Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchaliście nowej Yamahy z serii 1000?

goliatpl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych kolegów! Ciewkaw jestem jak grają wyżej wymienione klocki? Czytałem w Hi-Fi & muzyka o modelach z serii 2000, wedlug nich wypadły przyzwoicie ale wolałbym zasięgnąć opini osób niezależnych... Wielkiej różnicy chyba nie ma jeśli chodzi o aspekty techniczne obydwu modeli, zasadnicza XLR-y, czy coś jeszcze? Prosiłbym o konkretne opinie osób mających styczność z tym sprzętem i błagam darujmy sobie złośliwie - zbędne komentarze! ;) Wiem, słyszałem to piszę, nie wiem, nie słyszałem to czytam... :) W wyszukiwarce niczego konkretnego nie znalazłem. Pozdrawiam!

Osobiście posiadam CD S2000 ,CD S1000 nie słuchałem ale myslę ,ze różnica jest taka jak między Golfem a Passatem .Golf to 'prawie" Passat ale to "prawie" robi jednak róznicę.

Niemieckie audio może i wycenia, ale jak sam nie zbierzesz dupy do sklepu to i tak dupa z recenzji

Masz wiele opcji, kol... kable, itd..Zabieraj do sklepu płyty i słuchaj, ipodziel się odczuciami.

Nikt ci charakteru brzmienia nie określi słowami na forum!!!

" Forever Death Metal "

Czy CD-S2000 gra sam z siebie dużo gorzej niż po podłączeniu do Audionemesis'a ?

Ciekawi mnie czy warto się pakować w S2000 czy może jakiś prosty transport z SACD i z Audionemesisem i tak będzie lepiej grał w "domenie" CD.

Pozostaje kwestia SACD. Czy tu Yamaha CD-S2000 > CD-S1000 > Denon DCD-1500 ?

DAC Audio Nemesis ma to do siebie ,że im lepszy transport tym lepszy dzwięk finalnie.

Oczywiście po podłączeniu DVD jako transportu następuje spektakularna poprawa jakości

brzmienia ale dobry transport stawia wyższe wymagania i o dziwo AN im bez problemu sprosta.

Nie wiem czy z transportu SACD można wyprowadzić sygnał do AN ,chyba coś tam można "pomkombinować" jak w Carpeusie ale po co.

>tadeo

W temacie SACD: czy warstwa SACD/Stereo przez wbudowany DAC S2000 gra lepiej niż warstwa CD przez AN ? Mam na myśli jakąś płytkę Hybrid SACD.

Ciekawi mnie czy dla samego SACD jest sens inwestować w klocek - czy może dobry ale tańszy transport CD z Audionemesis'em też będzie ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.