Skocz do zawartości
IGNORED

Metallica Death Magnetic jaki jest?

Pablo-rock

Rekomendowane odpowiedzi

witam,własnie jak w temacie jaka bedzie nowa płytka Metallicy,napewno kontrowersyjna to normalne przy taj grupie od czarnego albumu niczego niemozna byc pewnym,ale w jakim pójda kierunku,czy bedzie powrót do korzeni?

jak myslicie,moze ktos juz słyszał ten krażek?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/44713-metallica-death-magnetic-jaki-jest/

slyszalem pare riffow na youtube i na missionmetallica.com. mysle, ze nowa plyta bedzie pod wzgledem muzycznym skrzyzowaniem melodyjnosci czarnej plyty z "ciezarem gatunkowym" wczesniejszych krazkow. taka mam przynajmniej nadzieje. na pewno wracaja solo gitarowe, ktorych zabraklo (zreszta nie tylko ich) na St. Anger. dla mnie dobrym znakiem jest miedzy innymi powrot do oryginalnego logo zespolu ;-)

w kazdym razie nie moge sie doczekac 15 wrzesnia...

pamietam jak sciagnalem z netu pierwszy kawalek z St. Anger i pomyslalem, boze co za fatalna jakosc, na plycie na pewno bedzie lepiej. nie mogli tak tego nagrac. no ale nagrali.

daj znac jak w tym torrencie to nie bedzie sciema ;-)

Płyta jeszcze raczej nie wyciekła, chociaż kto wie.

Werbel hmm, też mam nadzieję, ale te fragmenty z sieci mają niestety podobnie brzmiący werbel, jak na St. Anger. Dobrze że przynajmniej gitary brzmią normalnie.

Te dostępne riffy brzmią sensownie i dają nadzieję. Tak samo jak stare logo ;) Ale z nimi to różnie może być i podchodzę do tego z rezerwą. Mam ciągle w pamięci fakt, że ten zespół ostatnią naprawdę dobrą płytę wydał 17 lat temu, ostatnią przynajmniej przyzwoitą 11... A ostatnio imponująca seria odgrzewanych kotletów, pomyłek i żałosnych wpadek.

No i jak sobie pomyślę, że na płycie znajdzie się Unforgiven III, to mam złe przeczucia... Obym się mylił.

rafal996 dokładnie ,masz racje,za kazdym razem jak wychodzi nowa płytka Metallicy odżwaja nadzieje ze wydadza cos dobrego jak kiedys i coraz bardziej zawodza,i znów to samo ;-) ale mysle ze niemoze byc gorzej niz na st.anger

Mik, 29 Lip 2008, 10:45

>>hmmm juz mam "płytke" 10 utworów,nazwy jak w orginale ale zip`owane i zabezpieczone hasłem 16

>>cyfrowym,LIPA

>

>no to kombinuj chlopaku a jak Ci sie uda otworzyc to zagraj dzisiaj w lotto ;-)

hehe ciagne nowa ale juz z codem w srodku,w lotto gram i tak ale tylko dzis

Na youtube od miesiąca albo i więcej można posłuchać w pełnym wymiarze nowych kawałków.Tytuły jak z Death Magnetic....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

l'enfant sauvage

octavarium, 31 Lip 2008, 15:41

>Na youtube od miesiąca albo i więcej można posłuchać w pełnym wymiarze nowych kawałków.Tytuły jak z

>Death Magnetic....

Oczywiście to nie jest Metallica, a żaden z tych tytułów nie zgadza się z oficjalną setlistą.

Dla ścisłości spis kawałków z nowej płyty:

1. That Was Just Your Life

2. The End Of The Line

3. Broken, Beat & Scarred

4. The Day That Never Comes

5. All Nightmare Long

6. Cyanide

7. The Unforgiven III

8. The Judas Kiss

9. Suicide & Redemption

10. My Apocalypse

Żaden z tych utworów jeszcze nie wyciekł do sieci.

Strasznie wysilone te tytuły. Na ich podstawie można mieć tylko złe przeczucia co do muzyki. Będzie przekombinowana i niestrawna - niby w nurcie Master i Justice, ale bez tamtej świeżości i przebłysków geniuszu. Obym się mylił, bo w końcu, ile można czekać na nowy, wreszcie dobry album? Jak na razie 17 lat. I chyba wystarczy.

Jak każdy, kto dorastał zgrywając 'Master of Puppetes' i 'Justice' z radia na kaseciaka mam wciąż rosnące obawy do jakości nowych płyt Metaliki. Z tego, co słyszałem w necie - te tzw. new songs, przypominają ciągnięcie sznura z d...y w stylu Load/Reload itp., czyli rzeczy wysilone i mało chwytliwe. Widok tytułu Unforgiven III na liście utworów wzbudza więcej podejrzeń. Garażowo-brzmiący St Anger ma nad tymi płytami przewagę w postaci prostej szczerości przekazu a solówki Hammeta stały się tak powtarzalne, że trudno za nimi tęsknić. Cóż będzie to chyba pierwsza płyta Metaliki, której nie kupię w ciemno.

Pozdrawiam wszystkich fanów ciężkiego grania

Ja kupiłem w ciemno St. Anger i nie żałuję tylko dlatego, że i tak kolekcjonuję płyty. Bo niestety słuchałem jej tylko kilka razy, za każdym razem z wielkim niesmakiem. Nie wiedziałem że da się nagrać tak beznadziejną płytę.

paul_67, 1 Sie 2008, 20:29

Dobrze,że to nie Metallica,nie podeszły mi specjalnie te kawałki.Ale respect dla kapeli,do złudzenia przypominają Metallikę.Wydawało mi się to nieprawdopodobne aby to były nowe kawałki,myślałem,że to może jakieś "odrzuty" z sesji nagraniowej do nowego krążka.

l'enfant sauvage

te riffy z missionmetallica są niezłe.Po prezentacji nowej płyty dziennikarzom relacje były entuzjastyczne.Choć pewnie te wypowiedzi można by podciągnąć pod zabiegi marketingowo-promocyjne.

l'enfant sauvage

Dla mnie Metallica skonczyla sie po "czarnej" ale odrodzila na St Angerze.

Nie bede nic sciagal i podgladal.

Kupie plyte jak wyjdzie ( ale nie w empiku), zasiade wygodnie w fotelu z ulubioinym napojem i poslucham. Mniam

...to Metallica raczej jest ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

octavarium, 1 Sie 2008, 22:37

Mam przeczucie,że uczniowie przerośli mistrzów...Metallica już nic dobrego nie nagra.Zdziadzieli się i brak im świeżości.Widocznie trudno jest stworzyć parę dobrych riffów.Za dużo,niepotrzebnie kombinują.Obym się mylił...

Koledzy,

Metallica skonczyla sie z odejsciem Mustaine.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

oso, 1 Sie 2008, 15:28

>Ogladaliscie moze dokument o tym jak rodzil sie St.A? Jak wymieniono basiste? Zenada.

>

>pzdrw

>

>soso

cały film żenua,a najbardziej mnie wkur.. ze ojciec Larsa mniał ostateczne zdanie na temat "wyglądu" muzyki na płycie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.