Skocz do zawartości
IGNORED

pianocraft E 810 -problem z CD

BartG

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chcialem zasięgnąc opini waszej na pewien temat (wiem może i był już tu poruszany, ale odpowiedzi jak nie było tak nie ma.

a zatem; jestem posiadaczem wychwalanego tu i nie tylko tu zestawu Yamaha Pianocraft E 810. Problem polega na tym ze podczas cichego sluchania "klasyki" bo takiej nie wypada słuchać głośno (: baaaaaardzo uciążliwe dla mnie i mam nadzieje ze nie tylko jest owo słynne "cykanie", "tykanie" napędu CD/DVD. (orginale nośniki, nie orginalne zresztą też :P )

Czy ktoś z was drodzy forumowicze zna przyczynę albo i sposób na wyeliminowanie tej usterki??

Będę wdzięczny za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/45236-pianocraft-e-810-problem-z-cd/

BartG

Zadzwon do serwisu Yamahy, moze cos poradza. Mialem wiele DVD i CD Yamahy i niestety jest to czesta usterka/nie usterka tego producenta. Z DVD DVD-S510 do 540 wymieniali napedy cale i wrzucali nowe softy.

Moja DVD yamaha S559mk2 też tak cyka,ale jakoś mi to nie przeszkadza.

Mam dwudziestoletniego rotela i go w ogóle nie słychać. Muszę ucho przykładać żeby usłyszeć że on pracuje...

jakbyś poszukał na forum to na pewno natrafił byś na skargi inny dokładnie takie same jak twoja :). Mam PC starszą wersje - też cyka - i wszystkie PC cykają, głośniej lub ciszej w zależności jak się trafi - ot taka ich wada.

Słucham tylko muzyki.

Mój na szczęście cyka cicho:) tzn. nawet podczas cichych odsłuchów z odległości 1,5/2 metra nic nie słychać.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Czyli mój i nie tylko mój problem pozostaje nadal nierozwiązany i dalej mam się meczyc z sluchaniem tego uporczywego "cykania" z częstotliwością 3-4 cyknięć na sekunde |: Spróbujcie posluchać sobie madrygałów Palestriny wykonywanych przez 6 osób i to cykanie. HELP

Jest tu ktoś kto się zna na tym temacie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.