Skocz do zawartości
IGNORED

MARANTZ PM-750 DC opinie

knopek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

To mój pierwszy post i zaczęta przygoda z vintage także liczę na wyrozumiałość :)

Więc..

Zakupiłem tuner Marantz 2020 w idealnym stanie (niezbyt wysoki model ale marantz) i poszukuję do niego wzmacniacza chciał bym, żeby był to komplet.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na allegro znalazłem MARANTZ PM-750 DC

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nic znalazłem na forum o tym wzmacniaczu, goście już któryś raz wystawiają ten wzmacniacz i nie ma chętnych.

Jak on gra czy się opłaca za tą cenę ?

Do jednego z nich napisałem:

"Witam.

Poszukuje ładnego wzmacniacza do mojego tunera Marantza 2020 coś takiego jak ten.

Nie jestem jakoś specjalnie przekonany do niego wygląd w miarę okey tylko czy działa bez zastrzeżeń ?

No i ta cena dosc wysoka, a zauważyłem ze juz kilka razy pan wystawiał ten wzmacniacz na allegro i nie ma chętnych.

Jakaś możliwość negocjacji ?"

Odpisał mi:

"Dzień dobry.

Jeśli chodzi o stan wizualny to określam go na idealny. Nie ma rys itp. Również technicznie jest bez zastrzeżeń, końcówka mocy jest oryginalna (Sankena), po otwarciu obudowy i oględzinach nie zauważyłem aby cokoklwiek było kiedykolwiek przerabiane, naprawiane itp. Potencjometry chodzą ładnie, bez luzów i co najważniejsze nie trzeszczą. Od pół roku do dzisiaj ten wzmacniacz cały czas działa u mnie, na 4 kolumny, o łącznej mocy w granicach 400W (Monitor Audio i Altusy) i ani raz nie odmówił pracy, bo niby dlaczego miałby odmawiać... Rzeczywiście kilka razy go wystawiałem i nie znalazłem konkretnego nabywcy mimo sporego zainteresowania. Co mogę powiedzieć to, że każdy chciałby wyrwać wysokiej klasy sprzęt za pół darmo pewnie dlatego nikt dotychczas nie kupił. Ale z HiFi jest jak z samochodami, każdy wyższy model ma swojego kupca, więc czekam na pasjonata. We wtorek jadę za granicę i nie będzie mnie do końca roku, tak więc do jutra jest możliwość kupienia Marantza, i wysyłki we wtorek, potem dopiero go wystawię po powrocie. Pewnie będzie wtedy z 20 zł tańszy. To tyle co mogę powiedzieć, nie chcę negocjować ceny, bo to sprzęcik bardzo wysokiej klasy i cały czas mam "wewnętrzne rozterki" :) czy chcę go sprzedać."

post-20308-100008626 1217759824_thumb.jpg

post-20308-100008627 1217759824_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/44795-marantz-pm-750-dc-opinie/

Witam;

Merytorycznie nie pomogę-nie znam tego modelu. Natomisat nie chce mi się wierzyć, że sprzedający wyjeżdża i już więcej nie wystawi tego sprzętu-to znany handlarz sprzętem audio na allegro;

Pzdr

Jeśli chodzi o to to też mnie to dziwi.

a ten model ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.