Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Dalej szukam cd do swojego roksana kandy2, czy możecie mi poradzić czy CAMBRIDGE AUDIO AZUR 740C,zgra się z k2 ogólnie zastanawiam się nad tym CAMBRIDGE AUDIO AZUR 740C jest teraz na allegro za 1900zł, czy jednak dalej szukać używki cd roksana k2 . pozdrawiam

tiktak

moim zdaniem kandy K2 świetnie się uzupełni w duecie z CA 740C

K2 ciepły, z dobrym basem, z gęstą średnicą i delikatnymi wysokimi + rozbudowane wysokie, przejrzystość i mniesze basy 740C - to zabrzmi fajnie i uniwersalnie

Ja przed zakupem cd Caspiana M1 grałem cd CA 540c v.2 ze starego zestawu ze wzmakiem M1 i to brzmienie zwracało uwagę i wywoływało banana :)

Gdyby nie okazja zakupu cd M1, z pewnością kupiłbym cd 740c, bo już wtedy rozpocząłem poszukiwania.

Ale cdM1 wyszło szybciej i baaardzo atrakcyjnie cenowo :)

Edytowane przez whiter1

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Nie znam cd K2, ale na korzyść cd 740c przemawia także dodatkowa funkcja pracy jako dobry DAC z racji wejść no i wbudowanej podwójnej porządnej 24-bit kość Wolfston WM 8740

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Witajcie,

Pisałem pod adres email ze strony Roksana odnośnie promocji wymiany starszych cd na M2.

Z informacji dostępnych osobie, z którą korespondowałem, "promocja" jest dostępna w UK.

Co do dostępności tej oferty w Polsce prosili o kontakt z dystrubutorem w naszym pięknym kraju.

Pzdr

Emil,

Czyli w M2 znowu zmniejszyli pojemności filtrujące ??

W M1 NG jest 2x 10,000 uF

----------------------------------------------------

Emil,

Czyli w M2 znowu zmniejszyli pojemności filtrujące ??

W M1 NG jest 2x 10,000 uF

Bingo! i nie tylko o zmniejszenie pojemności tu chodzi:)

Załączam obrazek z naszych caspianów. To są prawdopodobnie nippony lub nichicony.

post-2919-0-47854600-1327318681_thumb.jpg

Edytowane przez EMiL

jak tak słucham coraz więcej muzy na moim zestawie M1, czytam wpisy, za ile ludzie M2 i M1 kupują, a teraz jeszcze widzę, że M1 ma bogatsze wnętrze

- to jak tu myśleć o jakiejkolwiek zamianie takiego skarba ;) ?

tym bardziej, że 2 klocki (nówka i 5-miesięczne niemowle) poniżej ceny katalogowej jednego :))

P.S. Jeszcze się podzieliłem swoją radością i pierwszy poleciłem Ninie z wątku z stereo ostatni zestaw M1 z Decibela :))

A co ?

A jak ?

Edytowane przez whiter1

To zdjęcie z netu, jeszcze nie zaglądałem caspianowi pod maskę.

choć 20tyś to i tak jak na lekarstwo :)

Kiedyś też tak myślałem. Xindak XA6950V wyleczył mnie z takiego teoretyzowania. Przy monitorach monitorach 2way i słuchania na 20m2 spokojnie takie pojemności wystarczą.

Roksana chętnie bym zmienił na Moon i3.3 (czyli 340i):

http://www.simaudio.com/moon340i.htm

dobra cena, zwłaszcza za wyposażenie jak ze zdjęć:

http://allegro.pl/moon-i3-3-katowice-na-stanie-i2060865719.html

płytka DACa to element z 300D:

http://www.simaudio.com/moon300D.htm

P.S. Jeszcze się podzieliłem swoją radością i pierwszy poleciłem Ninie z wątku z stereo ostatni zestaw M1 z Decibela :))

A co ?

A jak ?

Poleciłeś a teraz ma problem z uprzejmym dystrybutorem...

- to jak tu myśleć o jakiejkolwiek zamianie takiego skarba ;) ?

Mało słucham ostatnio i dlatego różne pomysły przychodzą mi do głowy. Są lepsze (nie mylić z mocniejszymi, bo to nie jest aż takie trudne) wzmacniacze, tylko trzeba poszukać.

...

Poleciłeś a teraz ma problem z uprzejmym dystrybutorem...

No właśnie - ???

Wiesz o czymś, o czym Nina nie pisze ?

... Są lepsze (nie mylić z mocniejszymi, bo to nie jest aż takie trudne) wzmacniacze, tylko trzeba poszukać.

Z pewnością, ale musiałbym zapłacić za nie co najmniej 2x tyle niż za mój M1 NG, co mnie totalnie nie intarara :))

No tym razem podobno było kulturalnie.

Może dlatego, że Nina to kobieta?

Może ładna ?

Może dobry zysk na komplecie z kolumnami ?

zmierzyłem z ciekawości ile wat zjada caspian m2 więc tak mi wyszło idlu na zielonej diodzie czyli niby uśpienie 12W to sporo! natomiast podczas grania na 9godzinie gała zjada ponad 40W i tu uważam że w sumie nie dużo,, :) dla przykładu mój lap byczek 50W a SBT 4W :)

Focal + Naim

Bingo! i nie tylko o zmniejszenie pojemności tu chodzi:)

Załączam obrazek z naszych caspianów. To są prawdopodobnie nippony lub nichicony.

Emil weź oczywiście też poprawkę że w M2 jest dodatkowy zasilacz do pre a końcówka ma dedykowany cały dla siebie

to też powoduje co można odczytać na necie iż porównując M2 do poprzedniej wersji (osobiście nie porównywałem) gra wydajniej i dynamiczniej

łatwiej też z trudniejszymi kolumnami daje radę , niby mała zmiana ale na plus w M2,

ile w tym prawdy nie potrafię potwierdzić ,

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

mikson,

pisałem raczej o tym, że poważne marki jak roksan obniżają loty jeżeli chodzi o jakość zastosowanych elementów. Chociaż i tak jest lepiej niż w MF:)

to fakt jest to w sumie troszkę smutne, zawsze oczekujesz że jest jak najmniej kompromisów albo jeżeli są to nie powinny one być w samej jakości elektroniki, mam nadzieję że roksan nie zrobi się marketową marką i zachowa się elegancko na tle innych ;)

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

kryzys panie kryzys..

90% marek tak ma i ja sie ciesze, ze jestem w posiadaniu av onkyo905 ktory dotrzymuje kroku niejednemu wzmacniaczowi a i te nowsze modele onkyo to juz nie to bo mialem nieprzyjemnosc posiadania modelu 5007..

wiecej bajerkow a mniej jakosci w srodku i na zew....

EMiL,

jak chcesz zamienić M1 na 905 Onkyo, to tu masz jeszcze możliwość ;)

http://blueaudio.pl/onkyo-txnr905-p-144.html

Ale tak serio, to faktycznie nie byle co

No co Ty mikson, na żartach się nie znasz?:) Pożegnania z caspianem w najbliższym czasie nie przewiduję.

Za to chciałbym audiolaba mdac, oczywiście o ile nie będzie grał jakoś tragicznie przy moim obecnym DAC'u...

mikson, stary kablarzu, powiedz lepiej czy testowałeś jakieś sieciówki na M2?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.