Skocz do zawartości
IGNORED

Creative T20 czy JBL DUET?

Gość Cadam

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

150 zł

Ukryta Zawartość

250 zl

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja uzywam T20 od ponad 3 tygodni i uwazam że w tym budżecie sa naprawdę świetne. Sam po kilkudniowym odsłuchu namówiłem jeszcze 2 osoby do kupna i one także chwalą dźwiek jaki płynie z tych miniaturek. Podstawową kwestia jest ustawienie ich w odpowiedniej szerokości i odległości od słuchacza, kabel łaczący oba monitorki jaki jest w komplecie jest zbyt krótki więc uzyłem czegoś takiego (patrz link). Po odpowiednim ustawieniu wreszcie usłyszałem niżej schodzący bas oraz średnicę i scenę która nie istniała przy ustawieniu po obu stronach laptopa ( Toshiba A200-1HV ). Także za te pieniądze z czystym sumieniem polecam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Żadnego "brumienia" nie słychać w czasie gdy muzyka gra ani gdy muzyka nie gra...przynajniej ja nie słysze.Róznicy także nie słysze gdy laptop działa z bateri lub sieci.

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

• 2 miesiące później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - proszę 200 zł, dosłownie zmiażdżą T20 i JBL Duet.....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tu taniej minimalnie...

Ukryta Zawartość

ja posiadam bose c2, potrzebowałem dobrze grających i w miarę małych mobilnych głośników i moje oczekiwania zostały spełnione, słuchałem t20 i za 100pln można je kupić ale nie są warte większej kasy, microlaby ponoć dobrze grają ale to już kobyłki :)

Focal + Naim

poczekaj jeszcze bo Altec wypuścił fajne 2.0

Ukryta Zawartość

ponoć koło 3oo pln

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

• 3 tygodnie później...

Wczoraj miałem okazję porównać T20 T40 i Z-10 Logitecha. Krótko. Muzyka różna (raczej popularne "radiowe" kawałki. T40 jak na tak wielkie paczki nie mają basu. Jak już się pojawia to dosłownie sprawia wrażenie stykania palcem o karton. Gra baardzo przeciętnie. T20 lepiej. Lepsza średnica i całkiem niezłe wysokie ale.. no własnie ten bas. Przy większej głośności głośnik niskotonowy nie domaga.. .Logitech Z10. TAK! To jest to. Bez reklamy - zjadł na śniadanie T20 o T40 nie wspominając. Lepszy bas (bardzo mocny jak na takie "małe" obudowy (Monitor z zasilaczem waży tyle, co cały zestaw T20!). Średnica ładnie wyeksponowana, wysokie ocieplone. Grają znacznie głośniej niż creative T40 nie wspominając o wbudowanym DAC na USB.

Ehh ta edycja postów !. Nawiasem. Logitech zastosował Bi-Amping. Osobna sekcja wzmacniacza na tony niskie i osobna na tony wysokie (TDA7372A na tony niskie i TDA1517P na tony wysokie). W zasilaniu kondensatorek 10 000uF 25V.

Panel to właśnie wada. Reaguje wolno i jest bardzo czuły nawet na "przelecenie" przed nim dłonią. Panel ten pełni rolę sterowania. Możesz przypisać funkcje komputera do danych klawiszy. Wyświetlacz może wyświetlać dowolne dane.

• 1 miesiąc później...

Dzisiaj słuchałem T20 - to kompletne dziadostwo. Niewiarygodne jak taki shit zdobył taką legendę i tyle dobrych opinii. Z-10 Logitecha jest dużo lepszy, a Companion2 to przy nich szczyt hi-endu :-)

• 1 miesiąc później...

Tez mi sie wydaje, ze Companion 2 zdecydowanie wygrywaja, ale brak wylacznika sieciowego jest dla mnie wada dyswalifikujaca. Pozostaja wiec Logitech Z-10, ale ten panel mnie troche odstrasza... Czy ktos posiada Z-10 i moze cos napisac o praktyce uzytkowania?

• 4 tygodnie później...

Dzisiaj przywloklem z Saturna Logitechy Z-10 i po podlaczeniu przez USB i ustawieniu basu i wysokich na polowe skali dzwiek jest wrecz zdumiewajaco dobry jak na pierdziawki komputerowe. Panel dotykowy troche wkurza, ale mozna sie przyzywczaic, zwlaszcza ze uzywa sie go glownie do regulacji glosnosci, a akurat w tym zakresie nie zawodzi. Zegar na wyswietlaczu z data i godzina to fajny dodatkowy bajer. Ogolnie w swojej cenie zakup na piatke z plusem. Creative T-20 to zupelnie inna klasai porownywanie ich do Logitechow jest obraza dla tych drugich. Troche lepszy dzwiek ma chyba tylko Companion2, ktory zreszta teraz jest w podobnej cenie, tyle, ze Companion2 nie da sie wylaczyc, a dla mnie to wada dyskwailifkujaca.

• 1 miesiąc później...
Gość cadam

(Konto usunięte)

W numerze 7/2009 Komputer świat ukazał się test głośników komputerowych w którym zwyciężyły Logitechy Z-10 a drugie miejsce zajęły Creativ T20 II. Wychwalane pod niebiosa głośniki BOSE Companion 2 zajęły ostatnie miejsce

post-4784-100008851 1238668622_thumb.jpg

bose mają najlepszą jakość dźwięku i wykonania z nich wszystkich

sam w tamtym roku robiłem porównanie i zależało mi na mobilnym 2.0 o najlepszym dźwięku do 400

i bose zdeklasowały rywali

ktoś kto robił ten test posiada gumowe ucho na maksa

Focal + Naim

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.