Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer a-66x

DR_DRE

Rekomendowane odpowiedzi

Posłuchaj... Najważniejszym elementem toru są kolumny. Wybacz, ale nawet jakbyś miał wzmacniacz super-hiper-mega-hajenda, to nic nie zrobisz, kiedy za kolumny służą Ci stare altony z bezmyślnie wymienionymi głośnikami, na byle jakie, byle były mocniejsze i mocniej łupały. Napisałem Ci już w drugim wątku, pozbądź się tych kolumn, i tego subwoofera, i kup jakieś normalne, niegrzebane, i nie mające jakiejś tragicznej opinii kolumny.

A co do wzmacniacza, to może najpierw wyszukiwarka, a potem zadawanie pytań? O tym pionku były już co najmniej 4 wątki.

A, i jeszcze jedno:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przeczytaj koniecznie :)

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/44337-pioneer-a-66x/#findComment-1116801

"Ten pionier jest raczej do naglasniania dyskotek a my tutaj sluchamy muzyki w pokojach i ewentualnie w salonach ;-)

Dlatego poszukaj raczej rotela, nada, cambridge audio, a z kolumn paradigmy ;-)

A najlepiej idz do sklepu i posluchaj roznych klockow ;-) nawet tych drogich"

"drobna uwaga: niskie modele wzmacniaczy Pioneery ale takze A 66x mozna sobie darowac. To po prostu nie gra."

"Przede wszystkim jest to wzmak dosc leciwy i wlasciwie szkoda na niego kasy szczerze mowiac Ma 2 x 80 watt sinus i dosc porzadna wage jak na ta moc ale jest to stara konstrukcja. Szkoda czasu i pieniedzy na niego o wiele lepiej poszukac wzmakow serii High Refference Class z poczatku lat 90-tych."

https://www.audiostereo.pl/topic/44337-pioneer-a-66x/#findComment-1116814
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

mjuzik

5 Lip 2008, 19:13

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 372 / 276 / 0

"Ten pionier jest raczej do naglasniania dyskotek a my tutaj sluchamy muzyki w pokojach i ewentualnie w salonach ;-)

Dlatego poszukaj raczej rotela, nada, cambridge audio, a z kolumn paradigmy ;-)

A najlepiej idz do sklepu i posluchaj roznych klockow ;-) nawet tych drogich"

"drobna uwaga: niskie modele wzmacniaczy Pioneery ale takze A 66x mozna sobie darowac. To po prostu nie gra."

"Przede wszystkim jest to wzmak dosc leciwy i wlasciwie szkoda na niego kasy szczerze mowiac Ma 2 x 80 watt sinus i dosc porzadna wage jak na ta moc ale jest to stara konstrukcja. Szkoda czasu i pieniedzy na niego o wiele lepiej poszukac wzmakow serii High Refference Class z poczatku lat 90-tych."

Lubisz widze niektorych forumowych madrali co bzdety wypisuja i bezkrytycznie je powielasz. Wszystkie wyzej zacytowane opinie mozna sobie w tylek wsadzic a zwlaszcza ostatnia. Pioneer A 66x to nie jest niski model wzmacniacza tylko trzeci od gory po A 77x i A 88x. Po drugie co to ma do rzeczy ze to jest konstrukcja z lat 80-tych? Ze niby gorsza od tych z lat 90-tych? Od ktorych? Modele z serii Reference mulily i potrzebuja jasnych otwartych kolumn. Konstrukcjami z lat 80-tych sa tez Yamaha A 1000 A 1020 AX 900 czy FineArts A 9000 ktore w takim stanie w jakim sa zostawiaja w dalekiej dupie wspolczesna budzetowke. Taki Luxman L 530 bije na leb juz nie tylko budzetowke a debiutowal bodaj w 1983 roku. Rotel NAD czy Cambridge Audio lepszy? Zanim wydaje sie taki werdykt nalezy posluchac w/w klockow. Cambridge Audio dostaje w tylek w przedbiegach od wielu budzetowych konstrukcji z lat 80-tych. NAD takze. Rotel juz mniej. Nie wspomne nawet o kocnowkach mocy Yamahy Technicsa (tak tak) czy Nakamichi zaliczanych do tzw vintage audio i broniacych sie w skali bezwzglednej mimo uplywu czasu.

https://www.audiostereo.pl/topic/44337-pioneer-a-66x/#findComment-1116821

"Lubisz widze niektorych forumowych madrali co bzdety wypisuja i bezkrytycznie je powielasz. Wszystkie wyzej zacytowane opinie mozna sobie w tylek wsadzic a zwlaszcza ostatnia."

