Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  414 członków

Accuphase Klub
IGNORED

Klub fanów Accuphase

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w klubie . Mam problem ze swoim wzmacniaczem e-202 , normalnie przy cichym i sredniej glosnosci sluchaniu gra super , uwielbiam ten sprzet i nie chcial bym zamieniac na inny , problem mam taki ze jeden z kanalow gdy slucham glosno , z duzym basem zaczyna skrzeczec ,czy charczec ,niewiem jak to nazwac , drugi kanal gra ok ,zmiana kloumn nic nie daje nadal skrzeczy ten sam kanal ,wiec problem nie lezy po stronie kolumn lecz wzmacniacza , wie ktos moze co to moze byc ? Wzmacniacz ma swoje lata i nigdy nic nie bylo tam wymieniane i naprawiane , czy wina moze byc po stronie kondensatorow ?

Pozdrawiam .

Witam!

Chce zapisać się do waszego klubu jednak... nie mam z czym :)

Może ktoś z was ma do sprzedania wzmacniacz 212, 213 ogólnie coś z pilotem ze stajni Accu w dobrej cenie?

Zapraszam na priva!

Koledzy, jaki wzmacniacz byście wybrali do smooth jazzu 211 czy 213, różnica w cenie 2 kzł, droższy oczywiście 213. A może tańszy staruszek 202 po recap-ie, lub 206 z alledrogo ? Kolumienki focale chorus 816vw. Poradźcie.

Ogólnie chociaż coś skrobnij czy gorzej, lepiej, podobnie?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

Mogę opisać porównanie P-1000 i MC 501 na kolumnach Thiel 2.4, źródło - szczytowy gramofon Avid, Accuphase DP-500, pre. Accuphase C-2400, kable Kondo KSL-SPC, sieciówki Furutecha. Krótko mówiąc Mac się nie obronił, w porównaniu do P-1000 grał przykrytym dźwiękiem, średnica była otulona kocem, niby przyjemna ale pozbawiona realizmu, słabe w porównaniu do P-1000 był skraje pasma, nie ta kontrola i przejrzystość. P-1000 grał "live", MC 501 to czasoumilacze pozbawione niestety w porównaniu do Accuphase rozdzielczości i detalu. P-1000 to wzmacniacz kompletny któremu zdaje się nie wiele można zarzucić.

Co ja mogę dodać do tej recenzji sprzed 7 lat ????...Kiwam grzecznie łepetyną [vertykalnie].. Klona--sorki--nie będę recenzował , bo miał pewne , ewidentne niedoróbki [trafił w fachowe ręce]... A P-1000 --wczoraj go dostałem i ,,łykam , jak pelikan"---nie żałuję ani jednego zeta , którego za niego dałem..Nie wiem , jak ma się P-1000 do n.p. P-7100---chętnie bym poznał wyniki konfrontacji [jeśli ktoś zna]...

Co ja mogę dodać do tej recenzji sprzed 7 lat ????...Kiwam grzecznie łepetyną [vertykalnie].. Klona--sorki--nie będę recenzował , bo miał pewne , ewidentne niedoróbki [trafił w fachowe ręce]... A P-1000 --wczoraj go dostałem i ,,łykam , jak pelikan"---nie żałuję ani jednego zeta , którego za niego dałem..Nie wiem , jak ma się P-1000 do n.p. P-7100---chętnie bym poznał wyniki konfrontacji [jeśli ktoś zna]...

daj lepiej namiary na tego goscia od c-2800 (najepiej na priv;)) ...bo p-1000 mam i dobry to jest klocuszek :)

a znam takich, ktorzy twierdza,ze p-1000 pod wzgledem barwy kladzie na lopatki p-7100...

Edytowane przez p0is0n

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

Jak ktoś posiada DP-65,,75,,75V i koszmary p.t.,,a jak padnie laser!!!!!"--http://www.ebay.de/itm/KSS-272-A-SONY-WADIA-ACCUPHASE-Originalverpackte-SONY-NEU-/162018138162?hash=item25b9089832:g:FqUAAOSwzvlW9TNz

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)
  • 2 miesiące później...
  • 2 tygodnie później...

fac1d81ad7be0429e49a63f192d84838.jpg

Accuphase-Soundroom-personn.jpg

http://184.168.208.58/Print-Article.asp?hArticle=342

Które piece Accu najlepsze w Bi-ampingu?... najbardziej rasowe / wyczynowe, rozdzielcze i dokładne - bez farbowania, przyduszania, najmniej osłabiające kontrolę, rozdzielczość i precyzję.

Jak grają w mostku (bridge-mono) stereofoniczne modele A-70 i P-7300, w porównaniu do monofonicznych A-200 i M-6200 ?

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png
  • 1 miesiąc później...

Witam. Czy ktos słuchał accuphase e-450 (lub 350) z monitor audio?(najlepiej Platinum) i może cos skrobnąć jak takie polaczenie wypada? Planuje przenieść Hegla do sypialni i będę szukał czegos nowego a accu zawsze mi się podobało :P

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zacne urzadzenie. gratulacje.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

• 1 miesiąc później...

W jakiej cenie można kupić używanego accuphase e-450 lub e350? Poniżej 20 tyś jest to możliwe? Mam teraz H300 z SF Olympica III i szukam coś z dużo lepszym wypełnieniem - tłustszym dźwiękiem.

W jakiej cenie można kupić używanego accuphase e-450 lub e350? Poniżej 20 tyś jest to możliwe? Mam teraz H300 z SF Olympica III i szukam coś z dużo lepszym wypełnieniem - tłustszym dźwiękiem.

jeżeli chodzi o cenę to możesz być spokojny, na pewno dostaniesz...

jeżeli chodzi o wypełnienie (tłusty dzwięk) tego na pewno nie dostaniesz...

z pewnością H300 (słuchałem u siebie) gra bardziej dociążonym brzmieniem od e350, e450..

właśnie te dociążenie znaczy się jego brak spowodowało że po 2 latach zrezygnowałem z Accu

kumpel niedawno przesiadł sie z H300 na Mcintosha MA7000 i jest zadowolony

e2b27272159f2ab6eb8af8c4048ec970.jpg

umarło się audiofilowi? ;)

Żartujesz? Przecież to właśnie świeża paleta hajendów z Niemiec przyjechała i już od jutra na Allegro :D

Edytowane przez patrick.mc
  • 2 tygodnie później...

Panowie czy warto zainteresowac sie e-600 czy moze nowszym e-470 ?

Szukam jakies integry kolumny obecnie focal 948.

Sprawdź 470 ale i również 370 która dla niektórych brzmi świetnie. Oba te wzmaki zbierają bardzo dobre opinie. I moim zdaniem lepiej wybrać je niż jakąkolwiek inną integrę Accu sprzed kilku lat.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.