Skocz do zawartości
IGNORED

Jakość gramofonów Sansui???

pitou

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po dłuższej przerwie!

Otóż znajomy w pełnym zaufniu powierzył mi zadanie zakupu pierwszego gramofonu dla niego właśnie. Mam już parę Typów a szczerze mówiąc bardzo się zainteresowałem jednym z nich - Sansui FR-D35. Powód jest prosty; dzięki kolegom z tego forum nabyłem Sansui FR-5080 który stał się moją dumą, stąd zaufanie do marki i pytanie do Was.

Problem w tym, że nie udało mi się znaleźć żadnych interesujących informacji czy opinii na temat w/w modelu a moje wątpliwości wzbudza dosyć "plastikowo" wyglądająca obudowa i ogólne "biedne" wykończenie w porównaniu do modelu który posiadam, nie mówiąc już o wadze. Czy ktoś z Was orientuje się ile jest wart ten model gramofonu?

Interesują mnie też Thorensy, ale opinie na temat niskich modeli (105, 110) dostępnych na allegro nie są jednoznaczne.

Co do Duala- Jest na allegro model 714, ale zabawa z igłami i wkładkami do tego modelu może się okazać utrapieniem.

Budżet to 600zł ale jak się okazuje trudno za te pieniądze zaleźć coś w zadowalającym stanie, bez odpowiedniej wiedzy...

• Redaktorzy

Kiedyś za 500 nabyłem Thorensa 280, był okay. Te plastiki to jednak strasznie masowe modele, jak już nie można nic innego, to trudno, ale ja bym unikał.

Wprawdzie nie znam wspomnianego modelu, mogę powiedzieć jedynie o swoim Sansui SR-222MKV. Porządne, solidne i do tego niebanalnie piękne urządzenie. Doskonała jakość wykonania, dobre ramię, fortepianowy lakier... Poezja. Długo szukałem dla siebie jakiegoś - niekoniecznie hiperhiendowego, ale przyzwoitego i dobrego gramofonu. I już mam :)

pozdr.

nie zagraja Ci literki w logo bedzie calkowita cisza ;), tylko konkretne rozwiazania techniczne zagraja, ale i sama technika nie zagra dobrze, przyda sie umiejetnosc zestawienia wkladka+ramie+naped/podstawa/zawieszenie + pre ale i to pestka bo licza sie dane plyty i system konkretnie pod nie. Szukaj flagowcow pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.