Skocz do zawartości
IGNORED

Gramofon do sprzętu CA + KEF.

spot

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam od niedawna satysfakcjonujący mnie zestaw CA 640 A+C oraz KEF iQ7 SE. Zaczynam myśleć nad rozbudową o gramofon. Pierwsze, o czym pomyślałem to Pro-Ject. Liczę się z wydatkiem ok. 2000 zł. Na co mam zwrócić uwagę, jak wybrać przedwzmacniacz (Pro-Ject, Cambridge, inny?) oraz wkładkę. Może polecicie jakiś ciekawy zestaw?

Z góry dziękuję i pozdrawiam,

Dawid

https://www.audiostereo.pl/topic/44731-gramofon-do-sprz%C4%99tu-ca-kef/

Witam!

Poszukaj wyszykiwarką w starych wątkach. Podobnych tematów było dużo, o Projectach też. Jeśli ma być nowy do 2000zł., to tylko Technics sl-1200 - stary porządny patent z Japonii. Takie jest moje zdanie, ale pogrzeb w starych wątkach...

pozdrawiam.

widze ze podobne upodobania muzyczne.

Ja od niedawna mam Pro-Ject 1xpression, preamp cs blue i wkładke AT 440mla, gramofon kupiłem uzywany za 500zł +700zł na reszte. Narazie gram na preampie w moim wzmaku MF, tak wiec bez Cs blue.

Brzmienie tego kompletu jest Niesamowite!!! a to dopiero połowa drogi. Reedycje Depeche Mode z 2007 roku brzmią super, Nowe płytki Marilyn Manson, Smashing Pumkins równiez. Równie magicznie jest ze starszymi płytkami Skinny Puppy, Front Line Assembly, Kmfdm( tylko to mozna na winylu dostacz electro).Zadnych szumy czy trzaski przy odsłuchach mi nie towarzyszą.

Tak wiec szczerze polecam, miałem CA, Kefy tez, miałem tez sprzet za prawie 30 tys ale to nie było to:-) z odtwarzaczy miałem CA, NAD, Audio Analogue, Advance Acoustic, Cyrus, Myryad, Musical Fidelity.. i zaden nie zabrzmiał mi lepiej od tego Pro-Jecta; oczywisie to moja subiektywna opinia.

Proponuje kupic (do tych 2 tys) : uzywke gramofon, chyba optymalny cs blue i jakąs wkładke. Zostanie jeszcze na całą dyskografie Depeche Mode; napewno sie nie zawiedziesz. Pozdrawiam

Też mam Xpression i chwalę sobie poza jednym drobnym szczegółem: dołączona do Mk.II wkładka Pro-Ject K4 (=Grado Prestige Gold) brzmiała niby sympatycznie ale niemiłosiernie brumiła z moim wzmacniaczem (30-letni NAD 7060), po zmianie wkładki na Goldring Elektra problem zniknął.

>>>łasic,

"...poprawka, pomyliłem się, nie Gold, a Black (he he, chciałaby dusza do raju...)..."

Nie przejmuj się, brzmieniowo Gold = Black, zaoszczędziłeś poprostu trochę pieniędzy.

Pozdro,

Yul

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.