Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  414 członków

Accuphase Klub
IGNORED

Klub fanów Accuphase

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Tranzystory oryginalne, glowne kondensatory takze, male pojemnosci wymienione na samsungi jesli dobrze widze lub panasoniki, szkoda bo oryginalne nichicon muse sa dostępne. Poza tym jest ok, za ta cene super nawet jak bys go chcial przywrocic do oryginalu.

Czyli rozumiem oprócz tych kondensatorów wszystko wyglada na oryginał ? A które to są te kondensatory o których mówisz ? Wzmacniacz jest naprawdę czysciutki wewnatrz. Na co jeszcze zwrocic uwage ? I tak miedzy nami za wzmacniacz zapłaciłem 6500zł .

Czyli rozumiem oprócz tych kondensatorów wszystko wyglada na oryginał ? A które to są te kondensatory o których mówisz ? Wzmacniacz jest naprawdę czysciutki wewnatrz. Na co jeszcze zwrocic uwage ? I tak miedzy nami za wzmacniacz zapłaciłem 6500zł .

Tutaj mozes troche porownac.

Pozdr.

P.S Fajny wzmak.

Mysle ze narazie zostawię tak jak jest, czy wydane przeze mnie pieniądze były warte tego wzmacniacza ? Stanu itd ? I bardzo byłbym wdzięczny o jakieś propozycje co do DACA , zależy mi na barwnym dzwieku, teraz mam malutkiego CA 100

Ja zgupieje przez to hobby, w tym momencie mam tego accuphase i mojego poprzedniego Anthem integrated 2 . dziś robiłem testy między tymi dwoma i choć bardzo bym chciał żeby Accu był lepszy tak się nie dzieje

Ja zgupieje przez to hobby...

Nie głupiej a odważnie wyraź swoje zdanie mimo tego iż prawdopodobnie spotkasz się z banami ze strony której będziesz nie wygodny ... nie przejmuj się tym , taka branża :)

Ja zgupieje przez to hobby, w tym momencie mam tego accuphase i mojego poprzedniego Anthem integrated 2 . dziś robiłem testy między tymi dwoma i choć bardzo bym chciał żeby Accu był lepszy tak się nie dzieje Anthem gra barwniej i przyjemniej, scena tez troche lepsza i glos brzmi lepiej. Co jest kurde grane ?? Panowie pomóżcie bo zgupieje

Dlatego zawsze konfrontuje urządzenia u siebie w domu. Cena i metka często nie gra, nie podchodzi pod nasz gust itp.

?👈

Dlatego zawsze konfrontuje urządzenia u siebie w domu

Tu prawda

Cena i metka często nie gra

Ciezko mowic o metce w przypadku Accuphase, bo za cena ida realne osiagniecia. Po prostu koledze nie przypadl do gustu ale urzadzenie samo w sobie jest swietne

chodzilo mi o to, ze sa firmy z metka ktore jada na renomie wypracowanej dawno temu a obecnie to pustka w srodku, Accuphase trzyma niezmieniony poziom

Edytowane przez Bumpalump

Panowie nie zawsze sie da to zrobic, zastanawiam sie jeszcze czy to nie jest wina czegoś w systemie, moze DAC ? Ale jak bedzie lepszy to mój stary wzmacniacz tez może zagrac lepiej . nie wierzę że kable mogą zrobić aż taka różnicę w brzmieniu. Co Wy myslicie ? Dac mu jeszcze szanse zmieniając daca ?

Jakie masz doswiadczenie ? Napisz cos więcej wtedy będę mógł cos wywnioskować

Może to ten czar lampek w przedwzmacniaczu w moim starym wzmaku. ? Naprawde podoba mi się ten Accuphase, chce dac mu szanse naprawdę .

Poczekaj, nie rób gwałtownych ruchów, przyczyn może być wiele.

Może być też tak, że Twój obecny tor obnażył słabość źródła (z Cambridge może tak się stać).

U mnie np. stare DVD w torze powodowało, że momentami przyjemniej się słuchało wzmaka za kilka stówek niż Accu. Okazało się, że ten tani wzmak nie wyciągał szczegółów, maskował sporo rzeczy i stąd momentami takie wrażenie.

Może być to też kwestia przyzwyczajenia do innego dźwięku.

Spróbuj się z nim trochę osłuchać, ale nie nerwowo.

Ja też miałem "wzloty i upadki" z E-408 a po jakimś czasie docierało do mnie czemu może być coś nie tak.

A jak stwierdzisz, że to jednak nie to to stracić nie powinieneś, kupując go za 6,5

Łe tam. Nie ma co kablami zonglowac jak brzmienie nie pasuje. Albo jest gitara, albo nie. Tak to już jest.

