Skocz do zawartości
IGNORED

Skalowanie DVD na PS3?

kek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Nadszedł czas kiedy jestem "zmuszony" (hehe) kupić odtwarzacz Blu-Ray.Posiadam sporą bibliotekę Filmów na DVD (ok 200 tytułów) niestety mój wysłużony odtwarzacz DVD (Yamach 559) nieradzi sobie z wyświetlaniem filmów na lcd. Jakość obrazu jest naprawdę słaba.

(Ostatnio miałem możliwość, zobaczenia Yamahy Rxv 1800 w akcji, mam na myśli jej skaler obrazu. Podłączając moje dvd do tego klocka (component) obraz na tv był naprawdę świetny!!!!

Niestety Yamaha 1800 jest poza moim zasięgiem finansowym).

PS3 wydaje się dobrym rozwiązaniem mam na myśli Blu-ray, tylko nie wiem jak zachowuje się jako odtwarzacz dvd.

Mam ogromną prośbę do osób mających styczność z PS3 aby podzieliły się opinią na temat jakości obrazu obrazu jakie daje ta konsola podczas oglądania filmów na DVD, czy obraz jest skalowany do 1080p itp.

Z góry dziękuję!

https://www.audiostereo.pl/topic/45315-skalowanie-dvd-na-ps3/

Temat jakości DVD na PS3 jest niemal tabu. Nikt o tym nie pisze.

Mam TOSCHIBĘ XE-1 HD DVD. Nie widzę żadnych różnic na 52 " ekranie full HD.

W mojej opinii PS3 jest jednym z najlepszych odtwarzaczy DVD.

Skaluje doskonale do 1080p.

Ma znakomite systemy redukcji "szumów" (trzy typy) wprowadzone aktualizacją firmwaru chyba w marcu 2008.

Gorąco polecam PS3 jako DVD player.

Janunio dziękuje serdecznie za opinie. Bardzo mi pomogła!

Zdecydowałem się na ps3.

Dzisiaj wybłagałem sprzedawce w jednym ze sklepów aby włączył mi film dvd na ps3. Jakość obrazu była naprawdę dobra!

Pozdrawiam.

PS3 wysyłą video po HDMI. Zaś Sharp XD-1 52" pracuje w trybie pixel to pixel.

Żadnych problemów z overscanem (przeskalowywanie) nie ma.

Miałem wczoraj możliwość zabawy z TOSHIBĄ DVD R+. To nowa generacja DVD playerów z fenomenalnym skalerem (do 1080p po HDMI) nowej konstrukcji.

Ma być w sklepach na jesieni w cenach na starcie ok. 500 zł. I ma być zagrożeniem dla BD w średniej półce cenowej.

Jakość obrazu jest rzeczywiście czymś pośrednim między BD a Hi-End DVD.

DVD gra lepiej niż PS3 czy TOSH XE-1.

Ciekawe czy to sie przyjmie ?

Na pewno topowe DVD playery są już "balastem technologicznym".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.