Skocz do zawartości
IGNORED

Odsłuch Music Angela w Warszawie

michciusek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mierzę się z zamiarem kupna Music Angela na Kt88 lub KT34, planowałem też 845 ale to mnie za dużo by wyniosło bo na ebay są praktycznie w cenie 1600zł(+ oczywiście kilkaset złotych modyfikacja) a ja mogę dać 1200zł . Fundusze odpowiednie zgromadziłem, teraz przydałoby się posłuchać tego wzmacniacza. W ciemno nie mogę go kupić bo to dla mnie trochę za ryzykowne. Musiałbym posłuchać go z moimi kolumnami. Tu się kreuje moje pytanie:

Czy ktoś byłby tak miły i uczynny i mieszka w Warszawie i posiada ww wzmacniacz i mógłby mnie zaprosić na odsłuch?

Byłbym bardzo wdzięczny :)

https://www.audiostereo.pl/topic/45636-ods%C5%82uch-music-angela-w-warszawie/

>MA na el34 kosztuje na ebay 99GPB , przesyłka 160GPB + koszty celne i przelew to wyszło mi coś ok

>1200zł

No to zamawiaj na ebay. 1200zł to prawie darmo. Wszyscy na tym skorzystają. Opiszesz wrażenia z transakcji. Na on9mart.com za MA KT88 chcą ok 1500zł z przesyłką. Zanim to zrobisz poszperaj chyba na nawet na tym forum ktoś opisywał perypetie ze ściąganiem wzmaka przez ebay.

na dzien dzisiejszy i po aktualnym kursie funta MA kosztuje z przesyłka 1551zł, do tej kwoty nalezy doliczyc opłaty celne a tutaj moze byc bardzo roznie, przy dobrych wiatrach MA wyjdzie nam jakies 1620zł, powodzenia....

Zulus

1200zł to nie kosztuje ten wzmak u pierwszego lepszego chińczyka tylko od tego samego kolesia co prowadzi on9mart (leshele albo tubechannel)

Przykład:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (Cena teraz jest 120GPB za KT88 i raczej taka zostanie jak patrzyłem po zakończonych aukcjach.)

120GPB wzmak na kt88

164GPB przesyłka airmalem i ubezpieczenie

40zł przelew

60zł cło

Razem 1300zł

Wersja na EL34 kosztuje 99GPB więc razem wychodzi 1200zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

michciuszek,

tylko niezdziw sie jak po zakupie z ebay, dostaniesz maila od chinola w sprawie kosztow wysylki, ze niestety znajdujemy sie w "strefie 8" i koszty beda duuuuzo wyzsze, sam tak mialem to wiem.

A ja z kolei zakupiłem MUSIC ANGELA na ebayu i opłaty celne wyniosły mnie 230 zł...przyznam ,że byłem mocno zdziwiony; interwencja telefoniczna to proste tłumaczenie celnika :,, koszty podawane przez sprzedającego na przesyłce są zaniżone w stosunku do wartości rynkowej" przesyłki z Dalekiego Wschodu to niestety czasem loteria

Coś mi się zdaje że albo kupię lampowca na allegro ,albo jednak chyba będę się rozglądał za jakimś tranzystorem. Te lampy są kuszące ale nawet nie mam możliwości posłuchania, sprowadzanie z Chin to troszkę loteria co do ceny i jakości transportu, a na allegro to ceny są wyższe . 1200-1300zł to takiego Yaqina na EL34 mogę sobie kupić, ale to też nie wiem czy warto...

>>A ja z kolei zakupiłem MUSIC ANGELA na ebayu i opłaty celne wyniosły mnie 230 zł...przyznam ,że byłem mocno zdziwiony; interwencja telefoniczna to proste tłumaczenie celnika :,, koszty podawane przez sprzedającego na przesyłce są zaniżone w stosunku do wartości rynkowej" przesyłki z Dalekiego Wschodu to niestety czasem loteria>>

mi tez złodzieje zabrali 230zł za Yaqina, za MA zapłaciłem 63zł.

Idzie do mnie drugi taki sam MA bo pierwszy odsprzedalem znajomemu, jestem ciekaw ile tym razem zapłace za to samo...? Już nie moge sie doczekac tłumaczenia celnika jesli zabiora mi wiecej niz za pierwszym razem i za to samo hihi

michciusek

Ja swojego pierwszego lampowca zakupilem w ciemno, nigdy wczesniej nie słuchalem lampy po za wzmacniaczem słuchawkowym i po tym zakupie stwierdzilem ze do tranzystora raczej nie wroce, szkoda kasy, za podobne brzmienie trzeba zapłacic razy trzy przynajmniej

Jeśli MA na KT88 to bierz w ciemno...

To może ja dwa słowa napiszę o swoim MA na lampach KT88. Kupiony na ebay'u od tego samego pana co sprzedaje je w On9Mart. Licytował mi forumowy kolega i z wielkim sukcesem, bo kupił go za (nie pamiętam dokładnie) około 600PLN. Wzmacniacz poszedł od razu do McGyvera. Z tego co pisze, to cło zapłacił w okolicach 60PLN. Do ceny należy doliczyć tuning, wymieniono też potencjometr. Lampy wejściowe i sterujące do wymiany, bo oryginalne świszczały. Adam załatwił mi RFT + Philips Miniwat. Zanim wzmacniacz dotarł do mnie, padła jedna lampa KT88. Nikt nie miał pary na sprzedaż, więc w grę wchodził tylko zakup kwartetu, a to już kosztowało troche. Z nowymi Schuguang'ami MA grał u mnie przez kilka miesięcy i znowu padła jedna lampa KT88 (biasy były OK). Wtedy to zorientowałem się, że pozostała sprawna para (oryginalnych lamp dostarczanych z MA) też jest trefna. Wtedy to kupiłem na Allegro dwie pary lamp Sovtek, grają bez problemu do dziś. Aby polepszyć troszkę brzmienie wzmacniacza, zakupiłem parę lamp Mullard z dawnej produkcji, kosztowały majątek. Po rozgrzniu jedna gwiżdże jak sędzia na meczu. Zły i wśiekły kupiłem jeszcze jedną parę podobnych lamp na ebay'u i jest teraz ok. Ciekawe kiedy padną Sovteki, znowu będzie trzeba wywalić kilka stów.

Pozdrawiam.

PS: Wzmacniacz z Chin leci do Polski dosłownie kilka dni :)

Bo jest jeszcze jedna opcja: Może i lepsza

Na ebay jest sprzedawca co sprzedaje MA na kt88 za 1256zł(299GPB) z Wielkiej Brytanii i 50GPB przesyłka. To może być dobre bo nie będzie cła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.