Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha PianoCraft E600 refleksje

louk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam PC E600 od jakichś dwóch lat i muszę powiedzieć, że nie jestem do końca zadowolony z tego sprzętu. Przejrzałem forum i widzę, że część problemów nie jest tylko moim udziałem, natomiast niektóre z nich nie zostały przez nikogo poruszone, a przynajmniej nie udało mi sie ich znaleźć na forum. Jestem ciekawy czy nie są one dla Was uciążliwe, czy też może Wy ich nie macie? Większość problemów dotyczy funkcjonalnośi DVD. Oto one:

1. Gdy włączony jest tylko amplituner (gdy np. słucha się radia), i zmienia się źródło, włącza się napęd DVD. Chyba, że wybierzemy DVD, wtedy się nie włączy. Powinno być dokładnie odwrotnie! Można uniknąć tego problemu odłączając kabel sterujący pomiędzy elementami, ale wtedy nie można sterować DVD za pomocą pilota do amplitunera.

2. Odtwarzanie MP3. Zmieniając utwór za pomocą pilota do amplitunera, zmieniamy utwory co 6, bo tyle się mieści na jednym ekranie (gdy podłączymy TV), dodatowo trzeba później nacisnąć klawisz play, samo >>| nie wystarcza. Aby zmienić utwór na następny trzeba użyć pilota do DVD i użyc strzałki w dół + play.

3. Po skończeniu płyty lub naciśnięciu klawisza stop napęd chodzi jeszcze przez około 10 minut (chyba, że naciśniemy w ciągu tego czasu klawisz stop). Po co?

4. Napęd jest głośny i powolny.

5. Włączając amplituner włącza się DVD (chyba, że odłączymy kabel sterujący ale wtedy - patrz punkt 3), nie ważne jaki mamy wybór źródła. Dodatkowo aby wyłączyć DVD trzeba chwilę poczekać, bo na początku nie reaguje ono na guzik standby.

Proszę, napiszcie jak sobie radzicie z ww. problemami.

https://www.audiostereo.pl/topic/44462-yamaha-pianocraft-e600-refleksje/

mam E810 i tak:

1. Problem nie występuje

2. również nie mam takiego problemu, wystarczy że dam następny utwór (>>)

3.płyta się zatrzymuje

4. czasem zdarza się że napęd jest wolny, w zależności jakiej jakości i rodzaju masz płytę w napędzie.

5. jeśli zostawiłeś jako źródło dvd/cd to włączając ampli włączy CI się też odtwarzacz, jak ustawisz na radio bądź aux przed wyłączeniem odtwarzacz się nie włączy.

Co do odczekania to tak masz prawie w każdym napędzie zew. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.