Skocz do zawartości
IGNORED

Jak się pozbyć szefa - praktyczne porady

arturp

Rekomendowane odpowiedzi

Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami lub pomysłami w temacie . Chodzi o załatwienie gn...ja , który jest Waszym bezpośrednim przełożonym ale w strukturze jest na szczeblu średniej kadry np. dyrektor sklepu sieciowego lub menedżer struktury o zasięgu wojewódzkim . Innymi słowy - też ma przełożonych .

Będę wdzięczny za praktyczne porady oraz propozycje rozwiązania problemu metodami ,, niekonwencjonalnymi " .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

>>arturp

rozumiem Twój ból, mam dokładnie to samo. Problem w tym, że rozmowa z każdym "wyższym" niewiele wnosi. Wszyscy (przynajmniej u mnie w firmie) próbują załagodzić całą sytuację i uzgodnić jakąś nić porozumienia. Prędzej możesz zrobić tak, żeby ów przełożony dostał naganę czy coś w tym rodzaju - a i to jest naprawdę ciężko zrobić/udowodnić że zasłużył. Pamiętaj, że tam na górze rączka myje rączkę i "kolesiostwo" jest w modzie.

jeśli ma się możliwości i jakieś poparcie współtowarzyszy niedoli (czasami można srogo się zawieść na ich lojalności, szczególnie gdy sprawy pójdą na ostro), to najlepiej wypalają udowodnione naruszenia norm współżycia międzyludzkiego. Można w ostateczności skorzystać z usług pp. Krawczyk lub Jaruckiej, ale to jest dość poniżające.

Osobiście radziłbym znalezienie sensowniejszego środowiska w innej pracy, bo szkoda zdrowia.

No co ty ?!

Ja tak serio , serio .

Myślałem o opłaceniu zbirów aby obili gościa ale jesli mu powiedza ,że to od kolegi z pracy do raczej mi to na zdrowie nie wyjdzie a bez tej informacji gosc nie będzie wiedział za co dostał bęcki i nie osiągnę celu .

...there is no spoon...

arturp, 10 Sie 2008, 23:21

>No co ty ?!

>Ja tak serio , serio .

>Myślałem o opłaceniu zbirów aby obili gościa ale jesli mu powiedza ,że to od kolegi z pracy do

>raczej mi to na zdrowie nie wyjdzie a bez tej informacji gosc nie będzie wiedział za co dostał bęcki

>i nie osiągnę celu .

Czyli jednak sobie jaja robisz, ufff :-)

Tu sie możesz odstresować i znaleźć inspirację ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

arturp, 10 Sie 2008, 23:21

...gosc nie będzie wiedział za co dostał bęcki i nie osiągnę celu ...

Fajnie będzie jak on potewm najmie zbirówi....i tak będziecie chodzić pobęckowani tylko panowe zbirowie będą bogatsi.

Proponuję niezawodny w takich przypadkach czołg Abrams M1

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pisać donosy, anonimy, podkładać świnie, czekać na potknięcia, założyć mu teczkę, szantażować, zbierać kompromitujące materiały, rozpytywać na temat przeszłości, założyć mu podsłuch w gabinecie.

Załóż własną firmę - jak jesteś mądry gość i masz trochę szczęścia to za kilka lat przyjdziesz do niego i mu powiesz jaki z niego cienki bolek w porównaniu z tobą (choć "to" z czasem mija) ; jak Ci się nie uda to też idź do niego, przeproś i przyznaj mu rację -:)

1.Namierz cel

2.Zdobądź niezbędne środki do unieszkodliwienia celu (np BAZOOKE)

3.Uceluj szefa

4.Odpal i patrz jak lata.

5.Koniecznie przyjdź na pogrzeb

:D

zmien prace, a jak jestes bez ambicji to wynajmij gosci zeby Ci wpierdolili, wyjdzie Ci to na zdrowie i moze troche odmieni Twoje zycie...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Troche mało konkretnie piszecie a mnie juz się bardzo chce go załatwić . Facet jest nowy a juz budzi tyle niezdrowych emocji wśród współpracowników ,że zaraz więcej osób bedzie czekało o Wasze podpowiedzi .

electro

Co ? Ty byłeś szefem ale podwładni cię wykopali ;P Opowiedz o tym , może zastosujemy .

...there is no spoon...

Chcesz się nauczyć szefa pokory??? nic trudnego, zrób tak: Przyjdź punktualnie do roboty, a jak się Mr szefunio spóźni (99%) to mu tak powiedz (trzeba wrzeszczeć), Ja tu za****dalam jak wół a Ty masz czelność się spóźniać do roboty nie dość że pierdzisz w fotel to jeszcze nic nie robisz i utrudniasz mi życie JESZCZE RAZ SIĘ TO POWTÓRZY a nie popracujesz tu dłużej a spróbuj na mnie źle spojrzeć to Ci zafunduje bezpłatny FACE RENDERING (na koniec) POSZEDŁ STĄD. Gorzej jak się nie spóźni, ale to wtedy jak będzie upierdliwy to kominiara i n**eb dziada

:D

No ja oczywiście chcę usunąć szefa idiotę . Dla jasności - nie mam ochoty go zastąpic swoja skromna osobą tylko zmienic na innego .

...there is no spoon...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.