Skocz do zawartości
IGNORED

BEHRINGER UCA202 U-CONTROL INTERFACE

pifkoo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i pozdrawiam.

Noszę się z zakupem tego ustrojstwa jako karty muzycznej do swojego laptopa. Interesuje mnie dobrej jakości dźwięk stereo. W tej cenie ciężko o jakieś alternatywy poza szum blasterami które nie zbierają tu na forum za dobrych opinii. Czy ktoś z was posiada to urządzenie i może się podzielic wrażeniami ?

Będę wdzięczny za opinie o tej karcie.

Tomek.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/44451-behringer-uca202-u-control-interface/

z tym czyms nie mialem do czynienia ale z sama firma od wielu lat mam - miksery, preampy, kompresory no i monitory bliskiego pola. niektore lepsze drugie gorsze ale musisz sobie zdawac sprawe ze sa to jednak baaaaardzo budzetowe klocki ... osobiscie nigdy nie zdazylem zadnego popsuc ale trzeba sie liczyc z tym ze po roku dwoch cos padnie - 90% szans :)

to powinienem z kumplem grac w Totka. Z kolega kiedys kupilismy troche klockow Behringera (kolega je kupuje nadal) i od kilku lat graja dobrze. Z ta budzetowka tez bym tak nie przesadzal - chyba ze mowisz o cenach, bo rzeczywiscie w stosunku do jakosci sa tanie jak barszcz.

co do tematu watku - mialem obie wersje 202 - i USB i Firewire. Zostalo Firewire. Jakos lepiej gra. Nie umiem tworzyc poezji o muzyce, ale sluchajac na przemian obu - zostalo FCA202. Przy okazji odpadl mi problem symetryzacji do Alesisow (FCA202 ma wyjscia symetryczne). Wiec jesli w laptopie masz FW, to ja bym poszedl w te strone. Aha - jeslibys chial uzyc tych przetwornikow jako wyjscia na sluchawki - to przed zakupem odsluchaj na swoich sluchawkach. W moim przypadku bylo tak, ze z HD-650 graly paskudnie, a z Monacorami - calkiem przyzwoicie.

ja sprzety behringera wymienialem przewaznie po roku - nie mialy czasu sie zepsuc, moj kumpel ma te same monitory co ja mam - po pol roku jedno wejscie padlo, drugi moj znajomy pracuje w sklepie z tego typu zabawkami - mowi ze ponad 50% sprzetu zawsze wracalo na gwarancje... tak wiec ja tez powinienem chyba zaczac grac w totka ale opinia osoby ktora przez ladnych kilka lat sprzedawala behry chyba jest wiazaca a nie podejrzewam jej ze miala jakis cel w przekolorowywaniu faktow :)

No i kupiłem.

Dźwięk całkiem przyzwoity jak za tą kase (149zł). Zniknęły zniekształcenia niskich tonów, jakie miałem w fabrycznej karcie muzycznej w laptopie (samsung). Urządzenie pracuje poprawnie od razu, bez żadnych sterowników. Nie działa jedynie na sterownikach ASCIO (sic!) od BEHRINGERA. Taki żarcik programistyczny.

Jakośc wykonania przyzwoita, ale widac jednak że to chińskie rączki robiły. Wolałbym mimo wszystko napis made in Germany, niż made in China.

Jak na razie osłuchuję się z Behringerem, jest nieporównywalnie lepszy od standardowych wyjśc AC97.

Setki nowych szczegółów w muzyce, całą płytotekę przesłuchuję od nowa. Ale Hi-End to nie jest. Co najwyżej dobre Hi-fi.

Nie wiem czy dalszego postępu w jakości dźwięku z laptopa nie hamują mi słuchawki (Koss UR-40).

Jak dojdę do tego co nie wyrabia przy tłustszych kawałkach (behringer czy słuchawki) pomyślę nad dalszymi zmianami.

SUPER Pro DAC 707 USB nie ma wyjścia na słuchawki, a dopiero za jakiś czas planuję kupic headamp na LT1210.

Ale urządzonko ciekawe, będę na nie polował na alledrogo, najwyżej się kupi i sprzeda.

Dzięki za pomysł.

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...

pifkoo zainteresowałeś mnie tą kartą. Z tego co widziałem na zdjęciach środka jest strasznie uboga. Zdaje się siedzi tam coś z rodziny PCM BB. Czy jest możliwość, abyś sprawdził dokładnie jej wnętrze? Czy głośność na przodzie reguluje także poziomem wyjściowym "Line Out" ?

• 4 lata później...

Jakieś nowe doświadczenia związane z tą zabawką?

chciałbym jej użyć jako źródło dla słuchawek i ciekawi mnie poziom szumu gdy jest wyłączona

pracować by to miało z ATH m30 i AKG k512 czyli średnimi słuchawkami, żadnego audiofilskiego szaleństwa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.