Skocz do zawartości
IGNORED

CD do 600 - 700 zł

g.u.m.o.l

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Poszukuje CD do zestawu:

Kolumny- Eltax Liberty 3+

Wzmacniacz- Denon PMA 1560

IC Eagle Cable MC100

Zastanawiałem się nad dwoma wyborami:

Akai CD 79 (tylko ze mega trudno je kupić - cena w granicach 500 zł)

Marantz CD 72 - tyle ze chyba troszke drozsze.

Co mógłbym kupić najciekawszego do tej granicy cenowej do mojego zestawu.

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/45263-cd-do-600-700-z%C5%82/

Jakos do Xindaka nie jestem przekopnany.

Mam obecnie Yamaszke - coprawda średni model - gra to nieźle ... ale wiadomo, kazdy chce zeby było lepiej. Z tymi Yamaszkami jest troszke problem - trudno je dostac ..

A co z Marantzami ... jak to sie będzie miało do tego wszystkiego ?

Wchodzi w gre jeszcze Denonek DCD 2560 (fajne CD - tylko ze wzgledu na laser chyba odpuszczę)

Ja bym jednak spróbował Marantza. U mnie Eltaxy 3+ grają z marantzem 56 i nadem 310 i brzmi to całkiem uczciwie. Tylko Twoje audiqesty... nie wiem czy nie będzie za jasno, dlatego zakup w ciemno odpada. Jeśli znasz kogoś kto mógłby Ci Marantza udostępnić na odsłuch w Twoim systemie, to spróbuj, może się uda.

Eeeee, Marantz 63KIS za 650zł to było coś może cztery lata temu, a dziś są lepsze rzeczy za te pieniądze. Choćby chińskie DACe Zhaolu lub Zerodac (i jeszcze kasy trochę zostanie). A jeszcze taniej można kupić DAC "lampucera", z tym, że ten jest bez obudowy. Można go jednak dzięki temu wbudować do wnętrza CD, tak jak tu (dodatkowo jest do niego zrobiony stopień analogowy na lampach):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wystarczy jak wpiszesz na ebay:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

g.u.m.o.l, 30 Sie 2008, 12:20

>lampucera raczej odpada .. nie zmieści się do mojej obecnej Yamaszki ... a nie chciałbym zeby stał

>na zewnątrz ..

A jaką masz Yamahę?

>co do DAC-ów Zhaolu lub Zerodac - gdzie je można dostać ?

No, zerodaca albo zhaolu to na pewno zmieścisz do yamahy, i nie będzie stał na zewnątrz, już to widzę ;-)))

• 2 lata później...
Opublikowano · Ukryte przez palton, 16 Stycznia 2011 - Wpis nie na temat. Dodatkowe wyjaśnienie poszły na PW.
Ukryte przez palton, 16 Stycznia 2011 - Wpis nie na temat. Dodatkowe wyjaśnienie poszły na PW.

Witam,jestem nowicjuszem i mam taki probem.... odgrzebałem stary zestaw z denonem PMa1560, okazało się że 2 głośniki są spalone jeden kończy żywot i jeden działa ale jak go podłącze i dam trochę głośniej sam się ścisza do zera. I to jest moje pierwsze pytanie dlaczego się ścisza?

głośniki które tu są: mają obudowe Bosse w środku są 2 wysokotonowe i jeden niskotonowy Tonsil GDN-20-80 8omów.(we wszystkich głośnikach działają bez problemu wysokotonowe, a problemy są z niskotonowymi)

Widziałem że w skrzyni są bezpieczniki, jeden na każdy głośnik, czy one nie powinny zapobiec spaleniu przy za dużej mocy?

Dlaczego sądze że są spalone? podłączyłem je na krótko bezpośrednio kabel do głośnika i nie działa, natomiast podłączając kabel który idzie od wzmacniacza(czyli z dzwiekiem) do kabelków które zostały po odpięciu tego niskotonowego grają wysokotonowe. O co chodzi?

jakie niskotonowe głośniki wsadzić do skrzyni razem z tymi wysokotonowymi aby to f-cjonowało? jeśli kupię takie same Tonsila to będzie ok??? dlaczego się popaliły?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.