Skocz do zawartości
IGNORED

Magnat Monitor 880 czy Tannoy Fusion 3 ?

Siwetzki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich Serdecznie !

Prawie miesiąc już się zastanawiam jakie kolumny zakupić do mojego pokoju ( 14 m2 ).

W końcu na finiszu zostały : Magnat 880 i Tannoy F3, i mam do Was wielką prośbe proszę o wskazanie jednych z tych kolumn... czy warto dopłacać do Tannoy ? Wzmacniacz jaki posiadam to Pioneer A 207R , muzyka to głownie rock.

Chodzi o to żeby nie przepłacać ; ) Jeśli Magnaty zagrają Prawie tak dobrze jak Tannoy.. to się nie ma co zastanawiać.

Dodam jeszcze iż słyszałem tylko jak grają Magnat 220, i powiem tylko że jak za taką cenę... to nie ma chyba lepszych.

Liczę na waszą radę !

https://www.audiostereo.pl/topic/44676-magnat-monitor-880-czy-tannoy-fusion-3/

Co do wykonania magnata to się nie zgodzę. Sam mam co prawda model Quantum, ale płyta mdf gruba, konstrukcja wielokomorowa, kolumny cięzkie, mocowania imbusowe przetworników solidne, woofery na 6, a tweater na 5 i na pewno nic tam nie wypada. Tak dobrego wykonania ze swieca szukać.

lechb, 27 Lip 2008, 13:20

>Co do wykonania magnata to się nie zgodzę. Sam mam co prawda model Quantum, ale płyta mdf gruba,

>konstrukcja wielokomorowa, kolumny cięzkie, mocowania imbusowe przetworników solidne, woofery na 6,

>a tweater na 5 i na pewno nic tam nie wypada. Tak dobrego wykonania ze swieca szukać.

Seria Quantum to zupełnie inna bajka niż Monitor. Tak jakby pochodziły od innego wytwórcy. Jeżeli oceniasz Monitory na podstawie obcowania z Quantumami, to gratuluję i nie mam więcej pytań.

A co do magnatów Quantum, to też mam o nich dobre zdanie, zarówno o wykonaniu jak i brzmieniu. A Monitory są ultrabadziewne, i już. Na przyszłość radzę najpierw przynajmniej obejrzeć i opukać zanim się będziesz nie zgadzał z czyimiś wypowiedziami na temat czegoś, czego nie znasz.

Śruby wypadają?? hmmm...posiadam Monitory 220 i dwa lata często głośnego "rypania" i żadna śruba nawet się nie ruszyła. Wiadomo ze za taka cenę za jaką można kupić NOWE kolumny Magnata z serii Monitor to nie można im nic zarzucić.

Fusiony - Droższe wiec bardziej dopracowane i lepsze.

Co do tych niektórych egzemplarzy to trudno mi w to uwierzyć. Dwa komplety posiadam i nie zauważyłem żeby coś się okręcało.

Można i tak;p Na szczęście ja nie muszę tego robić;p Jedyne co mnie wkurzyło po przebadaniu wnętrzności Monitorków to to, że tam wygłuszenie jest ułożone wewnątrz tylko tam gdzie wygodniej, tzn górna ścianka i boczne ale tylko do wysokości bass refleksu...a może jakieś sugestie jak poprawić brzmienie tych kolumn??:)

Kolumny z serii monitor trafiły kilkanaście miesięcy temu do mnie na warsztat z taką przypadłością że śrubki wypadają. Wiórówka z której są zrobione była dość krucha. Pieprzyłem się dość długo z zainstalowaniem metalowych gniazd pod sruby zamiast wkrętów. Upgrade uznałem za niecelowy. To zbyt oszczędnościowa konstrukcja żeby warto było w nią inwestować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.