Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD do Technics Su-vz320

TECHNICS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam planuje zakup odtwarzacza cd do mojego wzmaka Technics Su-vz320 i kolumn Cz@t 130 ,mój budżet to 300zł myślałem o SONY X222ES co wy na to?Może są lepsze odtwarzacze w tej cenie?Słucham Techno,House ,Trance głównie a poza tym to wszystkiego po trochu;)

https://www.audiostereo.pl/topic/45601-odtwarzacz-cd-do-technics-su-vz320/

Niestety słabiutki - bezbarwne brzmienie typu bum bum cyk cyk do dyskoteki, miałem go przez jakiś czas ale nie moglem znieść jego dźwięku, potem byl Rotel, który pod każdym względem bił Technicsa na głowę (nawet był dynamiczniejszy i "głośniejszy" pomimo dwa razy niższej mocy). Przed Technicsem miałem Unitra Fonica WS-7020 - gorsza od Technicsa pod wzgledem dynamiki, ale za to bardziej barwne brzmienie przez co nawet ją wolałem od Technicsa.

<><

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - licytuj póki czas i zacznij sprzedawać tego Technicsa beznadziejnego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Miałem tego Technicsa, im szybciej przesiądziesz się na coś lepszego tym lepiej, od razu poczujesz różnicę i już nigdy nie wrócisz do tej marki (przynajmniej jeśli chodzi o wzmaki z niższej półki)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Do techno nada się wszystko tak jak wszystko zależy od twoich preferencji. na pewno większość jak nie całą muze masz w mp3 jeśli te mp3 będą kiepskiej jakości to nie pomoże Ci nawet ROTEL.

Rotele są z reguły bardzo dynamiczne i do techno na pewno się nadadzą - lepiej niż np. Cambridge Audio (pseudoanalityczne brzmienie oparte na przerysowanej górze i nikłym basie). Osobiście nie neguję Technicsa, jednak jego budżetowe wzmacniacze są nieudane - z tych rejonów cenowych wolałbym odtwarzacz CD tej firmy.

<><

Szcerze mówiąc brałbym w ciemno np. tego Rotela:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w miejsce mojego Onkyo - niestety obecnie jest to niemożliwe ze wzgledów rodzinno-finansowych. Miałem podobnego Rotela - 840BX2 - gdyby nie awaria miałbym do dziś :( - był lepszy od mojego obecnego Onkyo.

Ukryta Zawartość

<><

• Redaktorzy

Facet szuka cedeka a wy mu wzmacniacz każecie wymienić. Wymieni wzmacniacz to się dowie, ze musi wymienić kolumny (bo też są słabawe). Spokojnie, po kolei. Jeśli wymieni wzmacniacz, nie będzie mógł kupić teraz nowego odtwarzacza. Proponuję najpierw kupić jakiś przyzwoity niedrogi odtwarzacz, a potem ewentualnie, w razie przypływu gotówki, wymienić wzmacniacz. Potem zaś pomyśleć o kolumnach. Nie można wszystkiego na raz.

za 300zł kup sobie philipsa cd304, denonda dcd-960, dcd-980, nawet 1290 za tą kase trafisz.

ale- ja najpierw sprzedałbym TO COś. za z320 dostaniesz ok 250-300zl, masz 300zł na cd =550-600zł.

kup sobie jakis wzmacniacz NAD za ok 350zł z wysyłka, a za te 200 kup cd denona 960 lub 980tke. i to będzie na początek całkiem przyzwoity zestaw.

a zamiana na tego ROTELA może Cię kosztować prawie nic prócz chęci popatrz

Ukryta Zawartość

( tylko nie czytaj opisu bo to p!erd.lenie i z chęcią bym porozmawiał w 4 oczy ze sprzedawcą )

cena prawie jak za rotela który kończy się za 1 dzień więc powinieneś urwać ze dwie dyszki z ceny

Ukryta Zawartość

mam jeszcze takie pytanie jak wzmacniacz hodzi na jedno wyjscie A to mozna podłączyc pod niego 2 kolumny o impedencji od 4-8ohm? a jak na dwa kanały A i B to cztery kolumny tylko 8 ohm? jak to będzie tez w przypadku tego ROTELA 931?

Ktos moze powiedziec, ze nie mam racji, ale na Rotelu techno to pomylka, odnosze wrazenie, ze zainteresowanemu chodzi o to zeby wzmak dobrze huczał i mial bas-kopyto. Podejrzewam, ze bas z Rotela oraz jego dosc sterylne brzmienie nie usatysfakcjonuje kolegi TECHNICSa. Bardziej bym sie krecil za

Denonem 925 badz za starszymi mocnymi Technicsami np model 570, 670.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.