Skocz do zawartości
IGNORED

Podłogóweczki pod NAD-a

olo90

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście CD w przyszłości zmienię (patrz "o mnie"). Pokój 25-30m2. Wzmacniacz NAD z serii "C" za 1000zł może 1500zł - tyle tylko że kupię go w Anglii, więc będzie taniej:) No a podłogóweczki to 3-drożne. Słucham muzyki rockowej, mniej punk rockowej a jeszcze mniej house, niemniej tez lubię. Ucieszyłbym się też, jak kolumny byłyby koloru czarnego lub wiśniowego.

https://www.audiostereo.pl/topic/44356-pod%C5%82og%C3%B3weczki-pod-nad-a/

Zawsze można kupić jakieś 7.5 drożne BRX-y z allegro jeśli to jest podstawowym kryterium zakupu bo rozumiem że więcej znaczy lepiej?

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Avance Omega 503,to chyba nie trójdrożna konstrukcja...jednak przez kilka lat świetnie zgrywały się z moim ówczesnym NADem C320.Potrafiły świetnie "zamaskować" niedociągnięcia wzmacniacza,a uwypuklić jednocześnie pozytywne aspekty brzmienia.To zestaw wybitnie do muzyki cięższej,rockowej lub dynamicznego popu.Żaden późniejszy mój zestaw z taką dynamiką i zaangażowaniem nie odtworzył heavy metalowej muzyki.

Trochę mi się jednak Avance "dusiły" w moich 15m2,potrzebują dużo miejsca wokół siebie w przeciwnym razie bywają kłopotliwe w ustawieniu.

W tej cenie sprzedawałem swoje kiedyś,w kolorze właśnie wiśniowym.

l'enfant sauvage

Zainteresowały mnie te Avance Omega 503. Jeżeli są jakieś lepsze głośniki niż te (najlepiej żeby głośniki były rozmieszczone średni-wysoki-średni) do mojej muzyki i pod NAD-a to piszcie. Bo jak nie... to najprawdopodobniej te kupię:)

w tej cenie to trochę ciężko. Za mniej więcej 1800 pln. można kupić używane DALI 450 (czasami można trafić w kolorze czrnym). Będą to kolumny, których długo nie zmienisz..

Obecnie takie podłogówki grają u mnie z NADem 317 i jestem zadowolony z takiego zestawu

olo90, 7 Lip 2008, 17:50

>Zainteresowały mnie te Avance Omega 503. Jeżeli są jakieś lepsze głośniki niż te

Są. Np. wspomniane AE EVO 3, Eltax Liberty 7+, Dali 5005, Eltax Linear Response, itp. A z droższych Dali 450

>(najlepiej żeby

>głośniki były rozmieszczone średni-wysoki-średni)

Dlaczego?

>do mojej muzyki i pod NAD-a to piszcie. Bo jak

>nie... to najprawdopodobniej te kupię:)

Patrz wyżej.

moje wszystkie Nad'y (nad 514 cd,wzm. nad 314, 3030, 3045 grałem z kolumnami Dali 505 -też swego czasu bardzo polecane do Nad'ow i bylo po prostu perfect!!!do tego kabelki gł. sonic link 200.

..................................................................................................

To jest wypowiedz Arkadius69, ktora pozwolilem sobie zacytowac, mysle, ze to jest niezle zestawienie

Co do tego rozstawienia głośników słyszałem że dzięki niemu uzyskuje się lepsze brzmienie. Musiałbym poszukać tej gazetki żeby Wam dokładnie opisać. Więcej się o tym mówiło - przynajmniej słyszałem - jak firma Creative zastosoewała takie ustawienie w głośnikach T40.

To nie tak. Nie ma cudownych rozwiązań które same z siebie załatwiają sprawę jakości. Nie wystarczy MTM żeby grało dobrze. Kolumny po prostu muszą być dobrze zrobione na dobrych głośnikach.

>Weście proszę rzućcie jakiś link ze zdjęciem Dali 505, bo mi nie idzie znaleść

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Przecież napisał trochę wyżej: " No cóż, fajne byłby trójdrożne - to prawda, ale wygląda na to że do 1000 może i jednak inne będą lepsze... Patrz wyżej: "Trójdrożne do NADa za 1000zł? Zapomnij"

a tu dopełnie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

polecam jbl, e80 lub e90, nówki na allegro znajdziesz poniżej 2 tys. u mnie grały 90 z c352, i brzmiało to naprawdę mocno, nada to za te pieniądze tylko 352 lub nowszy 355, faktycznie w Anglii kupisz dużo taniej, to przyzwoite wzmaki w swojej klasie cenowej, szczegółowość na poziomie dużo droższych konstrukcji, 352 gra lepiej niż 372, ma większą kulturę brzmienia

radark, 7 Lip 2008, 21:43

>polecam jbl, e80 lub e90

Ja odradzam - chyba żeby ich może poddać modyfikacjom. W pierwszej kolejności bym się zajął tym jazgotliwym wysokotonowym, jakoś by się zdało go utemperować.

>Radark

A co nie tak z kulturą brzmienia u NAD-a 372? Pytam z ciekawości, bo tego wzmaka przerabiam już na różnych kolumnach i jestem zadowolony. Miałem go z mało popularnymi Celestionami f28 (kto się orientuje, ten wie, że jest to czarny koń w budżetówce). To była idelalna synergia. Dobry dzwięk, ładna scena, kolumny znikały całkowicie. No i bardzo ładnie grało to po cichu, nie tracąc generalnie nic z przekazu. Polecam to zestawienie jako naprawdę udane, zważywszy na smieszną cenę kolumn (1700-2000 zł) nowe! A otrzymany rewelacyjny efekt.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

popieram wszystkich którzy wspomnieli o AE Evo III. sam kiedyś przechodziłem katusze szukajac kolumn za około 1000 zł. od jakiegos czasu gram na AE i nie widze co moze byc lepszego w tych pieniądzach od tych kolumn.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.