To co napisałeś o SWOICH słowach troszkę podważa Twoja wiarygodność... ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/44337-pioneer-a-66x/#findComment-1116835
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jedna z tych opinii byla moja - ze A 66x po prostu nie gra. Pamietam ze sluchalem go w jakiejs nieciekawej konfiguracji i nie zrobil na mnie dobrego wrazenia. Jak widzisz powyzej nie odnioslem sie do tego wpisu i nie napisalem nic o brzmieniu A 66x a o A 88x ktorego sluchalem jakis rok temu z monitorami Ushera.

https://www.audiostereo.pl/topic/44337-pioneer-a-66x/#findComment-1116842

discomaniac71

26 Cze 2004, 08:16

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1606 / 7564 / 28

Witam! Podobno jestem specjalista od Pioneera na tym forum wiec trudno zebym sie nie wypowiedzial:)

Przede wszystkim jest to wzmak dosc leciwy i wlasciwie szkoda na niego kasy szczerze mowiac Ma 2 x 80 watt sinus i dosc porzadna wage jak na ta moc ale jest to stara konstrukcja. Szkoda czasu i pieniedzy na niego o wiele lepiej poszukac wzmakow serii High Refference Class z poczatku lat 90-tych. Niedawno jeden z forumowiczow chwalil sie ze kupil b porzadny model A 777 za jedyne 600 pln i taka sume warto zainwestowac we wzmak referencyjny na dwoch trafach wazacy 20kg a brzmiacy o wiele lepiej niz niektore sporo drozsze wspolczesne klocki. Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

:)

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/44337-pioneer-a-66x/#findComment-1116847

discomaniac71, 5 Lip 2008, 20:04

>mjuzik A 88x jest na trzech trafach a ten wpis jest sprzed 4 lat, ciekaw jestem jak Ty bedziesz sie

>odnosil do swoich wpisow za 4 lata... Kazdy ewoluuje - ja tez. Nie widze w tym nic zlego.

Pewnie będę się z nich śmiał :) Niemniej jednak ja nie uchodzę na tym forum za specjalistę w żadnej dziedzinie, i za cztery lata na pewno tez tak będzie :)

Ale bez urazy Disco, nie mam nic do Ciebie, tylko po prostu troszkę zdziwił mnie ten kontrast między tym co pisałeś jakiś czas temu, a tym co piszesz teraz :)

Ogólnie peace&love :)

https://www.audiostereo.pl/topic/44337-pioneer-a-66x/#findComment-1116855
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

mjuzik

5 Lip 2008, 20:11

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 372 / 282 / 0

discomaniac71, 5 Lip 2008, 20:04

>mjuzik A 88x jest na trzech trafach a ten wpis jest sprzed 4 lat, ciekaw jestem jak Ty bedziesz sie

>odnosil do swoich wpisow za 4 lata... Kazdy ewoluuje - ja tez. Nie widze w tym nic zlego.

Pewnie będę się z nich śmiał :) Niemniej jednak ja nie uchodzę na tym forum za specjalistę w żadnej dziedzinie, i za cztery lata na pewno tez tak będzie :)

Ale bez urazy Disco, nie mam nic do Ciebie, tylko po prostu troszkę zdziwił mnie ten kontrast między tym co pisałeś jakiś czas temu, a tym co piszesz teraz :)

Ogólnie peace&love :)

Ja tez nie jestem specjalista:) Ten kontrast wynika z wiekszego osluchania. Pomijajac krakowska grupe odsluchowa przez ostatnie dwa lata przez moj system przeszlo kolo 40 wzmacniaczy. Zostal jeden i mam nadzieje ze na dlugo.

https://www.audiostereo.pl/topic/44337-pioneer-a-66x/#findComment-1116859

discomaniac71, 5 Lip 2008, 20:19

>Ja tez nie jestem specjalista:) Ten kontrast wynika z wiekszego osluchania. Pomijajac krakowska

>grupe odsluchowa przez ostatnie dwa lata przez moj system przeszlo kolo 40 wzmacniaczy. Zostal jeden

>i mam nadzieje ze na dlugo.

I bardzo życzyłbym sobie, żebym za te 4 lata mógł o sobie powiedzieć, że trochę już słyszałem, i potrafił odróżnić dobry sprzęt od kaszany :)

https://www.audiostereo.pl/topic/44337-pioneer-a-66x/#findComment-1116862
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.