Skocz do zawartości
IGNORED

Zapytanie o dobór sprzętu

jomario7

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

TomekL3, 4 Wrz 2008, 08:13

>PawełXYZ , czy ty wierzysz w to co piszesz? Nie trzeba być mocno osłuchanym , żeby wyczuć

>różnicę.Słuchałem przez prawie 12 lat na jednym sprzęcie,i po zmianie cd i wzmacniacza,w tym samym

>pokoju i na tych samych kolumnach różnica w przekazie muzyki jest kolosalna.A ty twierdzisz , że to

>moje złudzenia albo siła sugestii.Dodam, że poprzedni wzmak miał lepsze prametry niż obecny.

Bywa, że płyta brzmi mi zupełnie inaczej dziś niż tydzień temu.... A NIC nie zmieniałem :))

Ludzka percepcja jest zmienna, nastrój itd. Poczytaj linki z mojego "o mnie".

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor, 4 Wrz 2008, 01:50

>Widzisz, ja akurat jestem naukowcem z zawodu. I dlatego nie ośmieliłbym się przywoływać nauki dla

>podparcia swoich idiosynkrazji. Tobie jest łatwiej. Zapal ode mnie świeczkę na ołtarzu, ale nauki >do

>tego interesu nie mieszaj.

Wow. Na Twoim miejscu bym się nie chwalił, bo wstyd nauce przynosisz, która i tak ma bardzo niski poziom w Polsce. Może przez takich jak Ty ? Szamanów astroaudiofilii ?

A może to jest tylko zawód wyuczony ? (zawód Dyrektor ;)

A może twoja dziedzina jest odległa od audio o lata świetlne i nie potrafisz przełożyć swojej wiedzy na to ?

Dobrzy naukowcy mają to do siebie, że są bardzo krytyczni i są zaznajomieni z metodą naukową. Ty nawet śladów tego nie wykazujesz...

->XYZPawel

Temat wątku brzmi: Zapytanie o dobór sprzętu.

Jeśli nie jesteś w stanie zaproponować żadnego zestawienia proszę opuść ten wątek. Pomóc możesz proponując koledze jakąś Unitrę czy Technicsa jeśli twierdzisz że zagra tak samo jak Rotel ;)

->don111

Tego Luxmana słuchałem na dwóch parach kolumn i dwóch CDkach, porównując jeszcze z moimi Rotelami, zgaszonej góry nie stwierdziłem. Gra podobną manierą jak końcówa Hammonda, miekko na górze ale nie ciemno.

I love the sound of crashing guitars

Gość

(Konto usunięte)

Micke 13, 4 Wrz 2008, 09:47

>->XYZPawel

>Temat wątku brzmi: Zapytanie o dobór sprzętu.

>Jeśli nie jesteś w stanie zaproponować żadnego zestawienia proszę opuść ten wątek. Pomóc możesz

>proponując koledze jakąś Unitrę czy Technicsa jeśli twierdzisz że zagra tak samo jak Rotel ;)

Przeczytaj jeszcze raz uważnie co napisałem. Na drugi raz nie pisz co Ci się wydaje, że ktoś napisał.

Proponowanie koledze zmianę wzmaka i CD jest, delikatnie mówiąc: niemądre.

• Redaktorzy

Panowie, kolega prosi o sugestie co do sprzętu, nikt nie jest zainteresowany kłótnią. Wam się tylko wydaje, że świat śledzi to z zapartym tchem. W rzeczywistości jest to nudne i niepotrzebne.

przepraszam, że jeszcze raz do Pawła XYZ.Z tego co piszesz to w moim przypadku percepcja musiałaby się zmienić trwale,gdyż wszystkie płyty słuchane po zmianie cd i amp(słuchane już kilkukrotnie). brzmią wyraźnie inaczej, lepiej.Nie możesz wmówić mnie i innym , że to tylko siła sugestii.Skoro z jakieś 90parę procent ludzi słyszy różnicę a ty nie, to kto się myli?

Gość

(Konto usunięte)

TomekL3, 4 Wrz 2008, 15:24

>przepraszam, że jeszcze raz do Pawła XYZ.Z tego co piszesz to w moim przypadku percepcja musiałaby

>się zmienić trwale,gdyż wszystkie płyty słuchane po zmianie cd i amp(słuchane już kilkukrotnie).

>brzmią wyraźnie inaczej, lepiej.Nie możesz wmówić mnie i innym , że to tylko siła sugestii.Skoro z

Ja Ci nic nie chcę wmówić. Oczywiście nie przeczytałes nic w międzyczasie ?

>jakieś 90parę procent ludzi słyszy różnicę a ty nie, to kto się myli?

90% ludzi na tym forum. 99% ludzi w ogóle nie słyszy różnicy. Tylko audiofile słyszą, jak widzą. Jak nie widzą, to nie słyszą. Poczytaj sobie.

TomekL3, 4 Wrz 2008, 15:25

>A co do tematu, prponuje Dussun DS99 i do tego Esound CDM5 bodajże.

Tomek ale tu była mowa o budżecie z dwoma zerami!!!!!

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość

(Konto usunięte)

TomekL3, 4 Wrz 2008, 16:02

>żeby nie przesdłużać Paweł, ty wiesz swoje a ja swoje i niech tak zostanie.Ja wolę zostać w swoich

>omamach:)

Twój wybór, szkoda, że innych w błąd wprowadzasz. Bo, oczywiście, żadnych argumentów oprócz: "ja słyszę" - nie masz ?

Już mówię,co dla mnie znaczy zamulony.Wysokie są ok,basy też,lecz całości brakuje czystości brzmienia.To tak ,jakbym słuchał dżwięku zza cienkiej ścianki.Nie znam się na tym,czy to środek,głębia,czy dołek.Dla mnie liczy się moje odczucie odsłuchu,a to w tym wydaniu jest mocno zachwiane.

święta prawda.Jestem co prawda zielony w tematyce sprzętu,co nie oznacza,ze jestem młodzikiem,który lubi patrzeć na obrzucanie się błotem przez innych.Prosiłem o radę a nie o kłótnie.Nie o to naprawdę mi chodziło.Fajnie,ze jest różnica zdań,z tego może się coś w końcu wyłonić,ale wolałbym,by polemika odbywała się w przyjaznej atmosferze.Pozdrawiam izyczę spokoju:)::0

Koleżka poleca mi takie modele.Co o tym sadzicie,moze ktoś miał cos takiego i wie jak to gra???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lub nad 4020,3020........

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A co ty sądzicie??/

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.