Skocz do zawartości
IGNORED

Ile jest wart AUDIONET SAM V2 i ACCU 211

Terrenzano

Rekomendowane odpowiedzi

warte są tyle ile chcesz za nie zapłacić...właśnie słucham Audionet SAM (pierwsza wersja) i jest to bardzo zacny piecyk...podobno wersja v2 nie rózni sie zbytnio od pierwszej, a jest wyraźnie droższa na rynku wtórnym...

ArtiQ, 11 Sie 2008, 11:23

>warte są tyle ile chcesz za nie zapłacić...właśnie słucham Audionet SAM (pierwsza wersja) i jest to

>bardzo zacny piecyk...

Ej, słusznie prawi!

ArtiQ

Jakie kolumny podpinasz do tego Audioneta? Szukam czegoś obecnie do pomieszczenia 30m2 i mam mętlik w głowie. Tylko nie mów, że Zollery bo one mi wybitnie nie pasują, firmowe zestawienie , heh.

lex 153,

no właśnie pod Zollery cholercia :-), ale nie Imagination, tylko Surprise

Wualem,

a w porównaniu z piecami do ok. 10-12k,

miałem w domu na odsłuchach naprawdę sporo sprzętu, rónież tego pod niebiosa wychwalanego na tym forum i każdy audiofil powinien sie nauczyć, że kategoryczne ocenianie jednego elementu układanki jest co najmniej niepoważne,

a SAM oczywiście nie jest piecykiem dla każdego, bo nie dociepla średnicy, nie koloryzuje piąkną barwą, tylko jest właśnie wyrównany w każdym paśmie,

zastanawiam się nad zamianą mojego Sonneteer'a na Audionet'a - choć do podjęcia ostatecznej decyzji jeszcze droga daleka - SAM gra u mnie dopiero od dwóch dni...

Żadnego :) ale bałbym sie podłaczyć tego Accu do tych JBL-i - nie jestem pewny czy je wysteruje odpowiednio dobrze. Nie lubię tego co prezentuja JBL z tej serii. Pozostaje moim zdaniem SAM ale przydałby się CD z troche wiekszym niz standard sygnałem wyjsciowym.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Sphinx Myth 5 ... raczej nie, jeżeli już to Myth 10 - to był wzmacniacz z klasą. Do dziś żałuję , że go opyliłem. Z drugiej strony należy pamiętać , że SAM to nie jest jakaś wielka elektrownia. Wysteruje wiele kolumn.... jednak moje Dynki wyciągają z niego ostatnie poty ....

Chyba Project 10 ;-) Też miałem ten wzmacniacz, choc nie mam po nim jakiś szczególnych wspomnień.

A czy zastanawiałeś się nad MF A300 do tych JBLi ? Mogło by sie to dobrze uzypełnić.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A co to za różnica. Conrad Johnson nie ma. Kondo też nie ma. I grają. Obecnie mam cały system na XLRach, ale nie przeceniam ich znaczenia. Nie róbmy św. Graala z XLRów.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Poza tym w niektórych sprzętach XLRy to fałszywki. Zdarza się, że sygnał jest desymetryzowany tuż za gniazdkiem, a dodatkowy stopień desymetryzujący degraduje dźwięk.

Elberoth

W sumie kable można sprzedać i wrócić do RCA jeśli by grało.

chodzi Ci o ten system:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Chodzi mi przede wszystkim o ten wzmak, CD nie znam.

Ukryta Zawartość

Zapytaj, może człowiek sprzeda oddzielnie.

Ukryta Zawartość

Wuelem

po dłuższym odsłuchu Audioneta SAM (minął już ponad tydzień, jak obcuję z tym sprzętem) muszę przyznać Ci rację,

dodatkowo ową 'bezbarwną kredką' rysuje nie artysta, ale (sprawny wprawdzie) rzemieślnik - i do tego przy pomocy linijki,

po wpięciu za SAM'a mojego Sonneteera Alabastra z głośników połynęła w końcu muzyka, a ja wygodniej rozsiadłem się w fotelu,

Alabaster brzmi po prostu piękniej i z większą, bardziej przestrzenną sceną - muzycy wychodzą do słuchacza, podczas gdy w SAM'ie stoją równo na linii głośników,

dla SAM'a duży plus ze dynamiką i szybkość, myślę, że znakomicie może się nadawać dla miłośnika rocka, jednak na dłuższą metę nie daje przyjemności z odsłuchów,

Audionet gra równo nie faworyzując żadnego z pasm, ale gra bezbarwnie, trochę mechanicznio/technicznie,

nie, żeby Audionet był złym klockiem, ale przy Sonneteerze wypada poprostu bezpłciowo,

tak więc dobrze, że nie podejmowałem decyzji zbyt szybko i na gorąco - SAM'a więc oddaję, Alabaster zostaje,

Terrenzano

wybrałeś już piecyk dla siebie - porównywałeś Audioneta z Accu i Musicalem, a może trafiłeś jeszcze na coś interesującego?

pozdr.

Tak jak pisałem, miałem Krell-a 400xi i go sprzedałem, w tej chwili mam NAD-a S300 i narazie on zostaje. Accu słuchałem E-213 i mój S300 wypadł z Ti6k barwniej. Audionet sam v2 również mi niepodszedł.

Więc narazie zostawie S300.

Ja tam i tak wolę Audioneta... Dla mnie S300 to klucha. Panowie, może podepniecie do Audioneta inne kolumny, np. Dynaudio lub starsze Sonusy. Zapewniam , że jest o wiele lepiej. Zgodzę się z jednym - brakuje troszkę przestrzeni przy współpracy z Dynaudio. Natomiast zastosowanie Electy Amator I lub Minimy poprawia bardzo wiele. Może ktoś mi opyli Electy Amator I... Z kilku kolumn, które słuchałem ostatnio to mój extra faworyt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.