Skocz do zawartości
IGNORED

[Bocznica] Jak przerobić wzmacniacz.

VoiceKraft

Rekomendowane odpowiedzi

No ale konkretniej na jaki typ? Co chcesz spawać i jaką metodą? Elektroda? tig? alu? plastik? szkło? od tego zależy stopień trudności przeróbki. Ogolnie wzmacniacz łatwiej jest przerobić na wąskotrombulator ale pod warunkiem zastosowania zaślepki od bulgotnicy!!! inaczej spaw wychodzi nierówny.

VoiceKraft, 30 Sie 2008, 00:35

>Chciałbym przerobic wzmacniacz na spawarkę. Czy jest to trudne?

spytaj mcgyvera, on przerabia wzmaki, ze spawarki to jeszcze powinno zostać na kolumny :-)

-> VoiceKraft

Czy ty nam nie ściemniasz przypadkiem? Jakie iskry na końcu kabla? Po co?

Czyżbyś planowała potajemne wprowadzenie na rynek audiofilskiej wygrzewarki do kabli?

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

-> VoiceKraft

Przepraszam za literowke. Oczywiscie powinno byc "Czyżbyś planował" zamiast "planowala".

Sorry.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Kiedy byłem u kumpla bawiłem się troche jego miniwieżą. Zauważyłem że jak ustawię głosnośc na max a Dynamic Bass Boost na ustwienie blast mozna zaobserwować bardzo interesujący efekt.Otóż otóż podczas zwierania kabli głosnikowych można było zaobserwować małą iskrę niestety niemal równocześnie można było usłyszeć takie kliknięcie z jednostki centralnej wieży i druga kolumna przestawała grać.Po jakiejś sekundzie wszystko wracało do normy. Według mnie był to bardzo ciekawy fun'owy efekt. Niestety wieża dziadka nie za badzo do takiej zabwy się nadaje , może z powodu zabezpieczeń philipsa. I w związku z tym przyszedł mi pewien pomysł . U mojego dziadka w piwnicy stois bardzo brzydki enerdowski amplituner ale moc to zaledwie 2X25 wats (ta wieża miała 200+200 watts PMPO). Wydaje mi się że możnaby z tego kawałka szmelcu zrobić ciekwą zabwkę ( coś jak low-rider na bazie dużego fiata). Nie chodzi mi o żadne spawanie ani nic takiego ale żeby udło się uzysakać jakieś fajne iskry trwajace dlużej niż ułamek seksndy , być może wymiana końcówek bezpieczników i innych rzeczy pozwoli zwiększyć moc aby iskry leciały a sprzęt sie nie uszkadzał.

Pozdrawiam , Voice Kraft

No dobra znalazłem to czego szukałeś a mianowicie połączenie sprzętu elektroakustycznego z "efektem" spawarki. Wbrew pozorom to nieściema więc do dzieła!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

VoiceKraft!

Ty całkiem niepotrzebnie kombinujesz z tymi wzmacniaczami. Znacznie lepszy efekt osiągniesz wtykając jeden z końców par kabelków do kontaktu i zwierając je ze sobą na drugim końcu.

Podobnież jeszcze bardziej spektakularne efekty można osiągnąć z instalacją trójfazową...

Życzę kapitalnej zabawy!

strasznie glupi temat...

Voicekeraft...

korki w bloku wysiadly?

Twoja Zdzicha ma okres?

Ogorki malosolne sie skonczyly??

zasmiecasz Bocznice

ja takich glopot nawet po 0,5L whiski nie pisze..

>Plazmowe wysokotonowce były już stosowane, jednak nie poradzono sobie z jonizacją powietrza, uznaną

>za niebezpieczną.

Miałem na mysli zwieranie kabli podłączonych do gnizdka , co do jonizacji to można by sadzać na takiej kolumnie kilka kotów one podobno dobrze jonizuja powietrze...

A jak z tego zrobic wzmacniacz ? :P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.