Skocz do zawartości
IGNORED

UPC- dwa TV, mini pakiet, zakłócenia

marcinw899

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam mini pakiet kablówki UPC (ten co ma tylko kilka kanałów), sygnał rozgałęziony na dwa TV poprzez przejściówkę. Od kilku dni pojawiają się poziome paski (migają) - zależy od pory- czasem są, a czasem nie. Serwisant przyjechał akurat wtedy jak nie było zakłóceń, zmierzył sygnał, powiedział że wszystko OK, zszedł na dól do skrzynki (miał coś tam jeszcze robić) i sobie pojechał. (btw testowałem bez drugiego TV- to samo :/)

Za tydz chce założyć neta od UPC i kurde nie wiem co mam robić- bo jak TV działa jak chce to z netem może być tak samo ....

Zakłócenia sa nadal. Mieszkam w Sosnowcu. Czy zakłócenia mogą być od UPC?? (bo chyba na te kilka kanałów raczej się nikt nie podpiął..)

Pozdr

Czy masz dobrze wykonane połączenia? Niektóre kable są słabo ekranowane i po takim rozgałęzieniu pojawia się podatność na zakłócenia. Czy rozdzielacz ma tłumiki na poszczególnych wyjściach? Jeśli tak to poziom sygnału może być za niski na niektórych kanałach. Sprawdź czy nie urwał Ci się styk w gnieździe antenowym tv.

od kilu lat było OK, teraz się tak zepsuło, mimo że nic nie było ruszane. Dla pewności wymieniłem wtyki i rozgałęźnik na nowe- nic to nie dało.

w sobote był monter- kurna akurat wtedy nie było zakłóceń- koleś zmierzył sygnał, i sobie poszedł..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.