Skocz do zawartości
IGNORED

Zaostrzenie przepisów na prawo jazdy...

wovo

Rekomendowane odpowiedzi

Czy w tym chorym kraju już wszystkich pogjęło ?? Zdawalność 20% a oni jeszcze chcązaostrzyć przepisy ... prawo jazdy na 15 lat i zdawalność od 25 roku życia, a na dokładkę - zaostrzenie egzaminów teoretycznych.

przecież to kolejny sposób na.... korki na drogach ;-D przecież ludzie bez prawa prawa jazdy nie będą jeździć samochodami; a jak nie będą jeździć - nie będzie korków, to proste; taki jest pewnie zamysł Ministerstwa Infrastruktury ;-D i po co budować drogi i autostrady, skoro nie będzie miał kto po nich jeździć ;-) prosze tylko policzyć, jakie to oszczędności...! LOL, takie rzeczy to tylko w Polsce ;-)

x.

faktycznie ... i wtedy po co w ogóle autostrady .... jednopasmowa przez wioche i wystarczy.

P.S. ciekawe ile teraz będzie kosztować 100% pewność zdania prawa jazdy ...

• Redaktorzy

Sprytne. I to podobno rząd liberalny wymyśla? A skąd wzięli granicę 25 lat? Też sądzę, ze wielu kierowców jeździ jak gówniarze, ale gdzie jest gwarancja, ze w wieku 25 lat gówniarz nagle stanie się dżentelmenem jezdni? A poza tym co z panami w małych kapelusikach i z watą w uchu?

Ja tam jeżdżę tak samo jak świeżo po odebraniu prawka. Jak chcą się pozbyć plaenia gumy pod blokami, drifotwania na placach pod hipermarketami to niech w każdym większym mieście wybudują płatny (nie drogi) tor gdzie Ci gówniarze mogą poszaleć do woli.

Jak widze te nowe auta z dwustronnymi fotoradarami, te patrole z szuszarkami i plan 450 skrzynek postawionych na drogach to mam tylko jedno wyjasnienie....kasa a wlasciwie nastepny podatek od luksusu.

W czasach gdzie byle pierdzik z salonu ma prawie 100KM i kilka airbagow te debile chca by jezdzic 50km/h przez 70% drog. W takim tempie to zostaja nam skutery albo rowery. Inaczej bedzie sie placic w mandatach to co placimy co rok skarbowce i w paliwie...nastepny podatek.

Robert Gdansk, 12 Wrz 2008, 16:28

Z tą prędkością to akurat prawda. U mnie komp pokazuje śr. prędkość jazdy: 50-52km/h.

Wszędzie przebudowy dróg, objazdy, wahadełka, ograniczenia prędkości, fotoradary stałe, przenośne, do tego nieoznakowane Meganki albo inne radiowozy. Taką dzisiaj mamy normalność. Linii ciągłych też jakby przybywa. Do tego zwężenia (celowe) jezdni przed skrzyżowaniami, wysepki tam gdzie lepsze byłyby inne rozwiązania, debilne ronda o średnicy kilku metrów i brak albo o wiele za krótkie osobne pasy do skrętu w prawo. O skoordynowaniu świateł ("zielona fala") to tylko czytałem, że coś takiego istnieje. (He, s-f ;)

Bo, że TIRY jadą w łańcuszku z osobowymi to standard - po co inaczej.

I tyle mamy korzyści z dróg w 53 lata po wojnie. Jakby to tak trudno było wpaść na pomysł by zaraz po wojnie zacząć budować 2. porządne autostrady: wschód-zachód i północ-południe. Potem można byłoby podczepiać do nich inne nitki i te główne rozbudować/remontować. Wzdłuż nich bazę restauracyjną, hotelową itd.

* * *

Ostatnio trasę 230km pokonałem w 3h 40minut. I nawet się spieszyłem, bo chciałem zjechać poniżej 4,5h, a ok. 60km w fantastycznym tempie prawie 1h 40 minut...

No ale "będzie lepiej" i "bezpieczeństwo jest najważniejsze".

Tylko, że żyje i pracuje się w takich realiach ciężko. Ale kogo to obchodzi. Taki mamy kraj i politykę i gospodarność jaką wszyscy znamy.

no te nieszczęśliwe wysepki...szlag mnie czasami trafia! zrobią takie coś na szerokość 3-4 kostek brukowych. Potem jeden zacznie wyprzedzać, przytnie w znak stojący na środku, tego badziewia nie zrobią i kolejnykierowca już nie wie że przed nim wysepka. Pożal się Boże. W dodatku są robione w takich miejscach gdzie ich egzystencja jest po prostu zbędna - nie ma przejścia, jakaś polna droga dochodzi do szybkiego ruchu. To powód żeby od razu takie coś postawić?!

Z tymi debilnymi rondami o średnicy kilku metrów to jakaś mania. Kretyństwo utrudniające normalną jazdę. W moim mieście jest miejsce gdzie są takie trzy pod rząd na odcinku tak ze 100 metrów.

A przecież nasze coraz bardziej "liberalne" władze mogą to o wiele prościej i szybciej rozwiązać... Akcyzą na auta nie, bo za dużośmy tego złomu już kupili... Sugeruję zatem, żeby ustalili od jutra cenę paliwa na poziomie 50 zł za litr - i wszystkie problemy mają z głowy! Nie trzeba budować żadnych nowych dróg, martwić się o infrastrukturę, zaostrzać przepisów itp. Ci uparci, którzy mimo wszystko zechcą jeździć, zasilą budżet... Z wódką tak nie zadziała, bo naród sam sobie napędzi; z papierosami też nie, bo przemyt... ale z paliwem? Dziwię się, że jeszcze na to nie wpadli...

Przecież podnieśli akcyzę. I to z dnia na dzień, zatem, jeśli ktoś ma auto w kontenerze na morzu, to po prostu zapłaci dużo więcej. Tak się stawia ludzi przed faktem dokonanym.

moze nie tyle podniesli,co zakonczyli honorowanie wszelkich faktur,a zaczeli naliczac akcyze,od wartosci z cennika eurotaksu,czyli od tzw, wartosci gieldowej.

co jest cofnieciem sie w czasy komunistyczne.

zawdzieczamy to rzadom platformy,prosze o tym nie zapominac,i miec na uwadze przy kolejnych wyborach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.