. Była to końcówka mocy exposura 3010. Integra caspiana była lepsza prawie pod każdym względem. Exposur wyróżniał się jedynie precyzyjną lokalizacją źródeł pozornych i atakiem wyższego basu. Brak mu było jednak wypełnienia i muzyki, grał tak jakby sam kręgosłup. Oczywiście są to subiektywne spostrzeżenia na tle caspiana.

Pamiętam również, że jeden z forumowiczów zamienił exposura xxxv czy jakoś tak, właśnie na caspiana i był zadowolony. Mam jeszcze meila na dowód uznania wyższości Caspiana.

pzdr.

exposura nie znam a caspian jest super poszukaj w wyszukiwarce było sporo wątków na ten temat i zobacz w opiniach o caspianie, tak jak już pisałem caspian to wmak kameleon dostosowuje się do każdej muzyki

he he... tak się kończy zbytnie chwalenie:)

M series to po prostu kolejna wersja. Nowsza, podobna - ale czy lepsza? to tylko zalezy od budżetu. Starej absolutnie nic nie brakuje! MKI i MKII ze starej wersji grają niemal identycznie - nie porównując bezpośrednio nie wychwycisz różnic. M series podobno nieco neutralniejsza i delikatnie bardziej chłodna - ale tej nie miałem jeszcze u siebie.

na allegro masz caspiana za 2,6 tys klasyczny model te były podobno najlepsze, ja właśnie taki mam i jeszcze raz szczerze polecam, nie zastanawiaj się tylko bierz nówka kosztuje 5,5 tys więc różnica jest zasadnicza a wzmak naprawdę profesjonalnie zbudowany, ręczna robota, magia dźwięku murowana

Jeżeli może być coś innego niż wzmacniacze z tematu, to za te pieniądze dużo lepiej wg mnie kupic to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.