Skocz do zawartości
IGNORED

bi-wiring Sony 550ES i Maestro II 180

hazel

Rekomendowane odpowiedzi

Tonsil??? Lepiej napal nimi w piecu i kup tannoy albo jbl

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

RADUL, 31 Sie 2008, 19:53

>Wiem, że kolega VoiceKraft robi sobie jaja.

>Tak poważnie to paździochowatymi Jblami i Tannoyami w cenie tych Maestro chyba nawet w piecu dobrze

>by się nie napaliło...

popieram, koleś voicekraft to prowokator.jeśli koles pisze tzn, że oczekuje porady

VoiceKraft, a maestro II 180 nie maja takich terminali? Pniżej fotka tyłu MII180

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hazel

Jeśli maja podwójkne terminale to nie ma przeszkód ale jak zawsze nakpierw sprawdź czy rezultat takiego podłaczenia kabli bedzie wart zakupu drugiej pary. Nie zawsze bi-wiring sie sprawdza, czesto lepiej kupic jedną parę lepszych kabli i zwory np. z tego samego kabla.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Obawiam sie, że jeśli nawet pojawi się jakaś poprawa po bi-wiringu, to będzie na granicy autosugestii. Chyba że masz zbywającą parę kabli, wtedy podłącz je po prostu i zapomnij...

• 2 miesiące później...

Witam Wszystkich

Czy zrobil kolega zdecydowal sie na to polaczenie bi-wiring? jakie odczucia?

Ja mam maestro2 180 od roku i w zeszlym tygodniu podlaczylem na bi-wiring z denonem avr 2106. Jakos rok mi zajelo dokupienie kabli i przestawienie ampli w tryb bi-wiring:) Po pierwszych odsluchach stwierdzam, ze jakosc dzwieku naprawde sie poprawila, slyszalne szczegoly sa bardziej wyraziste i odseparowane, polepszyla sie scena. Mysle, ze osobne koncowki mocy zasilajace wysokie i srednie tony oraz osobne zasilajace basy stwarzaja wrazenie jakby teraz graly z mniejszym wysilkiem a dzwieki wydobywaja sie z nich z taka lekkoscia. W kazdym razie Bi-wiring w moim przypadku naprawde duzo daje.

Pozdrawiam i przepraszam za odswiezenie tematu.

pit80, nie masz za co przepraszać, przynajmniej ktoś może się dowiedzieć czegoś ciekawego i użytecznego, po to jest to forum, chyba? Akurat zdjęcie powyżej przedstawia moje byłe kolumny, te podstawki to jednak nie marmur, więc lepiej niech "ktoś" nie wypisuje bzdur jak się nie zna. Także stosowałem "bi" i potwierdzam różnicę w dźwięku in plus - więcej pełnego basu, szczegółów i ogólnie powietrza. Uważam także, że Maestro to bardzo dobre kolumny, w swojej cenie wręcz rewelacja:-) Pzdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.