Generalnie masz rację, ale w granicach rozsądku warto poeksperymentować.

Jakie masz doswiadczenie ? Napisz cos więcej wtedy będę mógł cos wywnioskować

Doświadczenie mam takie, że jak wstawiłem inny interkonekt to brzmienie dosyć radykalnie się zmieniło. Były to bardzo tanie kable, wiec nie warto tu o nich wspominać. Skoro masz posrebrzane kable to może warto wstawić jakiegoś miedziaka. Będziesz wiedział czy to kwestia połączenia czy niedopasowanie klocków.

Poczekaj, nie rób gwałtownych ruchów, przyczyn może być wiele.

Bardzo dobra rada :-)

Edytowane przez woyski

Tu prawda

Ciezko mowic o metce w przypadku Accuphase, bo za cena ida realne osiagniecia. Po prostu koledze nie przypadl do gustu ale urzadzenie samo w sobie jest swietne

chodzilo mi o to, ze sa firmy z metka ktore jada na renomie wypracowanej dawno temu a obecnie to pustka w srodku, Accuphase trzyma niezmieniony poziom

Zgadzam się w 100% z tym co napisałeś..

DAREK 89 tak jak inny KOlega napisał trzeba wszystko sprawdzić bo być może właśnie źródło nie bardzo chce współpracować z Acuu jak również i same kable,,, gdyby tak było że kable nic nie dają to tylko jedne "kłedy" byłyby na tym świecie, a jak widzisz jest od groma i wiele osób ma rożne kable.. podobnie ma się ze źródłem.. trzeba eksperymentować. a jeśli po zmianach dalej nie pasuje to znaczy że to co daje Accu Tobie to nie podchodzi.. ten rodzaj dźwięku.. ale na tym co masz może być to trudne.. skoro już teraz nie czujesz przyrostu jakości..

Edytowane przez lolek126

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Ja to bym przede wszystkim wykorzystal XLRy.

Raczej nie będzie poprawy.

405 chyba nie jest w pełni zbalansowana?

Na 408 (nie zbalansowana) nie ma różnic, niektórzy wręcz piszą, że po RCA lepiej.

Dam mu szanse, jak narazie moje odczucia są mieszane, accuphase napeano jest wyrazniejszy i ma więcej wysokich, Anthem jest cieplejszy i maskuje chyba niedoskonałości nagrań dzięki lampom w przed wzmacniaczu, myślę jaki przetwornik mógł bym jeszcze kupić do testow, może m2tech young ? Panowie sory ale nie wieze że kable zmieniają aż tak brzmienie

Dam mu szanse, jak narazie moje odczucia są mieszane, accuphase napeano jest wyrazniejszy i ma więcej wysokich, Anthem jest cieplejszy i maskuje chyba niedoskonałości nagrań dzięki lampom w przed wzmacniaczu, myślę jaki przetwornik mógł bym jeszcze kupić do testow, może m2tech young ? Panowie sory ale nie wieze że kable zmieniają aż tak brzmienie

Na 408 (nie zbalansowana) nie ma różnic, niektórzy wręcz piszą, że po RCA lepiej.

To są czy nie? Bo jedno zdanie wyklucza drugie.

Dam mu szanse, jak narazie moje odczucia są mieszane, accuphase napeano jest wyrazniejszy i ma więcej wysokich, Anthem jest cieplejszy i maskuje chyba niedoskonałości nagrań dzięki lampom w przed wzmacniaczu, myślę jaki przetwornik mógł bym jeszcze kupić do testow, może m2tech young ? Panowie sory ale nie wieze że kable zmieniają aż tak brzmienie jako kosmetyka owszem.

Możesz pomyśleć o DACu na lampie, ale to troche więcej $$$.

?👈

Macie jakieś propozycje co do utworów? Muszą być melodyjne i wszechstronne najlepiej

Puść znajomym Hej żeglujże żeglarzu z repertuaru Maryli Rodowicz - melodyjny utwór, jaki potrafi zachwycić swoją melodyjnością i dźwiękami.

To są czy nie? Bo jedno zdanie wyklucza drugie.

Nie wyklucza.

Moim zdaniem nie ma żadnych.

A niektórzy piszą, że RCA gra lepiej.

A wracając do sedna mojej wypowiedzi to XLR nic lepszego tu nie wniesie i nie wywróci brzmienia do góry nogami.

XLR gra lepiej np. w Krellach, które są w pełni zbalansowane i warto je po XLR łączyć.

Nie należy tego jednak przekładać na każde urządzenie, które ma po prostu takie gniazdo.

Edytowane przez konradwo
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.