Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór taniego amplitunera i kolumn

Reused

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! To mój pierwszy post na tym forum :]

Chciałbym kupić CD, amplituner i kolumny do niego. W sprzęcie audio prawie w ogóle się nie orientuję. Czytałem to forum chyba przez dwa tygodnie i w sumie nic się nie dowiedziałem.

Mam mały budżet (700 - 800 PLN na kolumny i amplituner). Nie potrzebuję super sprzętu, w sumie w tym momencie słucham muzyki z laptopa na słuchawkach, ale mam sporo płyt i nie chcę żeby się na nich tylko kurz zbierał :]

Celuję raczej w sprzęt używany, rozglądałem się na allegro za jakimś amplitunerem Yamahy i za kolumnami jak to nazywają "podstawkowymi", gdyż mam mało miejsca w pokoju.

Nie mam pojęcia które kolumny się nadają do stereo a które nie, dlatego proszę o pomoc.

Wiem że wybór za takie pieniądze jest niewielki, ale wierzę że uda mi się coś dobrać. Zależy mi też aby komponenty były w miarę ogólnodostępne, bo chciałbym to kupić jak najszybciej :D

Po 2/3 miesiącach będę to raczej na pewno modernizował i wtedy wydam jakieś konkretne pieniądze, ale do pokoju w którym teraz mieszkam nie mam zamiaru za dużo pieniędzy wydawać.

Z góry dzięki za wszelka pomoc.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub m2 szukaj.

z amplitunerów nie wiem, moze lepie jakis wzmak i tuner osobno.

z tanich wzmaków rotel, tuner to jakis soniak albo pionier.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Reused nie kupuj Tawo, bo sobie skrzywisz słuch. Te komumny mają jeden kondensator jako całą zwrotnicę. Takie coś gra bardzo krzykliwie. Mówiąc popularnie "drze mordę". Ma się ochotę jak najszybciej uciec od takiego dźwięku.

P.S.

Proszę, że pisać, że Eposy też mają mało elementów zwrotki i grają.

Ok.

Dzięki, brałem pod uwagę te Tannoye więc pewnie je wezmę (pisaliście o nich dużo na forum). Przy moich wymaganiach nie będę szukał, po prostu wezmę niezależnie czy będą to M1 czy M2.

Z tego co piszecie to lepiej w ogóle nie brać pod uwagę używanych amplitunerów za ~300 PLN ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.